Kvällstidningarnas prishöjning: 2 kronor

Den senaste veckan har båda kvällstidningarna höjt priset med 2 kronor. Aftonbladet höjde priset från 13 till 15 kronor i fredags. I tisdags följde Expressen efter och höjde från 13 till 15 kronor. Det är första gången de höjer med 2 kronor.

– Aftonbladet optimerar ständigt printaffären. Vi tycker tidningen är för lågt prissatt och justerar nu därför priset, säger chefredaktören Jan Helin.

– Våra undersökningar visar att läsarna är beredda att betala mer för tidningen. Det är en produkt som vi löpande utvecklar, bland annat har vår fördjupande bilaga Story, som vi lanserade i våras, blivit mycket uppskattad av läsarna.

-Pettersson undrar ur det står till i huvudet på Jan Helin. År 2000 var upplagan knappt 500 000 och nu är den 200 000 och Helin säger ”våra undersökningar visar…

Medievärlden 

5 thoughts on “Kvällstidningarnas prishöjning: 2 kronor

  1. Ha ha ha. Vilka dårar. Har de inte bättre förstånd än så. Inte undra på att det går så uselt för PK-pressen. 🙂

  2. Goda nyheter nu rasar upplagan ännu brantare än den annars skulle ha gjort. Dessa dyngkloaker går mot sin död. Skulle inte ta i skiten om det vore gratis.

  3. Ja och att läsarna blir färre och färre för varje dag, det
    håller han förstås käften med, om priset på den
    blaskan skulle sättas utifrån läsvärde, så skulle
    det vara läsarna som skulle haft betalt!

  4. Prishöjningen är positiv,för nu lär allt färre köpa skiten..
    På kort sikt,betalar det kanske deras semestertripp till Gotland och politiker-jippot !!

  5. Av mig får de inte en krona. Anledningen är att de inte fullföljer sitt uppdrag att ge en objektiv skildring av verkligheten.

Kommentera