De tuffa pojkarna och flickorna


4321 dagar har eritreanen Dawit Isaak nu suttit fängslad. Expressen rapporterar detta fakta varje dag i en liten ruta i tidningen, men här är Isaak givetvis svensk eftersom han även har lyckats få svenskt medborgarskap.

Dawit Isaak är född i den del av Etiopien som efter ett långt och blodigt krig kom att bli Eritrea. Han kom till Sverige som flykting 1987 och blev svensk medborgare 1992, han sade dock aldrig upp sitt eritreanska medborgarskap och är medborgare i båda länderna. Han återvände till Eritrea 1996, gifte sig skaffade barn och startade den regimkritiska tidningen Setit. 1998-2000 blev det åter krig mellan Eritrea och Etiopen och David Isaak flydde åter till Göteborg med familjen. Efter ett år flyttade Dawit utan familj tillbaka till Eritrea där han fortsatte att kritisera regeringen och kräva demokratiska reformer. Det är inget fel med det.

Karl har ett stort eget ansvar själv för att han sitter där han sitter om han överhuvudtaget lever. Uppenbart är han eritrean i själ och hjärta och diktaturregeringen där betraktar honom och hans ärende som en inre angelägenhet som Sverige inte ska lägga sig i. Enligt den eritreanska regeringen sitter han häktad för brott mot rikets säkerhet.

Isaaks döttrar anklagade tidigare www.freedawit.com och svenska journalister för att vara medskyldiga till att pappan fortfarande sitter fängslad. ”Familjen hävdar att de som kämpar för Dawit egentligen slåss för egna intressen, som kändisskap, egna karriärer, politik och uppmärksamhet vid prisutdelningar.” Läs HÄR.

Under Almedalsveckan urartade det fullständigt, där hade man byggt upp en kopia på Dawit Isaaks cell trots att man inte vet hur och var han sitter fängslad eller om han ens lever.

Cirka 240 personer valde att frivilligt låta sig spärras in . En rad tuffingar provade på att leva som Isaak eventuellt lever, några exempel på hårdingar var Erik Ullenhag, Gustaf Fridolin, Stefan Löfven, Maria Larsson, Birgitta Ohlsson, Cecilia Malmström och Cecilia Wikström. Där kröp tuffingarna i pk-etablissemanget in i kopian av ”fängelsecellen” och satt alldeles ensamma en hel kvart, flera meter från grogg och svalkande rosévin. Läs HÄR.

Enligt uppgift från fängelsekunderna var kampanjen väldigt framgångsrik.

-Pettersson undrar för vem kampanjen var framgångsrik? Dawit sitter där han sitter om han lever, hans barn har inte fått hem sin pappa, Dawits fru väntar fortfarande på sin man, och jag tror knappast Eritreas regering darrar av skräck för jippot i Almedalen.

Däremot sitter det en helsvensk Johan Gustafsson fången i Afrikas öken, kidnappad av islamisterna i al-Qaida sedan den 25 november 2011, hans anhöriga är säkra på att han är vid liv, men det bryr sig den ynkliga rosévinsdrickande PK-eliten inte om. Läs HÄR.

Så vi kan konstatera att det inte är nog med att våra politiker och journalister ljuger och vinklar, de rapporterar bara om sådant de tror kan gynna deras egna intressen och karriärer…

Undrar vad Johan tycker om det?

Ethnopress 


8 responses to “De tuffa pojkarna och flickorna

 • Ulf Lind

  Starkt gjort av eritreanen David Isak. Men vad FASIKEN har vi SVENSKAR med det att göra. Även om fler borde handla i samma anda. En kämpe är en kämpe, men i sitt EGET land.

  Gilla

 • mari

  allemand……Nu får du hejda dej..du radar upp för att visa på solklarheter men du måste förstå att det blir bort i tok för mycke för en svensk journalist som bara har sitt eget bästa för ögonen. Tala långsamt och med e…v….i…g…a tankestreck.TACKAR o journalisternas vägnar.

  Gilla

 • mari

  Våra politiker får gärna stanna där. Tänk jag tror inte det kan bli sämre Allt hamnar på plus-sidan. Bara åk o stanna länge länge

  Gilla

 • Olli Rein

  Kan vi då kanske begära att dessa journalister gör en gruppresa till Eritrea och igångsätter ett fritagningsförsök?

  Gilla

 • Varg i Veum

  Om vi ska använda samma tolkning som såna som kallar sig antirasister använder sig av när de ska beskriva vem som är svensk: den som bor i Sverige. Sålunda är ju Dawit Eritrean, inte svensk. Passet och medborgarskapet är ju bara ett papper har vi fått höra…

  Gilla

 • ericr45

  Det vanliga hyckleriet från kulturmarxisterna i mediavärlden vars rövar våra politiker flitigt slickar för att få några extra ord eller omnämnanden.
  Isaak kallas ju ”JOURNALIST och är en av oss” och därmer mer värd än andra! Dessutom är han ju nysvensk, bara det är ett extra plus i kanten….
  Johan är för dem av samma anledning helt ointressant.
  Man mår illa….

  Gilla

 • allemand

  Dessutom är han bl.a fängslad för att han försökte starta en tidning i hemlandet i opposition vilket är förbjudet enligt lag. Dessutom enligt uppgift sponsrad med mycket pengar av de som delar ut stora journalistpriset i Sverige, vilket också är förbjudet.

  Med andra ord är hans kollegor här i Sverige medskyldiga till att han sitter där han sitter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: