Biografdöden har nått Tärnan


De svenska biograferna har digitaliserats i rasande fart, det slår hårt mot landsbygdsbiograferna. För en tid sedan visade biografen Tärnan i Oxelösund sin sista film.

Idag kom den definitiva dödsstöten, det finns inga pengar till digitalisering sedan staten sagt ifrån med bidrag och kommunen inte visat något intresse. Hyresvärdarna har ställt upp med en otroligt låg hyra i många år men det hjälpte tyvärr inte.

Tärnan invigdes 1956 och Pettersson har sett mängder med matinéer där som ”Bullerbyfilmerna” äventyrsfilmer som ”De dog med stövlarna på”, den första James Bond filmen  ”Agent 007 med rätt att döda”, till och med fått en tår i ögat till ”Doktor Zjivago” men det kanske berodde på sällskapet i ungdomens år…för att inte tala om reklamen ”ta´t lugnt, ta en Toy” eller ”hälsan för halsen Bronzol

Nåväl tiderna förändras och tur är väl det… men, men,,,

Bildarkivet Oxelösund 


4 responses to “Biografdöden har nått Tärnan

 • huginomunin

  I min hemby såg man Åsa-Nisse, Hopalong Cassidy och Lassie….

  Gilla

 • Pettersson

  Månsson, vi har klarat oss från Somaliinvasionen, de vill inte bo i bondbyar med 11 000 invånare och bussen till Nyköping tar 30 minuter och Stockholm en dryg timme, det är alldeles för långt för våra nysvenskar.

  Däremot är 1000 mil mellan Stockholm och Mogadishu en kort sträcka…

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Jösses Pettersson,vem kan glömma alla dessa filmer man som ung har skådat..
  Glömmer aldrig när min första stora kärlek och övertecknad såg ”The Glenn Miller story”,minns ännu datumet 6 april 1954 ! Men då var man ju redan en gammal filmveteran som sett ”Hopalong Cassady” och andra stora Wästernhjältar..Beklagar nu Oxelösund kunde man inte ha försökt med gamla somaliska och event.arabiska ökenfilmer för nya befolkningen ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: