De 26 släppta fångarna i Israel och deras offer

Israel har släppt 26 palestinska fångar i förtid som en vänlig gest för de palestinska ledarna i fredsförhandlingarna. Totalt ha Israel gått med på att släppa 104 fångar om vissa förhandlingsresultat uppnås.

Svenska medier nämner att araberna suttit fängslade, däremot låtsas en del av PK som om de är politiska fångar som Israel låst in på jävelskap, några enstaka nämner att de är dömda för grova brott.  SR       SVD  

Ni har listan nedan…Pettersson tycker nog att de verkar vara fega mördare och inga frihetskämpar så de kunde ha ruttnat i fängelset. För övrigt är det intressant att Israel inte använder dödsstraff trots att de befinner sig i krig med en gäng terrorister som har inskrivet i sina stadgar att Israel ska utplånas.

 

 1. Kour Matwa Hamed Faiz (Fatah. Född 1964, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1985) dömdes till ett livstidsstraff för sin roll i upprättandet av en väpnad Fatahcell och för mordet på Menahem Dadon 1983 och för ett annat mordförsök. Menahem Dadon från Netivot var 22 år gammal när han blev mördad. Han hade skickats av sin arbetsgivare för att köpa byggmaterial i Gaza och medan han var i butiken blev han skjuten i huvudet på nära håll. Han lämnade en gravid fru och två döttrar.
 2. Tsalah Ibrahim Ahmed Mugdad (Fatah. Född 1966, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1993) dömdes till 32 års fängelse för mordet på Israels Tennenbaum och skulle släppas den 13/6/2025. Född i Polen 1921, var Israel Tennenbaum från Moshav Vered en bonde som också arbetade som säkerhetsvakt på ett hotell i Netanya trots att han var 72 år gammal vid tiden för sin död. I juni 1993 bröt sig Tsalah sig in i hotellet och mördade Israel Tennenbaum, slog honom i huvudet med en stålstång. Han stal också en tv från hotellet.
 3. Na’anish Naif Abdel Jafar Samir (Född 1967, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1989) dömdes till ett livstidsstraff för sin roll i mordet på 24-åriga reservofficer Binyamin Meisner i februari 1989. Na’anish var en del av en grupp som lockade Meisner till en allé i Nablus (Schem) där de hade förberett ett upplag av stenar. Binyamin Meisner dödades av ett slag mot huvudet med en sten.
 4. Arshid A’Hamid Yusuf Yusuf (Fatah. Född 1968, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1993) dömdes till fem livstidsstraff efter att ha dömts för morden på Nadal Rabu Jaab, Adnan Ayaad Dib, Mufid Kanaan, Tawfik Jaradat och Ibrahim Nämnda Ziad genom knivhugg. Arsheed var också åtalad för flera ytterligare fall av mordförsök av andra som han också misstänkte för “samarbete”.
 5. Al-Haj Othman Amar Mustafa (Fatah. Född 1968, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1989) dömdes till ett livstidsstraff för sin roll i mordet på 48-åriga Frederick Steven Rosenfeld i juni 1989. Rosenfeld var på vandring i bergen nära Ariel när han träffade en grupp herdar som knivhögg honom till döds med hans egen kniv och gömde hans kropp.
 6. Matslah Abdallah Salama (Hamas. Född 1969, bosatt i Gazaremsan, greps 1993) dömdes till ett livstidsstraff för mord av Reuven David i Petah Tikva 1991. Tillsammans med en medbrottsling kom Matslah in till den 59-åriga irakisk-födda Reuven Davids mini-marknad, band honom, satte munkavle på honom och slog sedan ihjäl honom, innan de flydde i offrets bil. Han lämnade en fru, tre barn och flera barnbarn.
 7. Abu-Musa Salam Ali Atia (Fatah. Född 1971, bosatt i Gazaremsan, greps 1994) dömdes för mordet på Isaac Rotenburg från Holon som en del av en inledande ritual för att ingå i en terrororganisation och dömdes till ett livstidsstraff. Förintelseöverlevande Isaac Rotenberg föddes i Polen. De flesta av hans familj mördades i Sobibors dödsläger, men Isak lyckades fly och anslöt sig till partisanerna. Efter kriget försökte han ta sig med båt till mandatet Palestina, men fångades in av britterna och skickades till ett fångläger i Cypern till 1947. Efter frigivningen kom Isak till pre-state Israel och kämpade i frihetskriget. Han fortsatte sitt arbete som murare även efter pensionsåldern och i mars 1994 på sin arbetsplats i Petah Tikva attackerades han av två palestinska arbetare med yxor. Han dog, i en ålder av 67, två dagar senare.
 8. Miklad Mahmoud Ziad Salah (Fatah. Född 1973, bosatt i Gazaremsan, greps 1993) dömdes till ett livstidsstraff för mord på 39-årig Yehoshua Deutch i Kfar Yam, Gush Katif i mars 1993. Dessutom sköt han skott mot en armépostering och försökte mörda en lokalinvånare. Yehoshua Deutch odlade blommor och var i hans växthus när han blev knivhuggen i hjärtat av Miklad.
 9. Tsualha Bad Almajid Mahamad (Fatah. Född 1973, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1990) dömdes till ett livstidsstraff för mordet – tillsammans med medbrottslingar – av Baruch Heizler och mordförsöket på Betty Malka, Shai Cohen och Avishag Cohen i 1990 medan han fortfarande var minderårig. Baruch Heizler – uppkallad efter sin farfar som dödades av Jordaniens beskjutning av den gamla staden i Jerusalem under frihetskriget – var 24 när han knivhöggs till döds när de reste buss nr 66 i Ramat Gan efter att ha missat resan till hans seminarium. Tre andra passagerare skadades i samma attack.
 10. Sha’at Aazat Shaba’an Aataf (Fronts. Född 1964, bosatt i Gazaremsan, greps 1993) dömdes till 29 års fängelse efter att ha dömts för medhjälp till mord och skulle släppas den 14/3/2022 . Sha’at körde hans medbrottslingar till och från mordplatsen av 51-åriga Simcha Levi i Khan Yunis 1993. Simcha Levi föddes i Persien 1942 och emigrerade med sin familj till Israel 1950, bosatte sig i Moshav Patish i Negev. Simchas jobb var att köra arabiska arbetare till sin arbetsplats och på dagen för hennes mord plockade hon upp kvinnliga arbetare i Khan Yunis i södra Gazaremsan. Tre terrorister förklädda som kvinnor slog och knivhögg henne till döds i sin bil i en i förväg planerad attack.
 11. Abdel-Aal Sayid Ouda Yusef (född 1979, bosatt i Gazaremsan, greps 1994) dömdes till 22 år för att, tillsammans med medbrottslingar, kastat 2 granater – som inte exploderade – på gränspolisstyrkor. Vid ett annat tillfälle lämnade han en bomb intill en gränspolis-anläggning men explosionen  orsakade ingen skada. Dessutom visste han om avsikten att skada en civil och bistod processen för mordet (Ian Sean Feinberg) genom att skicka information till förövarna avseende brist på soldater i området. Också, tillsammans med hans banditgäng, torterade han en lokal invånare som misstänktes för samarbete. Efter att han lämnade scenen, mördades offret av hans två medbrottslingar. Vid ett separat tillfälle avsåg han att mörda en lokal bosatt misstänkt för samverkan. Ian Sean Feinberg föddes i Sydafrika och immigrerade till Israel efter gymnasiet. Efter att ha kvalificerat sig i lag innan hans inskrivning, tillbringade han fem år som tjänar som en advokat i Gaza och blev senare involverad professionellt med den palestinska ekonomiska utvecklingen som juridisk rådgivare. Den 18 april 1993 under ett affärsmöte i Rimal, stadsdel i Gaza City, störtade terrorister in i rummet meddelade att de hade “kommit för att döda juden”. De mördade honom sedan med skottlossning och en yxa. Ian var 30 vid tiden för hans död. Han efterlämnar fru och tre barn.
 12. Barbach Faiz Rajab Madhat (PFLP. Född 1974, bosatt i Gazaremsan, greps 1994) dömdes till livstids fängelse för att tillsammans med sina medbrottslingar ha knivhuggit sin arbetsgivare (Moshe Becker) till döds. Moshe Becker föddes i Polen 1933 och immigrerade tillmandatet Palestina 1935. Den 21 januari 1994 kom Moshe till sin fruktodling i Rishon L’Tsion för att se om hans medarbetare hade kommit. Han blev överfallen där av tre terrorister, som hade sovit på platsen och väntade på honom. De attackerade honom, högg honom till döds med en kniv och en sekatör, och flydde. Moshe, 61 vid tiden för hans död, efterlämnar fru och fyra barn.
 13. Raai Ibrahim Salam Ali (Fatah. Född 1957, bosatt i Gazaremsan, greps 1994) dömdes till livstids fängelse för mordet – med en yxa – av 79-årig Morris Aizenshtat som satt på en parkbänk i Kfar Saba och läste en bok vid den tidpunkten.
 14. Nashbat Jabar Yusef Mahmed (Född 1961, bosatt i Gazaremsan, greps 1990) dömdes till 25 år för att delta i en lynchning av en IDF-soldat, Amnon Pomerantz. Han skulle ha släppts den 20/9/2015. Amnon Pomerantz var en elektrisk ingenjör och vetenskapsman och arbetade inom forskning och utveckling. Den 20 september 1990 lämnade Amnon sitt hem i Havatzelet Hasharon för reservplikt i Gaza. Tre timmar senare blev han brutalt mördad av ett gäng palestinska upprorsmakare efter att han tog fel på vägen till sin bas och oavsiktligt kom in i Al Burj Refugee Camp. De kastade stenar på honom, hällde bensin på hans bil och antände den med Amnon inuti. Det antecknades att Nashbat inte uttryckte ånger för sina handlingar. Amnon var 46 vid tiden för hans död. Han efterlämnar fru och tre barn.
 15. Mortja Hasin Ghanam Samir (Hamas. Född 1970, bosatt i Gazaremsan, greps 1993) dömdes till 20 års fängelse för sin roll i bortförandet, förhör, tortyr och mord på fyra närboende som misstänktes för samarbete med myndigheterna – Samir Alsilawi, Khaled Malka, Nasser Akila, och Ali Al Zaabot. Också, kidnappade han närboende som misstänks för “moraliska brott” för förhör. Hans releasedatum var 2013/10/28.
 16. Sualha Fazah Ahmed Husseini (Fatah. Född 1973, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1990) gavs ett livstidsstraff för knivhuggande av Baruch Heizler till döds på en buss tillsammans med en medbrottsling, och dessutom försökte han mörda ytterligare tre kvinnliga passagerare. Baruch Heizler – uppkallad efter sin farfar som dödades av Jordaniens beskjutning av den gamla staden i Jerusalem under frihetskriget – var 24 när han knivhöggs till döds när de reste på buss nr 66 i Ramat Gan efter att ha missat resan till hans seminariim. Betty Malka, Shai Cohen och Avishag Cohen skadades i samma attack.
 17. Ramahi Salah Abdallah Faraj (Fatah. Född 1966, bosatt i Gazaremsan, greps 1992) gavs ett livstidsstraff för att ha dödat Avraham Kinstler. Också, medan i Israel utan tillstånd, bröt han sig in i en bil och stal en pistol. I fängelset, försökte han att skaffa ett vapen för en annan fånge för att kidnappa en soldat. Avraham Kinstler föddes i polska Galicien 1908 och immigrerade till mandatet Palestina med sin fru. Den 7 juli 1992 gick Avraham till jobbet i sin fruktodling som vanligt – han hade inte gått i pension. Där blev han överfallen av en terrorist och mördades med ett jordbruksredskap. Avraham var 84 år gammal vid tiden för sin död. Hans efterlevande var tre döttrar och sex barnbarn.
 18. Abu-Sitta Ahmed Sayid Aladin (Fatah. Född 1970, bosatt i Gazaremsan, greps 1994) dömdes till två livstidsstraff för att döda David Dedi och Chaim Weitzman tillsammans med medbrottslingar.
 19. Abu-Sitta Taleb Mohammed Ayman (Fatah. Född 1971, bosatt i Gazaremsan, greps 1994) gavs två livstider för att bryta sig in i en lägenhet i Ramle och mörda två personer, David Dedi och Chaim Weitzman tillsammans med medbrottslingar. Efteråt lemlästade de kropparna och skar av deras öron som bevis för åtgärden. David Dadi föddes i Tunis och immigrerade till Israel som ett barn, bosatte sig i Ramla. Den 31 december 1993 blev David, tillsammans med hans bekantskap Chaim Weizman, knivhuggen till döds i sömnen i sin lägenhet i Ramla av arbetare från Gaza, som arbetade i en angränsande lägenhet. David var 43 vid tiden för hans död. Chaim Weizman föddes i Marocko. Hans familj emigrerade till Israel 1962 och bosatte sig i Ramla. Den 31 december 1993 – 33 år – knivhöggs han till döds i sömnen av terrorister medan han bodde i lägenheten hos sin vän David Dadi. Hans överlevande är hans son, föräldrar och syskon.
 20. Mantsur Omar Abdel Hafiz Asmat (född 1976, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1993) dömdes för medhjälp till mord och dömdes till 22 år. Han fick reda på under arbetet om avsikten hos hans kollegor att mörda en civil (Chaim Mizrahi) och under mordet hjälpte han mördarna att övermanna offret och efter hans död, lämnade de kroppen i bagageutrymmet på sin bil. Chaim Mizrachi växte upp i Bat Yam och Holon, senare flyttade han till Beit El. På Fredag ​​29 oktober, 1993 gick han för att köpa ägg från en arabiskt-ägd gård nära hans hem, och möttes av terrorister som attackerade honom och flydde i hans bil efter att ha sårat honom och föste in honom i bilens bagageutrymme. Terroristerna mördade Chaim, sedan brände och övergav fordonet norr om Ramallah. Chaim var 30 vid tiden för sin död, och överlevde genom hans gravida fru, hans föräldrar, hans systrar, och hans bror. Ett halvår efter mordet föddes hans dotter.
 21. Asakra Mahmad Ahmed Khaled (Fatah. Född 1972, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1991) dömdes för mordet på fransyskan Annie Lei i april 1991 och dömdes till livstids fängelse. 64-åriga Ms Lei var en turist som besökte Betlehem och åt i restaurangen där Asakra arbetade när han knivhögg henne till döds.
 22. Jandiya Yusef Raduan Nahad (Fatah. Född 1973, bosatt i Gazaremsan, greps 1989) dömdes till 25,5 års fängelse för hans del – medan han fortfarande en minderårig – för mordet på 64-åriga Zalman Shlein med hans frigivning bestämd till 13/1/2015. Zalman Shlein föddes i Polen och som en femton-årig pojke tvingades fly nazisternas förföljelser genom att lämna sitt hem och familj. Han anlände i mandatet Palestina 1947 och bosatte sig i Gan Yavne där han gifte sig och skapade familj, arbetade som byggmästare. I juli 1989 knivhöggs han och misshandlades till döds av Jandiya och en annan arabisk arbetare på en byggarbetsplats. Jandiya försökte  senare fly från fängelset men fångades.
 23. Hamdiya Mahmoud Awad Muhammed (Fatah. Född 1972, bosatt i Gazaremsan, greps 1989) var också dömd för mordet på Zalman Shlein och dömdes till 25,5 års med hans frigivning planerad till 13/1/2015. Liksom hans medbrottsling försökte han också att fly från fängelset och fångades.
 24. Abdel-Nebi a’Wahab Gamal Jamil (Hamas. Född 1963, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1992) dömdes till 21 års fängelse efter att ha dömts för medhjälp till mord och skulle släppas den 14/12/2013 . Abdel-Nebi körde flyktbilen efter att en terrorist sköt på Machpelah-grottan i Hebron i oktober 1992, då reservofficer Shmuel Geresh dödades och Ronen Cohen skadades. 32 åriga Shmuel geresh – son till överlevande från Förintelsen – lämnade en fru och två barn.
 25. Ziwad Muhammed Taher Taher (Palestinska Islamiska Jihad. Född 1971, bosatt i Judéen och Samarien, greps 1993) dömdes till 21 års fängelse för sin del (tillsammans med två andra) i dödsskjutningen av Avraham Cohen och var planerad att släppas den 2014/05/02.
 26. Tsabiach Abed Hamed Burhan greps 2001 för mord på fyra palestinier – Jamil Mohammed, Naim Tsaviach, Ayisha Abdallah och Haradi Marwach.

Israel i Sverige

6 thoughts on “De 26 släppta fångarna i Israel och deras offer

 1. Ali:
  En skön skara av dina bröder Ali.Hoppas att du inte missar denna talande förteckning,över alla “oskyldiga” som sitter fängslade i Israel !

  • Stenbock. Jag kollade snabbt igenom listan. Det ser ut som att de flesta egentligen ska släppas om 0,5 till 1,5 år efter att ha varit fängslade så många år. Så det är någon slags straffrabatt . Varför israel valde just dessa vet jag inte. Sammantaget är att de ändå skulle släppas snart. Men israel gör gärna reklam för sig på detta vis.

   • Skandalöst att släppa alla dessa mördare och terrorister, det är ju samma sak som att folk skulle kräva att Breivik släpps

   • Tycker du verkligen att detta är reklam från Israel ?
    Har du inte läst genom listan,det är ju alla mördare av 1:a klass !Som svensk (om vore våra) hade jag skämts.
    Hur många sådan terrorister har ni sittande inne i israeliska fängelser ?
    Utgår från att du menar man kunde valt bland dem som har 5-10 år kvar av strafftiden.
    Hur många av de c:a 1500,som har nämnts i sammanhang med arabiska dömda har samma meriter ?

Kommentera