Vännen till den mördade Jens greps i Enköpingstrakten*Uppdat.


Jens och hans misstänkte mördare

Jens och hans misstänkte mördare

 Uppdatering 2013-08-11 kl. 14: 35

Mannen kommer att genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning, skriver Nya Wermlands-tidningen. Enligt tidningen ska mannen ha uppgett att anledningen till att han dödade 27-åringen – hans pojkvän – varit att han ville få tyst på honom under ett gräl. Syftet har inte varit primärt att döda utan att få tyst på honom, eftersom han vid det här tillfället grälade och råkade ut för beskyllningar, som han hade svårt att hantera, säger Lennart Jemtelius till Expressen. Senast den 23 augusti ska åtal vara väckt. Kurt Runhäll tror dock att det kommer dröja ytterligare innan ett åtal kan vara färdigt. Vi lär inte vara klara tills dess, säger han.

Ny uppdatering 2013 – 08 – 10  kl. 18:50

Den misstänkte har erkänt enligt expressen  Min klient är misstänkt för mord. Han har erkänt gärningen, säger pojkvännens försvarare Lennart Jemtelius. Han har erkänt gärningen, säger Jonny Thormann, kriminalkommissarie vid länskriminalens grova brottsrotel. Enligt polisen erkände han gärningen redan under gårdagen. Vad han har sagt om vad som hänt vill polisen i nuläget inte kommentera. Det är yppandeförbud som råder, säger Jonny Thormann.

Uppdaterat 2013 – 08 – 10 Kl 11: 30

Mannen fördes till Karlstad, där förhör inleddes med honom strax efter 22.30 på kvällen. Därefter togs beslutet att behålla mannen fortsatt anhållen under en högre misstankegrad.Han sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet, säger åklagare Kurt Runhäll. Runhäll är mycket förtegen om vilken bevisning som finns mot mannen. Jag kommenterar inte det i nuläget.

Riksdagsmannen Fredrick Federley (C), som är bekant med den misstänkte mannen, är också han lättad över gripandet. Det är skönt att veta att han är hos polisen, att han är vid liv och inte gjort något drastiskt, säger han. Läs mer på länken.

Tidigare

Den man som misstänks ha mördat 27-årige Jens Janzon greps på fredagen i Enköping.  Vi hittade honom i Enköpingstrakten. Det är den vännen vi har sökt sedan tidigare, säger förundersökningsledaren Kurt Runhäll.Även Jens bil hittades i samband med gripandet.

Jens Janzon, 27, skulle ha åkt på semester till Cypern för ungefär två veckor sedan. Men han kom aldrig i väg med tåget och polisen inledde en förundersökning om människorov. Efter att Jens kropp hittats död i ett källarförråd i sitt hem i Skoghall, riktades misstankarna mot hans resesällskap som sedan dess sökts av polis.

På fredagen, vid 18.30 kunde resesällskapet gripas på en adress i Enköping, under ett tillslag som enligt polis gick lugnt till. Mannen kommer nu att föras till Karlstad för att förhöras. Han är sedan tidigare anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord, säger förundersökningsledaren Kurt Runhäll.

Enligt polisen har även Jens bil, den vita Renault Megane som gärningsmannen tros ha färdats i, hittats i samband med gripandet. Hur gripandet gått till och vilka bevis som binder mannen till mordet vill Kurt Runhäll inte kommentera.Han är även förtegen om den misstänkte mördarens relation till mordoffret.

Det är den vännen vi har sökt sedan tidigare. Fler kommentarer har jag inte i nuläget, säger Kurt Runhäll. Hur stark är bevisningsgraden mot den gripne? Tills vidare har vi satt ”skäligen misstänkt” men det ska jag nu ta ställning till, säger Kurt Runhäll.

”Skäligen misstänkt” är den lägre misstankegraden.… Jens bror, Mikael Myringby, är lättad att den mordmisstänkte mannen är gripen. Det är väl en viss lättnad man känner. Men jag kan ju inte känna någon glädje, det är omöjligt. Men det är en lättnad, att man kanske kommer att kunna få svar på några frågor. Även om jag nog aldrig kommer att kunna förstå hur gärningsmannen tänker.

Han fortsätter:

 Jag skulle vilja ställa frågor till honom öga mot öga, men det kommer inte att ske. Förhoppningsvis kan han ändå svara på någonting. Det ger oss inte Jens tillbaka, men det känns viktigt. Det är skönt att det letandet är över, nu kan vi kanske börja sörja i alla fall.

Expressen

Olli tycker sig se att vännen fått en fin solbränna på Cypern, kanske t.o.m. grundad i Sverige då vädret varit ovanligt torrt och varmt under en stor del av sommaren på de flesta platser, men kanske lite mer i Södra delen av riket.

Olli kan konstatera att Fredrick Federley är mer än underlig. Det är skönt att veta att han är hos polisen, och att han är vid liv och inte gjort något drastiskt, säger han. Inget drastigt, säger Olli. Han är ju för bövelen anhållen på sannolika skäl för att ha mördat sin ”pojkvän”. Är inte det drastigt, så undrar jag vad som kan komma ifråga som drastigt för Fredrick Federley?


3 responses to “Vännen till den mördade Jens greps i Enköpingstrakten*Uppdat.

 • Olli Rein

  @Ruth Magnusson
  Var ska sleven vara om inte i grytan. Det är väl Fredrick Federleys mest vanliga umgängeskrets.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Fina vänner C-folket, i detta fall Fredrick Federley, har.

  Gilla

  • Stenbock

   Är det inte denna Federley som sponsrar HBQT,eller vad man kallar bögarna i Sverige ?
   Nu behöver detta ju inte tyda på,att man har hittat spermaspår på mordplatsen.Men något sjukt tycks det vara i fallet..
   Kanske vet islänningen dennis bravsten något.Denne har ju inte hörts av sedan ett bra tag på bloggen..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: