Nytt uppehållstillstånd eller jag dör

BODEN. Trappan vid Migrationsverket i Boden är belägrad igen. Afghanen Omid Ghaljai säger att han fått avslag på sin nya uppehållsansökan.

– Nytt uppehållstillstånd eller jag dör, säger han till Kurirens reporter.

Omid Ghaljai var med vid den förra hungerstrejken som avblåstes den 12 maj tidigare i år. Under fredagskvällen inledde han en ny hungerstrejk med förtejpad mun. Detta efter enligt egen utsaga fått avslag på sin nya ansökan.

Den tidigare hungerstrejken varade i 24 dygn. När den avblåstes fick de 13 strejkande en ny chans att var och en berätta sin historia för Migrationsverkets utredare. Men Migrationsverket var tydliga med att säga att de inte kunde ge några löften om uppehållstillstånd.

-Pettersson anser att Omid tyvärr måste dö, hårt men rättvist men upp till Omid. Vi kan inte ha individer som tvingar fram rätten att få stanna i vårt land när de redan fått sin sak prövad.

Kuriren asylsökande

Läs mer på Norrbottens-Kuriren 

10 thoughts on “Nytt uppehållstillstånd eller jag dör

  1. Ja, han har absolut valt rätt årstid i midnattsolens land för sin protest. Hade han fått avslag i december hade vi sluppit se honom där vid vatttenkranen.

  2. Ge han lite silver tejp så han kan täcker nosen med,Det gör skådespelet kortare och vi slipper en illegal snyltare!

  3. Utpressning skall aldrig få löna sig.
    Den som en gång betalat Danagäld får fortsätta med det, är en gammal iakttagelse.

  4. Ser att han har två mobiltelefoner
    Och eventuellt en ”nalle” där under filten vid vattenkranen

  5. En bra tid att campa. Vi ska nog tro honom att han riskerar livet om han skickas tillbaka. Han har tillsammans med familjen lånat upp 100-150KKR för biljetten till Sverige, kommer han hem igen utan PUT har han svikit familj och långivare och blir troligen dödad för sitt svek. Det är en hemsk kultur de har i Afganistan och de andra muslimska länderna. Bästa sättet att rädda framtida män från detta öde är att göra helt klart att inga PUT delas ut. Några ägg måste knäckas för att göra en omelett, skicka hem denne kille och några hundra/tusen till så slutar snart strömmen av ankare komma. Finnarna har inte motsvarande problem. För 20-30 år sedan kom en mängd båtflyktingar från öst till Sverige, inga till Finland, varför? Jo finnarna sänkte de första 3 båtarna som kom, sedan kom inga fler. Grymt, men effektivt. Flyktingindustrin är en cynisk och orättfärdig näring, lik droghandeln. Hjälp dem som behöver hjälp där de bor och återför Sverige till normalitet. De som vill komma hit skall kunna visa på arbete och försörjning, behärskar de inte hjälplig svenska efter 5 år i Sverige skall de utvisas, likaså om de lever på bidrag eller begår brott.

  6. ”Gratis tandvård och sjukvård, eller jag dör.” Vore nåt för oss svenskar att hungerstrejka för i så fall. Ja det finns egentligen hur många saker som helst som är hudfärgsbaserade. Är man vit har man ingen chans i dagens samhälle. Det är de mörkhyades samhälle. Grotesko hade en strof i ett av sina program en gång som är rätt bra: ”I landet utan underkropp är den enbente kung.”

Kommentera