I sommar gifter sig många unga flickor…


…de flesta med äldre män och de flesta utan sin egen vilja.

Mellan 13 och 29 procent av 16-25- åringarna i svenska förorter oroas över att de kan tvingas bli bortgifta mot sin egen vilja. De giftermål som genomförs sker ofta när familjen åker på semester utomlands och som ni säkert redan gissat går de resorna till familjernas hemländer, just de länder man flytt ifrån med berättelser om både krig, våld, förföljelse och tortyr.

På journalistens fråga om orsakerna till att ingen reagerat på dessa fakta under åren, ges svaret av två fältassistenter; ”Ingen kommer fram och pratar specifikt om det”. Självklart en patetisk bortförklaring då detta med tvångsgifte varit uppe till debatt i många många år. Orsaken är nog snarare rädsla över att belysa problemen inom vissa kulturer, särskilt en kultur, och denna rädsla har försatt många unga flickor och en del pojkar i en väldigt tråkig situation.

I flera europeiska länder är det förbjudet med tvångsgifte, i en del är det belagt med fängelsestraff. Sverige, detta naiva och godtrogna land, saknar däremot lagstiftning och vilket parti vågar lyfta fram en fråga som belyser problemen inom den nya stora väljarkår som snabbt växer fram? Ja, jag vet ett, men eftersom alla andra partier röstar tvärtemot vad det partiet tycker så lär vi heller inte i framtiden få se lagar som gör tvångsgifte straffbart. Tyvärr tjejer, bara att finna er i ert öde.

Källa: Expressen


6 responses to “I sommar gifter sig många unga flickor…

 • Lena99

  Till Lars Å Månsson : Tack för att du uppmärksammade, kvinnor och barn fanns bakom.
  Tycker att deras grillspett ser ut som smala svärd antar att annars stannar det kletiga inte fast, ser verkligen inte aptitligt ut, när man sedan betänker att köttet är halalslaktat så blir det än värre, undrar hur hygieniskt det hela är. Gratulerear till din stinkfria sommar, med friska vindar och öppet fönster.

  Gilla

 • Lena99

  Visst gifts de bort, enda anledningen till att flickor/kvinnor behövs i islam är för att föda söner till männen. Männen hoppas ju fortfarande att Muhammed ska födas av en man, innerst inne hoppas de nog på miraklet att de ska föda alla barn utan kvinnors medverkan.
  Ett exempel från en muslimsk picknick en fin dag utan en kvinna i sikte !http://ironburka.blogspot.ca/2013/07/youtube-islamic-community-of-afghans-in.html

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   En friluftsgudstjänst med grillafton,skulle väl vi inom civiliserade världen kalla en sådan träff…Såg jag inte helt fel,satt ju deras kvinnor en bit bort och fick beskåda det hela !! Lukten från deras grillrätter är inget jag kan rekommendera. Tack o lov inföll ju deras Ramadan i år på en ur svensk synpunkt lämplig tid.
   Nu kan jag öppna köksfönstret,utan att få in lukten av deras godbitar på grillen !!

   Gilla

 • Pica pica

  Det finns två sidor i detta: Muslimska tjejer får inte gifta sig med svenska killar (enl islam) Enda undantaget är att killen konvetrerar till islam. Därigenom sker inte den normala integreringen i det svenska samhället som det gjorde när vi fick arbetskraft från Finland, Grekland, Italien m fl länder under 60-talet.
  Den andra sidan är att om den muslimska familj som vill gifta bort sin dotter har uppehållstillstånd/medborgarskap i Sverige blir hon dubbelt så attraktiv för då kan hennes make få komma hit också.

  Gilla

 • Argus

  Om man är svensk som Expressen vill påskina, hur f.n kan man då åka från Sverige till sina hemländer?

  Gilla

 • Tony

  Hur många är dom som av fri vilja vill gifta sig tro?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: