Norska Marte benådad


marte norskan som våldtogs i Dubai och fängslades

marte norskan som våldtogs i Dubai och fängslades

”Jag är väldigt, väldigt glad” 24-åriga Marte anmälde att hon blivit utsatt för en våldtäkt i Dubai och dömdes själv till fängelse.

 – Jag är väldigt, väldigt glad över att ha blivit benådad, säger Marte Deborah Dalelven till NRK i Dubai.

24-åringen kallades till en förhandling med åklagaren i Dubai på måndagsmorgonen. Hon kom dit tillsammans med Norges ambassadör i Dubai, Åse Elin Bjerke, och en företrädare för den Norska sjömanskyrkan.

Efter förhandlingarna skrev norska utrikesministern Espen Barth Eide på sitt Twitter-konto: ”Marte släpps! Tack till alla som erbjudit sig att hjälpa till.”

 Snart kan 24-åriga Marte lämna Dubai, drygt fyra månader efter att hon reste hit med sitt företag för kick-off. Enligt den norska ambassadören i Dubai behövs ett uttalande innan hon kan lämna landet.

– Jag vet inte när jag ska resa hem, men så snart som möjligt, säger Marte till NRK.

Både Marte och hennes mor säger att de vill att resan ska ske så snart som möjligt. Men det kommer tidigast kunna ske under tisdagen eftersom hon inte fått ett utresevisum. Eftersom hon varit i Dubai i fem månader behöver hon ett nytt.

 Läs mer på SVT


3 responses to “Norska Marte benådad

 • Lars Å Månsson

  Oerfarenhet får oftast betalas dyrt.. Visserligen många år sedan mitt sista besök i Dubai,men är det något man skall undvika (gäller alla Arabländer) så är det att titta fööör djupt i glaset. I sådana fall är det förstås i dessa länder,bra mycket allvarligare om en kvinna dricker sig berusad.
  Kan inte alls förstå det hela,men världen förändras ju,sista jag hörde från denna stad var att ryssarna nu erövrat en stor del av den…Därmed har nya tider brutit in ur muslimsk sikt.Något som inte ses med blida ögon.

  Gilla

 • Olli Rein

  Men pica pica nu glömde du att kvinnan är endast värd några getter enligt den lag du hänvisar till. Förskräckligt men tyvärr sant, hur mycket än dessa lärda män försöker att haussa den muslimska kvinnans rättigheter. Här gäller det ju också en kaffir en otroende, så då finns kanske inte ens getpriset för denna varelse.

  Gilla

 • Pica pica

  Tyckte att Ving-representanten som fick frågan om de informerade sina resenärer om detta såg generad ut. Men rätt så snabbt fann hon sig och sa att detta kände de inte till och svarade också att de kunde gå in på UD:s sida och få information.
  Klart är att Dubai själva nu har talat om för omvärlden att trots sina lyxhotell och anläggningar är de inte ett lämpligt ställe att förlägga sina konferenser på. De har skitit i det blå skåpet och hela världen kan läsa vilken kvinnosyn de har.
  Undrar vad Andy Choudary nu ska säga. Sharia är ju så rättvis och bra för alla människor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: