Massmord i Nigeria och Kina

NIGERIA. Minst 48 människor dödades när beväpnade män stormade tre byar i det etniskt delade centrala Nigeria, säger en talesman för militären. 28 av de döda var bybor och de övriga 20 tillhörde angriparna, som dödades av armésoldater. Tiotals hem i byarna brändes ner vid attackerna.

Invånare i området sade att attackerna var en hämnd för boskapsstölder. Herdar från det i huvudsak muslimska fulanifolket misstänks för räderna i byarna i området Langtang, som mestadels befolkas kristna taroker. Boskapsstölder är en vanlig orsak till våld i området som ligger i delstaten Plateau, mellan det i huvudsak muslimska norr och södra Nigeria, där de kristna dominerar.

KINA. I regionen Xinjiang i nordvästra Kina har det varit upplopp med minst 35 döda. Muslimska uigurer har attackerat polisstationer och civilbefolkningen med knivar och anlagt bränder. 24 personer dödades av upprorsmakarna och polisen dödade elva och grep fyra av angriparna enligt BBC.  Det finns starka etniska spänningar i området mellan muslimska uigurer och hankineser. china_xinjiang2606

-Pettersson vet inte orsakerna till massmorden som återkommer då och då i dessa och andra områden men från Gibraltar till Filippinerna, i Ryssland, Thailand, Burma och nästan överallt där det förekommer mord och elände är det muslimer inblandade. Att det ska vara så våldsamt att skapa fred på islams vis, är det helt enkelt så att muslimer  inte kan leva tillsammans med andra människor?

BBC        SvD

2 thoughts on “Massmord i Nigeria och Kina

  1. Leva med andra människor?, man kan ju tvivlar om de tillhör släkten Homo Sapiens. Om så är fallet måste de vara en genetisk muterad art.

Kommentera