Israels bojkott av Gaza


Siffror har kommit för tiden 21 – 27 juli 2013. Under veckan förde 1 378 lastbilar in 37 306 ton gods från Israel till Gaza och två raketer avfyrades från Gaza mot Israel.

Gränsen mellan Egypten och Gaza har nu varit stängt en månad men det bekymrar inte PK och Ship to Gaza, det är Israel som bojkottar…har ni hört av PK att egyptierna försöker svälta ut sina bröder?

Gaza 21-27 juli


60 responses to “Israels bojkott av Gaza

 • Olli Rein

  En enda sak till då. Jag var inte med vid förhandlingarna i Oslo, så jag kan inte säga vad Arafat valde istället för territoriet C. Men att moderna vapen var en sak är jag nästan säker på, med tanke på den mannens psyke. Troligtvis fick han också annat.
  Jag råder dig till att läsa Osloavtalet från 1993. Sen kan du återkomma. Att debattera med en som inte håller sig till fakta är omöjligt.http://en.wikipedia.org/wiki/Oslo_I_Accord

  Gilla

 • Olli Rein

  Jag har aldrig påstått att israeler är änglar, för det finns inga änglar och om de finns så finns där inga inom politiken.
  Däremot påstår jag att Israel står fast vid det man har förhandlat sig till.
  Åtminstone så länge det är möjligt för att inte förintas av det palestinska hatet.
  Det hatet sitter tydligen så hårt i dig att du tydligen tror dig veta allt om den här konflikten, trots att du inte som jag har levt under i stort sett hela tiden den har varit.
  Varför kallar araberna tiden före Osloavtalet ”den gamla goda tiden” Det har jag pekat på och skrivit var du hittar. Men du är helt förblindad av hat, och de nazistiska tankarna hos Arafat, Abbas, Stormuftin och Hamas har slagit rot i ditt arma huvud. Dessa fyra ledare har alla starka sympatier för Hitler och Nazismen, men det slår du ifrån dig som om det aldrig har funnits. Istället anklagar du de som vill se praktiskt på problemen och försöker komma med lösningar för att vara nazister. Det är lika bra att du en gång för alla erkänner att du som de fyra uppräknade håller med Hitlers general Otto Ernst Remer, när han intervjuas av Radio Islams Ahmed Rami 1993.
  https://petterssonsblogg.se/2013/02/25/ur-ahmed-ramis-intervju-med-general-otto-ernst-remer/

  Därmed är cirkeln sluten!

  Gilla

 • Olli Rein

  Vet du Ali om att västbanken sedan Osloavtalet är uppdelad i tre zoner benämnda A, B och C där C är störst med 61 procent den tillhör Israel då den är glest befolkad. B styrs av Israel och PA tillsammans och A styrs av PA och där är den arabiska befolkningen störst.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4stbanken

  Gilla

  • islamskinfo

   Där visar du verkligen varför det aldrig blir fred. För styr o kontrollerar nästan 100 % av hela Palestina.

   Tänk om sionisterna skulle gjort så mot svenskarna.

   Nä du Olli. En vacker dag kommer nazisraels att falla helt o hela stöldgodset ska återvända till palestinierna. Den dagen , den glädjen.

   Gilla

   • Olli Rein

    Vad menar du med det Ali? Det är ju någonting som Arafat har gått med på i en förhandling. Förhandlingar är ett givande och tagande. Det borde väl en civilekonom känna till, men en vanlig nasare som du kan ju ha missat detta.
    Om ett lands företrädare förhandlar för sitt land, så har denne person velat ha något annat än ett drygt 3000 km2 glest befolkat territorium. Jag skulle tro att det Arafat tagit istället är moderna vapen och de mest bebodda delarna av Västbanken och trott att han med hjälp av dessa vapen och många araber skulle kunna inta de här områdena närhelst han ville.

    Gilla

   • islamskinfo

    Olli. Du har som vanligt helt sjuka åsikter. Du påstår ”Om ett lands företrädare förhandlar för sitt land, så har denne person velat ha något annat än ett drygt 3000 km2 glest befolkat territorium”

    Det i sig räcker som bevis för dina tokigheter.

    Nu påstår du igen att ”Däremot påstår jag att Israel står fast vid det man har förhandlat sig till. Att stå fast vid det de har fått betyder inte att de följer sina förpliktelser. Eller menar du att nazisrael följer osloavlet ?

    Inte ens de mest högerextrema nazisraelerna tror på din lögn.

    Bara för att du är äldre än mig betyder inte att du har mer kunskap o det betyder inte att du inte ljuger o det behöver inte betyda att dina källor talar sanning.

    Varför klarar du aldrig av att visa en fredlig sida av dig? Om du bara börjar läsa det som israelska fredsrörelsen har att säga så blir du kanske en bättre människa. Du behöver verkligen lära känna fredligare innehåll o vänner än din skadluga hatiska krets.

    Det är aldrig för sent . Jag hänvisar till trevliga o fredliga israeler o inget annat. Klarar du inte av att hålla med dem om något? Är du så ond som du verkar vara?

    Gilla

   • Olli Rein

    Var är dina fakta Ali? Det du skriver, skulle ju en blind göra lika bra som du. Du tycks förstå nada.
    Det är ju inte jag som skrivit under avtalet för något land, men Arafat och Abbas har skrivit under för Palestinaadministrationen (PA) Vilka är då ansvariga inför det palestinska folket, Ali. Du tycks tro att det är jag som det verkar av vad du skriver och dessutom smutskastar mig med. Men så ända in i helvete dum är du väl ändå inte. Jag har inte heller varit svensk politiker, även om Osloavtalet som det kallas på svenska, kommer från vårt kära grannland. Vi som kan ha grannar utan att slåss med dem och kasta siffror om hur många ni mördat hit och dit. Du är ju värre än den värsta islamist Ali. Lär dig ta det som dina palestinska ledare går med på, och skjut inte som alltid över skulden på någon annan.

    Gilla

 • Olli Rein

  Ali skriver
  ”O en vacker dag kommer nazisrael att drabbas av samma öde.
  Din jämförelse verkar va patetisk o desperat. Du tar upp två israelfasoner som fått chansen att regera o som mördade miljoner oskyldiga. Hamas o MB har under hela ain livstid inte ens mördat en bråkdel av vad israel brukar mörda under ett helt år. Ändå stöder du
  nazisrael samt statskuppen mot de folkvalda. Jag hopoas att Allah ska ge dig ett renare hjärta. För du behöver verkligen rannsaka dig själv”.

  Ett förtydligande tack. Är det Israel som du påstår har mördat miljoner?
  Hela konflikten mellan hela arabvärlden och lilla Israel har inte ens förorsakat mer än knappt 60 000 dödsoffer sedan 1948. Det har ert inbördeskrig i Syrien passerat för länge sedan. Fakta är nog snarast det dubbla antalet, varav civila offer troligen är den allra största gruppen.
  För Israel gäller att det är de militära styrkor som har överfallit landet, som har fått stå för i stort sett hela förlusten i människoliv.
  Att jag ö.h. tog upp fascisterna i Italien och nazisterna i Tyskland, beror på att dessa var folkvalda. Jag skulle också se det som positivt, om du inte hela tiden tog upp alla mellanösterns problem samtidigt, utan tog en konflikt i taget. Du klarar nämligen inte av att hålla mer än en boll i taget i luften.
  Du anklagade mig häromdagen för att svamla. Vad ska man då kalla det du gör? Supersvammel kanske?
  Jag glömde att skriva att MB har likviderat folk sedan 1927 och blev redan då en förbjuden organisation. Nu för tiden leder de nog långt före Israel, med varumärken som Al-Qaida, Islamska Jihad och många, många fler. Hamas är ju ett skott från plantan MB, och de ligger numera bra till i den interna kampen om flest likvideringar, när man tar hänsyn till storleken, både på sekten och apburen dom sitter i.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Freja:
  Vi talar för döva öron deras geist räcker inte till,för att tänka i andra banor än de från barnsben, indoktrinerats med..
  Tänk dig själv in i en situation,där du som vuxen skulle gå kring och tro på gamla sagor,om en figur som växt upp i en grotta i öknen !!
  Ett av många praktexemplar är ju ”vår egen” Ali.Troligen uppvuxen i Sverige,likväl förlorad..

  Gilla

 • islamskinfo

  Olli. Här är mitt förtydligande: fascisterna i Italien och nazisterna i Tyskland är de som mördat miljoner människor. Jag kallade dem för israelfasoner eftersom israel bedriver naziliknande o fascistisk politik. O det var det exempel som du valde att jämföra med militärkuppen i Egypten

  Jag brukar fokusera på palestinakonflikten o israel ageranden. Så utgå från det om du missförstår mig ibland

  Gilla

  • Freja

   Ali: och alla massmord som begås idag i Islams namn. Konstigt att du inte någon enda gång nämner utrotnigen av de kristna i MENA länderna? (och alla terrordåd som dagligen begås av dessa fega inavlade muslimska handjur) Om det skall finnas en chans för välfärd och demokrati på vår jord så måste Islam förbjudas, fler och fler inser detta nu.

   Gilla

  • Olli Rein

   Och ändå har du inte svarat på något i inlägget om Osloavtalet och Yasser Arafats bedrägliga efterlevnad av det avtalet, vilket ledde till över 1 500 döda israeler varav 70 procent var civila offer.
   Knappt en dag lämnades utan lik, eftersom det bara var den ena parten som efterlevde avtalet. Om inte så hade Israel fått sanktioner mot sig, medan det partiska FN inte lyfte ett finger ens mot Arafat. Det är väl din form av rättvisa antar jag. Annars hade du haft en möjlighet att kunna debattera fakta från konflikten med mig istället för dina slagord och pinsamma snyfthistorier.
   Jag har ju i det här inlägget försökt att påvisa fakta som rådde innan Arafat använde Osloavtalet att torka sig i röven med, efter att de hade kunnat köpa modern krigsutrustning. Det som står i dessa två länkar är fakta Ali, och sådant jag har sett på vår på den tiden mycket mer sakliga nyhetsförmedling, av först bara en svartvit SVT kanal som blev två och fick färg i början av 1970-talet.
   Där visades det bland annat upp den dagliga passagen av Israels gränser, för de hundratusentals araber från Palestina som jobbade med allt möjligt i Israel. Där fanns då bland dessa araber inget hat, utan man var glad för det ekonomiska uppsvinget.
   Om araberna i PM och Gaza kunde upphöra med allt trakasserande av israelerna under ett halvår, så kunde man göra en uppföljning och se hur många trakasserier israelerna sätter igång. Vore inte det något att prova. Så småningom kanske man hittar tillbaka till det som beskrivs i mina länkar, till före det katastrofala Osloavtalet. Norge är trots all olja ingen bra medlare. Där är Sverige och Finland mycket bättre. Särskilt om vi kan sköta våra egna försvar väl, och på så sätt betraktas som nästan neutrala.
   Annars väntar ju bara samma sak som Ariel Sharon den stora fältherren satte igång, för att ta tillbaka det Israel hade haft före Osloavtalet. Så småningom ledde det ju till att Israel tog tillbaka hela Västbanken, från vilken Arafats attacker kom. Då sprang ju de palestinska dödssiffrorna upp till närmare 3 000, men där var det fler soldater många gånger fler än de civila. Men även Israel fick givetvis förluster, men inte i samma storlek och fortfarande var det många civila offer bland Israels döda. Araberna gör nämligen ingen skillnad på militär eller civil.

   Gilla

   • islamskinfo

    Olli. Du påstår alltid att din patetiska o helt sionistiska rapportering är den sanna. O du ljuger ständigt o du tror att alla andra läsare är lika lättlurade som några av dina polare som kommenterar här.

    Du påstår återigen att israeler är änglar o följer osloavtalet medan palestinier är de enda aom bryter mot det. Du verkar inte veta något om denna konflikt. Eller så är du så fanatisk att du sväljer allt som israels högerterrorister säger.

    Nä du . Du lurar inte mer än dina närmsta polare.

    Alla normala läsare kan ju själv ta reda på fakta. Ställ följande frågor till en oberoende journalist gällande palestinier-israeler:

    Vem är det som massmördar vem?

    Vem är det som utfört etniska rensningar i större delen av landet?
    Vem är det som har satt blockad o mur runt flera palestinska städer? Vem är det som ständigt själ ny mark av den andre o därefter bygger olagliga bosättningar?

    Vem är det som snor/ håller inne skattemiljoner?

    Svaret på alla dessa frågor är sk. Israel.

    Varför krångla till det? Varför försöker ni ljuga o flrneka detta? Tror ni inte att folk redan vet vilka ni är?

    Gilla

   • Pettersson

    Ali, här har du problemet,

    https://petterssonsblogg.se/2013/08/02/de-glomda-flyktingarna-fran-1948/

    Det var dessutom jag som rättade dina stavfel.

    Gilla

   • islamskinfo

    EM självklart är det tråkigt att höra att judar flyr från sverige. Men ärligt talat så finns det en rejäl överdrift i era historier. Läste en intervju med någon av de värstdrabbade. Han kände sig illa behandlar när palestinska ungdomar skrek ” länge leve Palestina”. Är inte det en överdrift att fly landet för det?

    Den judiske rabbinen säger själv att han går till synagoan varje dag, vilket innebär några kilometer. Har någon av de tusentals araberna någonsin använt våld mot honom? Svar nej. O det är den mest sedda juden. Alla andra är relativt osynliga eftersom de inte klär sig som honom.

    Det värsta är dock att exakt samma personer som nu klagar troligen kommer att döda eller låta sina barn döda någon palestinier i feamtider. Detta eftersom de kommer att hjärntvättas o gå militären o lära sig att behandla palestinier på ett ohumant sätt

    Gilla

   • islamskinfo

    EM. Jag tror inte att ni på denna blogg har något vettigt att lära. Ni har bevisat att ni är rasister o att ni bedriver hat- o nazipropaganda. O att ni styrs av fanatiska israelfalangen. O framförallt så är ni otroligt beroende av att sprida lögner. Ni ljuger så mycket att ni till sist tror på era lögner o dumheter.

    EN. Jag tycker faktiskt synd om er. Jag är himla säker på att så onda människor till sist får hamna i helvetet. Om ni inte skärper er förstås. Må Allah rensa era hjärtan från hatet.

    Fredliga hälsningar feån muslimen som får er att se rött 😉

    Gilla

   • islamskinfo

    EM. Jag förringar inget. Jag är bara ärlig o sa att jag tycker att det finns massa överdrifter. Längr leve palestina är en självklarhet . Det är bara mesigt att ens reagera så häftigt på det. Det judar i malmö säger sig få höra får även mislimerna höra. Det är tråkigt att behöva höra sånt. Men vad kan vi göra? Vi o judarna får stå ut med sånt

    Gilla

   • Ruben

    Samma jävla svada och sammelsurium som vanligt, nu e de snart dags o eda igen, borrjar sulten att ta ud sin rätt? 🙂

    Gilla

  • Olli Rein

   Fattar du inte själv att med din fastlåsta inställning, så kan du endast lösa Palestinafrågan för gott, genom ett så koncentrerat militärt övervåld, att landet återgår till ofruktbar öken, med starkt radioaktivitet för tusentals år framåt, medan länderna runt omkring lider av samma förstörelse som Israel.
   Är du för lat eller för dum att läsa mina två länkar, och ta till dig mitt koncept att använda palestiniernas polis och militär ett halvår till att hindra islamister och andra terrorister att utföra terrordåd inne i
   Israel. Ja då kommer du ingenstans närmare en lösning.
   Om det utförs rätt kan jag nästan garantera att israel inte jävlas med palestinierna. Sedan anser jag att en hustomte som Abbas inte ska tillhöra Världens högst betalade statschefer med ca 7,5 miljoner kronor eller snarast $ 1 milj per månad, när landet dessutom lever på bidrag. I svenska pengar blir detta 90 miljoner kronor eller $ 12 milj om året. Inte ens USA: s president som styr över 320 miljoner människor och vad därtill hör, samt världens starkaste krigsmakt, har mer än en bråkdel av vad en svag, bidragsberoende,inte fungerande statsbildning med ca 1,5 miljoner invånare som PA har. Då kan rimligtvis inte ha så stora utgifter till sin statschef som man har. Endera ska Abbas minska sin lön med 95 procent minst, eller också ryker bidragen.

   Gilla

 • Olli Rein

  Ali skriver
  ”O en vacker dag kommer nazisrael att drabbas av samma öde.

  Din jämförelse verkar va patetisk o desperat. Du tar upp två israelfasoner som fått chansen att regera o som mördade miljoner oskyldiga. Hamas o MB har under hela ain livstid inte ens mördat en bråkdel av vad israel brukar mörda under ett helt år. Ändå stöder du
  nazisrael samt statskuppen mot de folkvalda. Jag hopoas att Allah ska ge dig ett renare hjärta. För du behöver verkligen rannsaka dig själv”.

  Ett förtydligande tack. Är det Israel som du påstår har mördat miljoner?
  Hela konflikten mellan hela arabvärlden och lilla Israel har inte ens förorsakat mer än knappt 60 000 dödsoffer sedan 1948. Det har ert inbördeskrig i Syrien passerat för länge sedan. Fakta är nog snarast det dubbla antalet, varav civila offer troligen är den allra största gruppen.
  För Israel gäller att det är de militära styrkor som har överfallit landet, som har fått stå för i stort sett hela förlusten i människoliv.

  Att jag ö.h. tog upp fascisterna i Italien och nazisterna i Tyskland, beror på att dessa var folkvalda. Jag skulle också se det som positivt, om du inte hela tiden tog upp alla mellanösterns problem samtidigt, utan tog en konflikt i taget. Du klarar nämligen inte av att hålla mer än en boll i taget i luften.
  Du anklagade mig häromdagen för att svamla. Vad ska man då kalla det du gör. Supersvamleri kanske?

  Gilla

 • Olli Rein

  Osloavtalet ledde till palestiniernas svårigheter att fritt kunna röra sig i Israel. Yasser Arafat hade som vanligt bara ljugit i alla förhandlingar och när han kom hem hade han även glömt uppgörelserna om att inte ständigt hota Israel med utplåning.
  Osloavtalen gav palestinaarabernas polis och militär tillgång till moderna vapen, som användes för att mörda och vilja utplåna israel. Under dessa år mördades stora mängder mestadels civila israeler (70 %) utan att Israel kunde göra något för att försvara sig på grund av avtalet.
  Men hur var det innan”förtrycket” började.

  http://fredsprocessen.wordpress.com/hur-det-var-innan-fortrycket-borjade/

  http://fredsprocessen.wordpress.com/2011/07/01/proisraelism-propalestinism-%E2%80%93-eller-bara-kalla-fakta/

  Det är inget synd om palestinierna. I Sverige säger vi att som man bäddar får man ligga. Det svek araberna stod för när det gäller Osloavtalet, förtjänar faktiskt mer än de har åkt på. Falska människor är det värsta jag vet, och därför kan jag aldrig lita på en enda arab. De är alla samma individuella egoister, och med samma falska ideologi som rättesnöre.
  Och Yasser Arafat var samma lögnaktiga egyptiska arab inom politiken, som Refat el Sayed gjorde sig känd som inom näringslivet, åtminstone i Sverige och Egypten, där han hade sin mesta verksamhet, som sedan flyttades till om jag nu minns rätt Schweiz och Spanien, och där Sverige övergavs och Egypten åter blev hemlandet. Inget som Sverige förlorade på.

  Gilla

 • Stenbock

  Lena99:
  Hos mig har det varit lugnare än på år och dag.
  Undantag en nybyggare som flyttat in i bottenvåningen. Denne har börjat sälja beg.bilar under min balkong. Försöker tydligen högröstat tala för sin vara,enl. orientaliskt vis!
  Först framemot ½ 12 på kvällen,börjar först allt bli sig likt.Klart man måste har förståelse för deras glädje vid matbordet,efter en lång dag utan mat/vatten..
  Strax före 12 i natt hörde jag en annan hyresgäst skrika åt dem,att ”nu fick det va nog”..Denna svenska kvinna skulle upp och jobba på morgonen,vilket ju inte är så vanligt i mitt kvarter..

  Gilla

 • Stenbock

  Freja:
  Tror att det nu slagit helt runt för Ali..
  Det börjar närma sig slutet på hans Ramadan och törststräckan har varit lång.Kan eventuellt ha skadat hans hjärnceller än mer…

  Gilla

  • Lena99

   Stenbock : Kan ha fel men tycker att deras Ramadan har gjort det lite trivsammare i samhället, åtminstånde på de tider som jag befinner mig på byn. Hur det ser ut på kvällen känner jag inte till, då befinner jag mig i min ”borg”.

   Gilla

 • Tony

  Arabisk demokrati är när kvinnan är hälften så mycket värd som mannen!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ali:
  Hade det b a r a varit stavfel i dina kommentarer vore allt gott och väl..
  Det är din sjuka inställning,som vi i civiliserade delen inte kan förstå..Kan du själv ?
  Hade ni därtill blivit kvar i era ursprungsländer på arabiska halvön,vore vi än lyckligare..liksom troligen Israel

  Gilla

  • Pettersson

   Månsson och hade araberna dessutom gett fan i att mörda judarna som bodde på arabiska halvön så kanske de har kunnat tagit efter dem och blivit civiliserade…

   Gilla

   • islamskinfo

    Jasså? När dödar araberna judarna? Är det inte så att det alltid är judarna som dödar mer än 10 ggr fler muslimer ? Varför försöker ni på denna blogg alltid att utmåla terroristerna i israel som änglar medan palestinierna som drabbades av israelers brutalitet är de de som är emot dessa ”änglar”. O detta trots att ni vet att det är israelerna som mördar flest. O ni vet att det är isaelerna som ockuperade landet o inte tvärtom. O ni vet att det är israelerna som fördrev palestinierna med våld o brutalitet o inte tvärtom. Har du inget samvete alls? Har du verkligen inget vett?

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ali:
  Och varför får de inte besöka sin anförvanter ?
  Ska jag ge dig svaret ?
  Er folkgrupp är fega som råttor,skulle ni ges full gränsfrihet som i Absurdistan,skulle dagligen sprängbomber brisera i Israel !
  Lär er först uppträda som civiliserade delen av världen !

  Gilla

  • islamskinfo

   Tror du inte själv att själmordsbomber bara är en konsekvens av israels terror o o ständiga nazimetoder mot palestinierna? Paleatinier strävade mot att slippa dessa bomber genom att skaffa bättre vapen. Terrorbomber är bara den fattigas precisionsvapen o inget annat. Om usa ger palestinierna missiler kommer du att slippa se sådana primitiva bomber

   Gilla

   • islamskinfo

    Det ska stå precision. Jag vet att ni blir glada när ni upptäcker något litet fel

    Gilla

   • Ruben

    Det tar sig sa mordbrännaren! 🙂 Men vad för folkslag är ”Paleatinier” och vad sjutton är ”messiler” för något? Kanske ett nytt hemligt vapen, utvecklat av Paleatinier. 🙂

    Gilla

   • Olli Rein

    Det var Osloavtalet som ledde till palestiniernas svårigheter att fritt kunna röra sig i Israel. Yasser Arafat hade som vanligt bara ljugit i alla förhandlingar och när han kom hem hade han även glömt uppgörelserna om att inte ständigt hota Israel med utplåning.
    Osloavtalen, som gav palestinaarabernas polis och militär tillgång till moderna vapen, användes för att mörda och vilja utplåna israel. Under dessa år mördades stora mängder israeler utan att Israel kunde göra något.
    Men hur var det innan”förtrycket” började.

    Läs den här länken Ali och kom sedan med ett bättre förslag än mitt, eller instäm med mig. Det kan vara lösningen om båda parter vill.
    http://fredsprocessen.wordpress.com/hur-det-var-innan-fortrycket-borjade/

    http://fredsprocessen.wordpress.com/2011/07/01/proisraelism-propalestinism-%E2%80%93-eller-bara-kalla-fakta/

    Det är inget synd om palestinierna. I Sverige säger vi att som man bäddar får man ligga. Det svek araberna stod för när det gäller Osloavtalet, förtjänar faktiskt mer än de har åkt på. Falska människor är det värsta jag vet, och därför kan jag aldrig lita på en enda arab, innan jag känner denne både utan och innan, dessutom ska hon/han inte vara särskilt religiös. Vid samtal med så kallat ”Vanligt folk” får intervjuaren ofta höra att det var mycket bättre förr, innan fredsförhandlingarna hade börjat. Ja där fanns otvivelaktigt en mycket lugnare tidsepok mellan 1967 och 1993 när man kunde vakna på morgonen inne i Palestina, och sätta sig i bilen och åka till sin destination i Israel utan att bli stoppad eller provocerad av någon polis eller militär en vanlig dag. c.a 200 000 hade det så på den tiden. Bland annat många affärsmän hade det så och for i första hand till Tel Aviv eller annan större stad. Varför kan inte detta återuppstå?

    Gilla

   • Ruben

    Kommentaren från ”islamskinfo” 14:53 är redigerad i efterhand, i första kommentaren var stavningen ”messiler”. (Bra att du har ögona öppna Ruben, jag har inte ändrat och jag har mejlat de andra som kan, det känns ju inte tillfredsställande om någon kan gå in och ändra, förutom dom som har rätt att göra så.) Vi får nog inget svar förrän imorgon/ Olli

    Gilla

   • domedagsmannen

    Israel bygger sina vapen själv. Kan inte palestinierna göra det också?
    Kan det vara något i intelligensen som fattas?
    Kan det vara ett resultat av 100-tals år med inavel?

    Gilla

 • Tony

  Ali, varför kommenterar du aldrig det stora antal Lyxbyggnader
  som finns i Gaza?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Såg just på nyheterna att den Jemenitiska islamist,som av någon mystisk orsak tilldelades ett Nobelpris,nu åker runt och gör PR för Mursi !
  Var detta möjligen tanken bakom,för att hon ”förärades” priset ?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ali:
  Nu känner vi igen dig..
  Då var det som vi förmodade,att du igår led av solsting !
  F.ö måste du sprida denna din nyhet,att det lär råda demokrati inom arabvärlden..
  Inte en normal människa på vår jord,har en aning om denna sensationella reform !

  Gilla

  • islamskinfo

   Månnson. Du kanske märker att det är just de länder som låtsas flrespråka demokrati som hindrar en arabisk demokrati. Varje gång ett parti som dessa länder inte gillar vinner ett val sätter dessa länder stopp. Är inte det hyckleri?

   Gilla

   • Göran Lundbom

    ”Arabisk demokrati”? Du måste skämta? Ungefär som om en gammal avdankad hora skulle hävda att hon egentligen är oskuld…

    Gilla

   • Olli Rein

    En organisation som Hamas är ju inte några demokrater ens själva, hur ska de då kunna införa demokrati. Kan du Ali nämna en enda demokratisk reform Hamas har genomfört, under den långa tid de har suttit vid makten. De har ju inte ens kvar fria val.

    Gilla

   • islamskinfo

    Olli.hamas är troligen dåliga politiker men de har aldrig fått chansen att bedriva sin politik. Så fort de vann ett val visade usa o israel sitt rätta ansikte. Nämligen att demokrati bara gäller om vinnaren lyder skurkstaterna israel o usa. Varför kunde dessa länder inte acceptera fria demokratiska val?

    Gilla

   • Freja

    Arabisk demokrati? Vad är det? är det när åsnan får sätta på muslimen istället för tvärtom?

    Gilla

 • islamskinfo

  Det hela handlar om att den egyptiska militären fått order från sina allierade i israel o USA att driva bort de folkavalda i muslimska brödraskapet samt att isolera de folkvalda i Gaza. Det är sk. Demokrati enligt usa o israel

  Gilla

  • domedagsmannen

   blablablablabla………..

   Gilla

  • Pettersson

   Ali???? Varför stänger inte Israel gränsen om de och USA vill isolera Gaza???

   Gilla

   • islamskinfo

    Det gör de när de vill. Detta är ju för att pressa palestinierna att lyda under nazirestriktionerna i israel. För om ena sidan är stängt då vet man med sig att nazisterna när som helst kan stänga in kväva Gaza. det verkar dölja sig en ny ond plan som nazisrael har.

    Ibland pratar ni om lastbilar hit o dit. Men kan ni informera svenskarna att israel isolerar palestinierna till den grad att en palestinier som bor i Gaza inte ens får besöka sina nära o kära i jerusalem eller andra palestinska städer? Informera för en gångs skull om ni ens vågar visa sanningen för svenskarna.

    Gilla

  • Olli Rein

   Du tror alltså inte att Egyptens presidentkandidat, och militärens starke man kan utfärda egna order. Han är ju emot den avsatte president Mursis planer på en islamsk stat med Sharialagar. Han är också emot MB och Salafisterna, som ju är de som vill införa detta och bakbinda hela landets största inkomstkälla, turismen.
   President Obama är ju för MB och Israel sätter du ju alltid bakom allt som MB och Hamas hittar på, så där är du inte trovärdig.

   Gilla

   • islamskinfo

    Usas miljardbidrag till deras viktigaste allierade ( egyptens militär) innebär såklart att usa beordar o ställer krav.

    Att han inte gillar MBs politik är en sak. Men han har ingen rätt att få bort de folkvalda på detta vis. De vann ju demokratiska val. Punkt slut. Svårt dör dig att fatta eller respektera

    Gilla

   • Pettersson

    Ali, USA, EU, Sverige stödjer dina polare arabpalestinierna med en massa pengar också och det verkar inte hjälpa, kanske bäst du åker dit och lär dem arbeta i stället för att sitta gnälla på väst och käka sig feta på bistånd…

    Gilla

  • Olli Rein

   Under WW2 drev de allierade bort både de folkvalda fascisterna i Italien och de folkvalda Nazisterna i Tyskland. De sistnämnda togs dock emot med öppna armar hos såväl egyptierna som de araber vilka senare skulle kallas palestinier enligt Sovjets propagandaministerium.

   Gilla

   • islamskinfo

    O en vacker dag kommer nazisrael att drabbas av samma öde.

    Din jämförelse verkar va patetisk o desperat. Du tar upp två israelfasoner som fått chansen att regera o som mördade miljoner oskyldiga. Hamas o MB har under hela ain livstid inte ens mördat en bråkdel av vad israel brukar mörda under ett helt år. Ändå stöder du nazisrael samt statskuppen mot de folkvalda. Jag hopoas att Allah ska ge dig ett renare hjärta. För du behöver verkligen rannsaka dig själv

    Gilla

 • Tony

  Svensk Media besitter förstaplatsen ohotat i världen över
  Nyhetskanaler som för sitt folk bakom ljuset med vilje !

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pettersson:
  Det är inte ”korrekt” av dig,att förmedla sådan nyheter i Absurdistan…
  Nu kommer ju 7-klövern i än sämre dager !
  Deras islamistiska vänner jorden runt,blir allt svårare att selektera om sanningen,som du nu publicerar kommer i dagen.
  Kan fylla på din nyhet med att omfattande Egyptiska militärkrafter,nu söker rensa bort Mursis duldade terrororganisationer i Sinai.Dessutom lär Egypten ha skyfflat igen Hamas smuggeltunnlar till Gaza.
  Israel har vidare gett dem tillstånd,att agera i den demilitära zonen av Sinai…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: