Låt kyrkan betala


Svenska kyrkan gör miljardvinst.

”Sverige tappar fart”. Rubriken toppade löpsedlarna för en vecka sedan och gällde siffran för andra kvartalets BNP som krympte med 0,1%, ett resultat som var sämre än väntat. Vi läste också i våras att staten måste sälja aktier för att kunna betala av på statsskulden som är gigantisk. Att arbetslösheten ligger kvar på en oroande nivå känner ni till, också att kommuner och landsting blöder.

Svenska Kyrkan däremot, gör fortfarande ett bra resultat. Förra året gjorde man en vinst på 1,3 miljarder och detta trots att medlemsantalet fortsätter sjunka. Magnus Kald, som är chefscontroller inom Svenska Kyrkan tror att 2013 kan bli ett minst lika bra år som 2012. Svenska Kyrkan har också en förmögenhet på cirka 36 miljarder.

Svenska Kyrkan är också engagerad i frågor om rasism, främlingsfientlighet och dess representanter vurmar sig varma för ett ökat flyktingmottagande, trots alla bekanta problem som den redan stora mottagningen skapat. Vi vet också att delar av kyrkans män och kvinnor är aktiva när det gäller att gömma asylsökande som fått avslag och därmed medverkar till att dessa personer får näst intill fri tandvård och vård på skattebetalarnas bekostnad.

Då frågar jag mig varför inte Svenska Kyrkan tar hela ansvaret och finansierar den politik de så ihärdigt stöttar? Varför tar de inte och inhyser asylsökande i sina fastigheter så att Migrationsverket slipper vara på ständig jakt? Varför tar de inte och betalar den vård som asylsökande och inte minst papperslösa kräver så att skattebetalarna slipper stå för notan?

Öppna pärleportarna och släpp in de asylsökande och de papperslösa i era hem. De tiotusentals muslimer som årligen söker asyl och gömmer sig i Sverige skulle säkert glädjas över att få komma in och välsignas i kyrkan.

Källa: SR


7 responses to “Låt kyrkan betala

 • Ulf Lind

  Ja, dumt. Svenska Kyrkan, har tyvärr PK-anpassat sig. Den sanna tron måste återupprättas. Och Svenska Kyrkan, måste sluta vara vindflöjel. Humanitärt i all ära. Men humanitet utan förnuft är undergång. För som sagt. Väljer man på detta vis, väljer man bort nåt annat istället. ALLA SVENSKAR SOM LIDER OCH HAR DET SVÅRT. Och det är inte sunt. Man måste hitta fokus igen. För krisrendomen i sig har mycket bra att komma med, om den inte missbrukas som idag.

  Gilla

 • Tant_Karin

  Det är något konstigt med det här. I någon av nyhetsartiklarna står det så här
  ”Eftersom lönerna ökar så har också kyrkan fått in mer pengar, trots ett medlemstapp på över 700.000 sedan skilsmässan från staten 2000.”

  Varför det är konstigt, jo när det gäller våra pensioner och balansering/broms verkar inte lönerna öka, där betalas inte tillräckligt med avgifter till pensionssystemet in.

  Kyrkan får helt löneproportionell avgift utan tak men när det gäller pensionssystemet finns ett tak uttryckt i antal basbelopp, inbetalda avgifter över det går direkt in i statsbudgeten utan att tillgodoräknas pensionssystemet. Jag har för mig att det är runt 15 miljarder som betalts in som pensionsavgifter men inte tillgodoräknas i pensionssystemet.

  Gilla

 • Pica pica

  Bra idé Stefan! Det finns så många ”goda” kyrkmänniskor som gömmer flyktingar trots att det är olagligt. Låt dem ta på sig hela ansvaret för dem. Sen har vi sett snyftreportage av illegala som fått hjälp av sådana samfund eller organisationer men som klagat över att de blivit utnyttjade med nån timmes jobb i veckan.

  Alla dessa snyftreportage står mig upp i halsen och allt oftare framgår det vad dessa snyftare är ute efter = försörjning.

  Gilla

 • Tony

  Ja ingenstans ser man att Svenska kyrkan vurmar för
  Svenska fattigpensionärer,, men att gömma folk som i
  grunden avskyr kyrkan det går bra!

  Min egen erfarenhet av kyrkan är allt annat än ljus,
  efter 10 års tjänst inom kyrkan utdelades inte ens ett tack
  när jag slutade, och det säger mer om kyrkan än om mig,
  kyrkan är också den arbetsplats, där det bråkas mest, ofta
  hålls skitstövlar om ryggen, och så skjuter man på budbäraren
  som vågar påtala felaktigheter!

  Gilla

 • ossie

  Gick ur kyrkan för ca 10 år sedan då av ekonomiska skäl. Sedan dess har flera skäl tillkommit bl a gullandet med Islam, Stöd till Expo och påhejande av fri invandring. Med en ärkebiskop som ren kommunist är även det ett skäl att inte stödja denna landsförrädarkyrka med en kr.

  Gilla

 • Lena99

  Hela korthuset Sverige är uppbyggt på det skattesystem som lönearbetare inte kan komma ifrån, till detta kommer alla andra skatter som är svåra att undvika det är bara kvar att konstatera, slaveriet har inte upphört det är mer påtagligt än någonsin under ”modern” tid. Svenska kyrkan …………vad säga………vilken usel inrättning och som vanligt i skydd av en ideologi och politik. ”Till de som varde givet ska det ges mera”.

  Gilla

 • Argus

  Det Gustav Vasa drog in till staten skänkte Regeringen Persson bort till ett fåtal. Jag anser det beslutet olagligt på grund av jäv (medlemmar i Svenska kyrkan som inte avstod ifrån att rösta).

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: