Vänsterextremist åtalad – riskerar 4 år


MALMÖ. Demonstrationen mot Swedish defense league slutade med ett åtal mot en 34-årig man från Halmstad. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman och för att ha gått maskerad.

Det var den 23 mars i år som demonstrationen hölls på Stortorget i Malmö. Vänsterpolitiska organisationer hade anordnat en motdemonstration efter att ha hört att Swedish defense league (SDL) skulle hålla ett torgmöte samma dag.

Polisinsatsen var till följd av detta stor och man fick mota bort ett hundratal demonstranter. Det var vid det tillfället som 34-åringen ska ha begått sina brott.

Enligt förundersökningsprotokollet har 34-åringen varit utrustad med en tre meter lång pinne som han haft en flagga på. Med hjälp av denna flagga har han stört de ridande poliser som fanns på plats.

När poliserna red från platsen då de trodde att demonstranterna började skingras ska 34-åringen ha kastat pinnen som ett spjut mot en kvinnlig polis som träffades i nacken.

Polisens Delta-avdelning såg hela förloppet och kunde snabbt gripa mannen, enligt förundersökningen.

34-åringen själv är förhörd och förnekar brott. I övrigt vill han inte lämna några som helst kommentarer, han har inte begärt någon advokat och han accepterar inte ett strafföreläggande från åklagaren.

Om latinamerikanen och vänsterextremisten Magnus Håkan Javier Petersson, som naturligtvis inte Skånskan nämner, döms riskerar han fängelse i högst fyra år. Undrar förresten varför de som ansöker om demonstrationstillstånd och följer lagen kallas för extremister medan de som försöker störa och avbryta lagliga demonstrationer med våld och utan tillstånd kallas motdemonstranter. Det borde PK-fundera på…

SKÅNSKAN   B 6854-13 aktb 1   B 6854-13 aktb 2


2 responses to “Vänsterextremist åtalad – riskerar 4 år

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: