Stäng

Antalet brott minskar i EU, men ökar i Sverige.

Mellan 2005 och 2010 minskade antalet registrerade brott i EU, men inte i Sverige som går mot strömmen.

Minskningen av antalet registrerade brott var hela 10% under perioden. Malta, Grekland och England toppar statistiken över länder där antalet brott minskat. I Sverige ökade brotten med 10% under samma period och därmed toppar vi även den statistiken.

I Sverige minskade antalet fordonsstölder, men däremot ökade både inbrotten och narkotikabrotten.

Källa: Europaportalen

På Eurostats webbsida kan man se statistik över brottsligheten. Klicka på det översta dokumentet och jämför sedan brottsligheten i Sverige med invånarmässigt lika stora länder.

Politiskt våld efter MB kom till makten i Egypten genom Mohammed MursiTyv-pic

12 reaktioner på “Antalet brott minskar i EU, men ökar i Sverige.

 1. Ali:
  På de direktsändningar jag följde via Russia Today var det polis,som skötte röjningen av deras tältplatser !
  Som jag också nämnde Ali,var det beklämmande att se hur unga mödrar,med spädbarn i famnen och andra små hängande i kjolarna,vandrande runt bland randalerarna.
  Menar du verkligen Ali,att Mursi hade rätt att själv skriva nya grundlagar ?Det är just detta det handlar om,i ett land som skall försöka bedriva något som liknar en
  ”demokrati”..
  Önskar du en liten minoritet,som det i detta fall handlar om (c:a 12,5 % av landets totala befolkning),vilka valde dina ”bröder” en oinskränkt makt ?
  Bemärk att valdeltagandet var väldigt lågt,och enl. utländska källor delvis bedrivet med valfusk !!
  Varför man bränner ner kristna kyrkor kan jag inte hellre förstå.De kristna utgör ju en mycket liten del i Egypten,om jag inte tar fel c:a 10/15 % av befolkningen.Det var väl inte dessa som störtade Mursi,och om du anser så,försvarar det att man ger sig på och bränner döda ting ?

  1. Ali , Idioter finns i alla länder, men inga länder har det stora
   antal idioter som finns i Arabländerna. Det går inte en dag
   utan någon dåre till självmordsbombare spränger sig själv
   och en 30-40 st andra i luften, då är man fan icke normal!
   I inga andra länder beter sig människor så som i ett Arabland,
   ondskan verkar att följa med modersmjölken till barnet.
   Det finns många länder i världen som lever i fred med sina
   grannar, men det finns inget Arabland i Världen utan att
   det pågår stridigheter med grannar eller med sig själva.
   VARFÖR ALI, förklara för en som vill veta??

 2. Ali:
  Kan du förklara för mig varför ni araber blir så sura,när ni inte får er vilja igenom ? Inser själv att ni är besvikna,för att ni inte kunde totalt islamisera Egypten enl.plan,så det kan du slippa förklara !
  Har suttit och tittat på dina bröder i Egypten,nu på middagen..Att ni skjuter på varandra är ju för oss i västvärlden inget nytt,men förklara varför ni som en form av hämnd,bränner ner kristna kyrkor…
  Vad har dessa gamla byggnader orsakat er för ont ?
  Enbart i dag få förmiddagen har 3 sådana byggnader satts i brand !!
  En annan fråga som du gärna får besvara för oss….
  Varför islamistiska fanatiska föräldrar,tar med sig sin barn(även nyfödda) till dessa sammanstötningar ?
  Har man dessa oskyldiga små,som en form av sköldar ??

  1. Stenbock. Tyvärr verkar du inte angripa förövaren i din fråga. i detta fall är det militären (USAs o Israels ) viktigaste allianspartner i regionen. Att du inte kritiserar militären som nu massmördar o i stället börjar du kritisera fredliga demonstranter är skamligt.

   Vem som bränt vissa byggnader kan inte jag veta. Oppositionen o militären gör nu allt för allt förstöra MB´s rykte.

   Varför inte bara acceptera demokratin o låta de folkvalda styra?

   1. Det borde du förstå efter att du läst följande historia från början av år 2012 i en koptisk by. Jag har själv skrivit inlägget från en tidning i regionen.
    http://petterssons.bloggsida.se/politik/kopter-forodmjukas-av-muslimer#comments
    Egentligen är det detta reportage jag har använt mig av, men de är ganska för att inte säga nästan helt lika, och kommer härifrån.http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/02/10/Egyptiska-islamister-brande-ner-kristnas-hus/

 3. När det gäller Estland och Litauen, så hade de redan när de åter blev fria, i båda dessa länder en stor grupp ryska invånare, och bland dem den ryska maffian, sedan har dessa länder gått från stor fattigdom efter kommunismens utsugning av folket, men har inte ännu nått normal europeisk standard. Lettland borde också finnas med där. Från början efter att alla tre blivit fria, var det Lettland som hade det sämst, men det kanske har ändrat sig.
  Finland har ett lite hårdare klimat på den sociala sidan, men även här påverkas man av den ryska maffian och även av en ganska stor grupp finska zigenare. Det är några troliga förklaringar, men troligtvis inte alla. Jag är ingen expert på något av dessa länders socialsystem eller avsaknaden av dem. Jag har dock hört att inte alla ryssar har samma rättigheter som de ursprungliga folken i Baltikum.
  Men fråga t.ex. varg i veum om Finland, och kanske Estland och de andra baltstaterna. Något mer om Finland vet han nog, om det finns något att mer att berätta. Troligt är ju att de har kunnat fixa bättre förhållande till de få invandrare man har, medan Sverige får leta efter både bostäder och pengar till en massinvandring. Snart återstår väl bara gamla militärtält här igen, och då brukar de asylsökande utebli.

 4. Där ser man. Återigen döljer ni avsiktligt en viktig aspekt. I den rapporten står det ” Flest mord räknat per hundratusen invånare begås i Litauen, Estland och Finland.”

  Som alla känner till så har dessa länder riktigt liten invandring o ändå begås flest mord där.

  Hur förklarar ni det? Var det inte ni som sa att det skulle finnas ett samband där ?

  Varför döljer ni denna info?

  1. Jaha, vad har det med Sverige att göra?
   Är den statistiken inte en uppgift för litauiska, estniska och finska politiker att lösa?

   Du kopplar alltså brott till invandring? Ser du att det står invandrare i texten ovan?
   Eurostats statistik bygger inte på etnicitet, så varken du eller vi vet vilka som mördar i Finland, gör inbrott i Sverige eller rånar i Tyskland.

   Något mer?

   1. Vad är det du inte förstår. Jag har inte påstått att eurostat tagit med etnicitet.

    Jag har bara sagt att ni ständigt kopplar brott till invandring. O då var frågan hur det kommer sig att dessa länder som har så extremt liten invandring har Flest mord räknat per hundratusen invånare.

   2. Nej Ali, vi kopplar inte brott till invandring. Det är brottsliga invandrare vi belyser.
    Varför?
    Svaret är enkelt. Etablerad media mörkar merparten fall där utrikesfödda är inblandade och gör inte sällan utrikesfödda förövare till offer för det hemska svenska samhället. Det är en beskrivning vi ogillar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: