Obamas besök i Sverige

Snart kommer Air Force One med världens mäktigaste man ombord – USA:s president Barack Obama – besöket är planerat till 4-5 september.

Regeringen Fredrik Reinfeldt får en rivstart på hösten och tänker naturligtvis sola sig i glansen och försöka ta inrikespolitiska poäng på besök, lika klart är att oppositionen kommer att försöka diskutera småsaker och tjafsa.

Egentligen visar det bara hur betydelselöst Sverige är på den världspolitiska arenan. Det är första gången någonsin som en amerikansk president besöker Sverige (Georg Bush var inbjuden av EU 2001).

Varken Tage Erlander, Olof Palme, Torbjörn Fälldin, Ingvar Carlsson , Carl Bildt eller Göran Persson  fick vara värdar för USA:s president.

air force one

12 thoughts on “Obamas besök i Sverige

  1. Låtom oss kalla honom vid hans rätta namn: B. HUSSEIN Obama. Med muslimsk far, hans tjatande om ”the holy quran”, hans 6 rådgivare från Muslimska brödraskapet, hans krypande för kungen av Saudi-Arabien, hans stöd för den pågående islamistiska revolutionen (märkligt nog beskriven som ”den arabiska våren”) samt hans beväpning av Al Qaida i Syrien, är det ingen tvekan: Han är muslim själv.
    Han är troligen även född i Kenya, vilket skulle betyda att han inte skulle få bli president i USA. Efter sitt tillträde har han dock förbjudit efterforskning om detta.
    Bakom honom står mäktiga intressen, som även stödde Bush-arna, där man anar Saudi-Arabien och dess olja i kulisserna.
    USA har sin konstitution, som nog är den mest demokratiska författningen i världen. Men då det amerikanska folket är lika korkat (möjligen mer) som det europeiska, så kan konstitutionen kringgås. Det enda man är intresserat av är dollar. Man har i praktiken endast 2 politiska partier, som båda är lika korrupta.

    Att Hussein Obama kommer till Sverige är väl för att lära sig, hur man kan islamisera ett västland, och för att stötta Reinfeldt inför nästa års val. Han är säkert mycket imponerad av vår groteska muslim-invandring och våra saudi-finansierade moskéer, som växer som svampar ur jorden.

  2. Är du imponerad av ”storheten” Pettersson. Jag skulle vilja presentera vilken farbror som helst från landsbygden som gjort mera för världen vid 20 år fyllda än denna ”skådespelare” någonsin kommer att göra.

    • Han har faktiskt gjort en hel del Mari -men knappast något att yvas över!
      Han har bl.a. förolämpat och skändat USA:s flagga och nation vid flera upprepade tillfällen.
      Han har också förfalskat sin födelseattest och därvidlag lurat hela USA:s befolkning att han är amerikan, trots att han är från Kenya!
      Han sympatiserar med olika terrororganisationer, islamska vad annars…han är ju själv muslim, och han har även missbrukat narkotika!
      Obama är dessutom en komplett odugling som alltid visar ett ovanligt dåligt omdöme och uppträdande, han är en kriminell individ som borde låsas in för tid och evighet.
      MVH
      Janne

    • Mari, jag är inte ett dugg imponerad av Obama, försöker tala om hur litet Sverige är i världspolitiken. Däremot är jag imponerad av USA, det är trots alla sina brister världens ledande land på många områden även om det är på deken.

  3. Det finns många brännande ämnen att ta upp för Fredde under besöket. Inte minst med tanke på det frihandelsavtal USA vill ha igenom så de kan sälja ”konstgjorda” matvaror till oss. Vad Obama tänker om att al-Qaida vill bilda en egen stat i nordöstra Syrien med hjälp av USA. Deras stöd till Brödraskapet i Egypten m m m m.

    Men det lär väl bli en massa floskler som vanligt.

  4. Han kommer för att ge Putin en känga, att skitlandet Sverige är mer värfen Ryssland. Politisk rävspel är vad det är.

  5. Pettersson tycks fröjda sig över event.besök !
    Nu ska han som bekant inte ropa hej…
    Det viskas redan nu,att USA`s högsta muslim lär föredra Estland…Inget att i så fall förundras över.

  6. Man får se till att hålla sig på avstånd från Stockholm den veckan, det lär bli hysteriskt i Mälardalen då.

Kommentera