Ship from Gaza

”Förra året försökte Charlie Andreasson bryta blockaden mot Gazaremsan som matros på Ship to Gazas segelskonare Estelle. Nu hjälper han till att iordningställa Gazas ark som skall bryta blockaden från andra hållet.

Gazas ark är ett, internationellt samarbetsprojekt för att bryta Israels illegala blockad av Gazaremsan. Blockaden är nu inne på sitt sjunde år, och omöjliggör både palestinsk export och traditionell fiskeindustri. I flera år har samordnade, internationella försök gjorts att skicka fartyg mot Gaza för att bryta blockaden utifrån. Nu är resvägen istället omvänd, och ett fartyg ska bryta blockaden inifrån Gaza och ut mot Medelhavet. – Till vår hjälp har vi Gazas ark, en 24 meter lång fiskebåt i trä som köpts från palestinska fiskare, säger sjömannen Charlie Andreasson.”

Så står det på Ship to Gazas hemsida

-Pettersson anser att Charlie snackar skit – antingen medvetet eller av okunskap – det förekommer ingen illegal bojkott av Gaza och Charlie borde fråga sig varför även gränsen mot Egypten är stängd.

Israel är i sin fulla rätt att kontrollera export och import till och från Gaza så länge det styrande Hamas har som mål att utplåna Israel. Skulle de lyckas blir Charlie och hans kompisar medskyldiga till massmord. Gazaborna är dessutom erbjudna en jättehamn för export/import av varor. Motkravet var tydligen för svårt – de måste lova att sluta skjuta raketer mot Israel och mörda judar.

Nåväl, HÄR kan du läsa vad som importerades till GAZA förra veckan. Bland annat att 1 313 lastilar med 36 026 ton gods passerade gränsen från Israel till Gaza 9 – 15 juni.

HÄR argumenterar folkrättsprofessorn Göran Lysén för Israels rätt att blockera Gaza.

One thought on “Ship from Gaza

Kommentera