Sjuka Läkare i världen

Allmän info från Läkare i världen.

”Vi på Läkare i världen startar nu en kampanj http://sjukutanpapper.nu/ för att uppmärksamma att från den 1 juli har alla papperslösa rätt till vård, som av medicinska skäl inte kan vänta. Det är några veckor kvar men vi vill att ni har möjlighet att förbereda era medlemmar och personer ni kommer i kontakt med som har intresse av nya lagen.

Den 1 juli träder lagen i kraft som innebär att papperslösa, personer som saknar giltigt uppehållstillstånd, ska erbjudas vård på samma villkor som vuxna asylsökande. Lagen gäller personer som stadigvarande bor i Sverige och gäller inte för turister.

Den nya lagen ger alla vuxna rätt till vård – till exempel vid akuta besvär, kronisk sjukdom, oro och ångest eller smärta.”

-Pettersson undrar om vi inte ska sänka skatterna lite, det verkar som ”Läkare i världen” har resurser över och köerna bland svenskar är borta…

 läkare sjuka

3 thoughts on “Sjuka Läkare i världen

  1. För att blockera SD gjorde Reinfeldt en överenskommelse med MP. Detta är resultatet av deras samarbete. Det sorgliga är att inga beräkningar gjordes vad gäller kostnaden för detta. Men Alliansen har väl en stor påse pengar över, eller?

Kommentera