Fastande muslim krockade

RamadankörningEn personbilsförare krockade vid 18.30-tiden med en kraftigare belysningsstolpe på Stora Varvsgatan i Västra Hamnen. När ambulans- och brandpersonal kom fram hade bilföraren tagit sig ur den demolerade bilen. Ambulanspersonalen tog hand om den lätt skadade föraren, som inte behövde åka med ambulansen till sjukhus. Enligt uppgift på platsen hade personen inte ätit på hela dagen på grund av sin religiösa övertygelse. Detta troddes ha ett samband med den blackout som personen uppgav sig ha fått innan personen krockade med belysningsstolpen. En bärgningsbil hämtade den demolerade bilen och eljouren tillkallades då strömkablar stack ut från den skadade belysningsstolpen.

PPPress 

4 thoughts on “Fastande muslim krockade

 1. Det är ändå märkligt med Ramadan. En månad med fasta då kontemplation och godhet ska ödmjuka människan.
  Såg en rapport från Tunisien. Ramadan är den månad på året då muslimer konsumerar 2 – 3 gånger så mycket livsmedel som andra månader på året. Från Qatar rapporterades överbeläggning på sjukhus p g a magbesvär redan efter några dagars fasta?
  De svenskar som har en troende muslim som arbetskamrat har det inte heller roligt. Sömnen tar de igen på dagarna med full mage efter nattens frosseri. Är de riktigt strikta så får de inte heller borsta tänderna under Ramadan. Hur fräscht är det?

 2. Trafikförordning (1998:1276)

  3 kap. Bestämmelser för trafik med fordon
  Gemensamma bestämmelser

  1 § Fordon får inte föras av den som på grund av sjukdom, uttröttning, påverkan av alkohol, andra stimulerande eller bedövande ämnen eller av andra skäl inte kan föra fordonet på ett betryggande sätt.

Kommentera