Reinfeldt byter folk?

Regeringens usla siffror i opinionsmätningarna får Reinfeldt att fundera över laguppställningen.

Inte minst har moderaterna börjat tappa fart och idag har Alliansen ett ganska stort försprång att ta in på socialisterna…om dessa nu tänker samarbeta i valrörelsen och i en ny regering.

Ett femte jobbskatteavdrag ser Reinfeldt som en faktor som ska locka tillbaks väljare från de röd/gröna. Det är nog inte där skon klämmer och inte därför som väljarna flytt. Regeringen har misslyckats på snart varje punkt under sina snart sju år vid makten. Arbetslösheten stiger och ligger stabil på en hög nivå. Bostadssituationen är den sämsta på många många år. Den förut så stolta skolan rankas idag allt lägre. Folk har inte råd att gå till tandläkaren och många svårt sjuka tvingas söka vård utomlands. Välfärden i stort är på väg att kapsejsa och som grädde på moset har Alliansen dragit på Sverige en flyktingpolitik som övriga Europa inte sett maken till och som dessutom gräver djupa hål i statskassan.

Nu räcker det inte med ett femte jobbskatteavdrag och det har Reinfeldt insett. Nu vill han också byta lite i laguppställningen. Innan valet lär gamla ansikten försvinna och nya dyka upp. De två som verkar sitta mest löst till är handelsminister Ewa Björling och justitieminister Beatrice Ask, men även arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och migrationsminister Tobias Billström tillhör de som kan få lämna.

Björling har jag inget att säga om, då jag knappt vet vad hennes syssla består i och i ett land där brottsligheten ökar och polisen gör ett allt sämre jobb, kan man självklart inte ifrågasätta Asks avgång. Engströms jobb som arbetsmarknadsminister talar sitt tydliga språk när vi läser hur allt fler saknar ett arbete att gå till och Billström…ja Billström. Reinfeldt borde vara missnöjd med honom. Om det beror på att Sverige under Alliansens snart sju år vid makten slår nya rekord mest hela tiden eller om Reinfeldt ogillar att Billström kritiserat delar av statsministerns migrationspolitik är svårt att säga. Frågan är ändå om inte Sverige som nation skulle tjäna mer på att bli av med statsministern själv?

Källa: Dagens industri

3 thoughts on “Reinfeldt byter folk?

  1. Om det är någon som skia bytas ut i den regeringen,
    så är det psykfallet Reinfeldt själv.!

  2. Stackars Billström råkade ju säga sanningen i våras och fick löpa gatlopp så han får nog gå.

Kommentera