Polisen varnar för tyska vägpirater

GÄVLE. Flera bilister hörde på måndagen av sig till polisen efter att ha sett personer med tyskregistrerade bilar vinka efter hjälp på E 4 utanför Gävle. Efter problemen med vägpirater i södra Sverige uppmanar polisen till vaksamhet.

 – Det finns en problematik kring det här i södra Sverige och vi förväntar oss att det efter hand kommer att flytta norrut, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen.

Fenomenet handlar om personer som längs vägarna som utger sig för att behöva hjälp med sina havererade fordon. I själva verket är de ute efter att stjäla värdesaker från dem som stannar för att hjälpa.

-Pettersson vill upplysa Arbetarbladet om att personer i tyskregistrerade bilar inte automatiskt blir tyskar, på samma sätt som personer som åker tunnelbana i Stockholm automatiskt inte blir svenskar fast en del tror det…förresten hur var det med etnicitet? Hade det kunna stå romer eller zigenare?

arbetarbladet tyskar

16 thoughts on “Polisen varnar för tyska vägpirater

  1. Varför inte klassificera dessa svartmuskiga vägpirater som entreprenörer. Vi behöver ju som bekant fri invandring och nyföretagande. Och i ett månggifte kan ju också Annie Lööf ingå. Hon skulle väl nödgas föna upp musen under zigenarkjolen antar jag!

  2. Så man välja vilken nationalitet man vill vara. Bara nåt man väljer omkring sig som har en annan definition. Då kan man gömma sig i denna som svensk. Komplicerat bara, när alla som är här bedöms som svenskar. Så man kan ju gömma sig totalt i vårt land genom att först registrera sin person som ”svensk”, och sen sitt hus som italienskt. Då blir man svensk-italenare, fast man egentligen är arab , och kanske en flyende huligan. 🙂

    • Jag gjorde ”tummen ner” på mitt eget inlägg. Det var en ryggmärgsreaktion. Naturligtvis handlar det inte om någon hög nivå av humor, snarare tragiskt.

  3. Om vi inte kan stänga gränserna utan att gå ur EU, så
    går det ju att utdöma rejäla straff för detta pack!
    Än har väl inte Bryssel tagit över rättssystemet, att bara
    plocka in någon och förhöra dem och sen släppa dem
    utan åtgärd är inget som avhåller dessa ligister från brott!

    • Jo, Bryssel har ”tagit över rättssystemet”. När jag växte upp så hade tullen och gränspolisen en viktig roll, nu får de knappt göra något. Det var redan då (före EU) iofs lättare för en europé än för en afrikan eller arab att ta sig in i Sverige, men Tullen gjorde ett bra jobb, och kunde faktiskt AVVISA personer som inte har här att göra. Nu släpper vi in alla sorters patrask, och tullen/gränspolisen avskaffas väl snart om Reinfeldt får som han vill. För vi ”är ju alla likadana”, och svensk kultur finns ju inte (förutom midsommar och annat trams – citat av Måna).

  4. De har hållit på i flera år nu, De som drabbas tycker jag iofs synd om, men det är ju uppenbart vad de gabardinklädda herrarna med stora mustascher i tyskregistrerade bilar(ZIGENARE) håller på med. Att stanna för en zigenare på motorvägen är jämförbart med att svara på ett ”Nigeria-brev”, och skicka pengar för att ”få ut ett stort arv” av någon man inte känner. För flera år sedan såg jag en sådan här clown, med motorhuven öppen, på en parkeringsplats på 255:an. Gabardinkostym – check! Yvig mustasch – check! Och tre passagerare i bilen, som satt helt passiva. Jag var på mitt bästa humör, så jag stannade och vevade ner sidorutan 2 cm och pratade med farbror Taikon. Slut på pengar, motorn har skurit, men vi har massor av guld – ungefär. När jag hade slutat att skratta (de är ju faktiskt roliga!) så sa jag att jag gärna ville hjälpa dem genom att ringa polis & bärgare. Helt plötsligt vaknade den skurna Passat-motorn till liv, och jag fick se fler långfingrar än jag hittills hade sett. Men jag hängde på, och hade kontakt med Enköpingspolisen. Det hade de (zigenarna) kanske inte väntat sig. Det rörde sig inte om några högre hastigheter, då hade jag gett mig. Men på västra avfarten till Enköping (Statoil, McDonalds) så blev jag omkörd av blåljus, som stannade den ”havererade” tyska Passaten. Då blev jag nöjd, och åkte hem 🙂

    • Sorry, ÖSTRA infarten. Den som ansluter till Salavägen. Men det spelar ingen roll – zigenare ska förses med gasmasker, där filtret innehåller Cyklon-B.

    • När det här utspelade sig så var ”vägpirater” ganska ovanliga. Nu översvämmas ju Riket av massor av patrask, och vart ska polisen åka först? Vi måste stänga gränserna, men för att göra det måste vi först gå ut ur EU. Det önskar jag, för jag tänker på mina barn. Det stora misslyckade EU-projektet MÅSTE avslutas. Handels- och försvarsavtal kan vi knyta ändå, det behövs ingen ”europeisk federation”. Om Rumänien behöver hjälp med att sanera ohyra (zigenare) så kan vi säkert hjälpa till, utan att de hör till EU.

    • Jag förstår hur du menar, men varför kommer de hit – år efter år? Jo, för att vissa dumskallar går på deras knep & tricks. Och tror att man kan få någonting för (nästan) ingenting. Om folk slutade ge pengar till handikappade zigenare (som sedan reser sig upp och går obehindrat när ”jobbet” är klart) eller till ”resande” så skulle snart problemet vara över. Men så länge det finns godtrogna människor här så ser de en chans att lura oss. Skillnaden mellan deras skitländer, och Sverige, är att vi bryr oss om (och försöker skydda) de som har svårt att klara sig sig själva. Vi hjälper dem, zigenarna ser dem som lovligt byte. Borde vara skottpengar på zigenare, typ 500kr för ett öra eller en svans…

    • Det va för flera år sen, idag skulle polisen inte våga göra dett PK skulle flå polisen levande!

    • I Finland har det redan förekommit finskregistrerade bilar med exakt samma piratsysselsättning. De blir j*vligt sura om man försöker plåta dem.

      • Finns bara ett sätt att behandla dem: stanna 30 meter bakom (om det går utan att äventyra trafiksäkerheten. Fota. Kör försiktigt fram (glöm inte att låsa dörrarna). Öppna fönstret 2cm, och förklara att det är jättesynd om dem. Men att polisen är på väg för att hjälpa till. En bonus är om man lyckas köra över deras fötter (svarta, blanka, spetsiga skor), men jag vill inte (eller vill jag?) uppmana till brott.

      • Ha du försökt komma fram till polisen?, Ringde här om dagen när jag såg en kulturberikare fiska med kastnät nedanför Nyköpingshus. Först fick jag vänta i 5 minuter så jag ringde 112 de hänvisade till polisen. Sen igen en bra stund i mobilen, sen polisen men ingen action. Jag sa att jag hade bil numret och kort på det hela. Då blev jag ombed att visa upp det för polisen.

Kommentera