Talibaner strider i Syrien


De syriska slagfälten har fått in nya aktörer: nu har även talibanrörelsen engagerat sig i striderna. Talibanerna har sänt flera hundra man till Syrien och inrättat förläggningar där, säger talibanföreträdare i Pakistan till nyhetsbyrån Reuters.

Talibanerna är konservativa sunnimuslimer och strider jämte sunnirebeller i Syrien mot Bashar al-Assads regim.

-Pettersson konstaterar att när talibanerna är i Syrien och slåss mot Assad så är de på samma sida som USA och väst och politik är äckligt…kan ingen tänka längre än vad näsan räcker?

SvD

 


7 responses to “Talibaner strider i Syrien

 • Ulf Lind

  Bättre med Hizbollah från Iran, än talibaner, muslimska brödraskapet och dyligt. Shia är bättre än Sunni att stödja i ett avseende . De är mer öppna och korrekta. De skyler inte sitt våld, utan står för det. Och der är inte så lynniga och oberäkneliga som Sunni. Därför, av två onda ting, är det bättre att stödja Asad, hizbollah och iranierna än MB, al-quada och talibanerna.

  Gilla

 • Pica pica

  Den s k oppositionen mot Assad i Syrien består nu av blodtörstiga krigare från hela världen. Hörde att de rent av krigar mot varandra eftersom de tillhör olika inriktningar inom islam. Vilket jäkla getingbo!

  Gilla

  • Bengt Lundström

   Man kan ju undra vad konflikterna mellan olika muslimer och deras hat mot oss ytterst rör sig om? Gäller det det ”gamla vanliga”, d.v.s. kontrollen över makt och pengar eller bristen på mat, – även om de vill påskina ”högre” mål? Läser man Europeisk Historia med de båda Världskrigen i minnet så upptäcker man att det normala i Europa har varit ca 20 år mellan ”gallringarna”. Vi är nu 7 miljarder. Den ständiga pågående folkökningen av människor som känner förtvivlan och hopplöshet i de muslimska länderna (och i andra länder) skapar spänningar som de makthavande försöker avleda. Metoderna är de gamla vanliga. – Få se ifall den pågående europeiska krisen kommer att leda till hungerkravaller i EU längre fram och med inbördeskrig därefter?

   – De ekonomiska skillnaderna och möjligheterna för många unga människor att skapa sig en dräglig framtid ökar nu också i Europa. Undrar ibland hur länge freden mellan fattiga och rika inom våra Europeiska länder kan bestå?

   Gilla

 • Stefan K

  Med västs goda minne har talibaner närmat sig Europa. När finns de i Europa, eller finns de möjligen redan här?
  Europeiska politiker och myndigheter verkar inte bry sig i denna rädslans tidevarv.

  Gilla

 • Peter

  Vi såg alla hur det gick i Afghanistan under kriget mot kommunisterna ledda av Sovjet. USA pumpade in vapen till ”Folkets Mujahedin”. När kriget var över vändes vapnen mot det afghanska folket, fast då hade ju mujahedin bytt namn till Talibaner. USA och EU kämpar på islamisternas sida genom att förse dessa radikala grupper med avancerade vapenssystem, som sedan kan vändas mot det egna folket.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Huvudsaken för de s.k. Västmakterna är ju att vapensmedjorna kan arbeta för högtryck..Hörde igår kväll att S-Arabien vill inköpa 800 tyska Leopardpansar,samt ytterligare otal moderna tyska angreppsvapen.
   För inte användes väl denna typ av beväpningi första hand för försvarsändamål !!
   Samtidigt är det Tyskland som byggt och levererat de moderna Israeliska U-båtarna,som angrep sillafiskarna i Latakia !!
   Kanske får Sverige rent av leverera råvaran till de tyska Stålindustrierna,och tillhör dem som tjänar på affären..

   Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pettersson:
  Det är ju dessa som USA och EU nu kommer att utrusta med ”moderna vapen”…Detta om något visar tydligt hur inskränkta de styrande i USA,med dess president Obama i spetsen är… Inte långt efter kommer som vanligt 7-klövern i Absurdistan med Bildt som talesman !!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: