Ica säljer belgiska jordgubbar – som kommer från Marocko – medvetet

Vi har alla hört talas om att utländska jordgubbar ibland säljs som svenska, men att marockanska säljs som belgiska hos Ica och Ica är medvetna om det har i varje fall gått mig förbi.

Leif Svensson skulle baka tio jordgubbstårtor och behövde frysta jordgubbar till smeten. Leif föll för Ica Basics jordgubbar, ”Producerad i Belgien” stod det på förpackningen.

Vid kontroll med Ica visade det sig att de är odlade i Marocko och att Ica har larmat om att frysta jordgubbar odlade i Egypten och Marocko kan innehålla hepatit A och behöver kokas.

Ica är medvetna om felet, men struntar i att skriva det på förpackningen.

– Det stämmer att de odlas i Marocko. På förpackningen anges förpackningsland, det finns inget lagkrav om att märka ursprungsland, säger Sara Hjelm, pressekreterare på Ica.

– Jag kan hålla med om att det finns en viss otydlighet. Vi har valt att skriva så för att jordgubbarna kommer färska till Belgien men fryses ned och förpackas där. Men vi kommer att ändra det.

-Pettersson undrar vad som behövs för att livsmedelsindustrin ska börja uppträda ärligt, även en idiot på Ica borde inse att jordgubbar odlade i Marocko är från Marocko och inte från Belgien så varför inte skriva det?

Ica erkänner att det finns utrymme för att vara tydligare men råder alla att koka jordgubbarna från Marocko och Egypten trots att de skriver att de är från Belgien på förpackningen – jävla idioter!!! Det går att vara ärlig även om lagen inte kräver det men det verkar som för många har otur när de tänker, på Ica och andra livsmedelsföretag men varför sälja skiten, kunden bestämmer brukar Ica säga. Jag skulle vilja träffa den kund som vill ha det så…

Ica jordgubbar

AB 

11 thoughts on “Ica säljer belgiska jordgubbar – som kommer från Marocko – medvetet

 1. Allt som kommer till Sverige, är ju svenskt, så fort det kommer hit. Men koka det bara, så det pastöriseras och integreras. Men snabbt, som bara attan. Inte långsamt som grodorna. För då tar de, deras kväkande och parningsakter över vårt land. Precis som deras utländska jordgubbsgift.

 2. Jag har aldrig känt något sug efter jordgubbar
  Och absolut inte kokta jordgubbar (vad är det ?)
  Det ska jag fråga nästa gång jag har bjudning “kokta jordgubbar anyone ?”

 3. De säljer HALAL slaktad kött också, importerad från Belgien för att förbigå kravet om bedövning innan slakt, allt för att slicka muslimerna i röven och tjäna en extra krona

 4. Med Icas och lagstiftarnas inställning kan de ju lika gärna köra de marockanska gubbarna till Sverige och förpacka dem här så är de helt plötsligt svenska helt lagligt.

 5. Om man inte kan undvika ICA, ska man i alla fall undvika ICA Basic; där går verkligen pris före kvalitet.

  Förr eller senare kommer ICA att stupa på den bristande konkurrensen

  “..det finns utrymme för oss att vara tydligare”, svarar Sara Hjelm, pressekreterare på Ica. Så nu har man anställt politiker på ICA också? “Utrymme”! Milda makter!!

 6. Muslimska jordgubbar säljer sämre än västerländska. Detta är orsaken. Samtidigt som man vill gynna det muslimska. För att man är köpta av kalifatet Umma.

 7. Då kan man fundera över varför belgiska jordgubbar skulle vara “bättre” än marockanska? Eller snarare varför jordgubbar från Marocko och Egypten innehåller hepatit A-bakterier?

 8. Anledningen till att ICA inte nämner ursprungslandet är för att det inte finns någon lag som tvingar dem att göra det. Att lita på att livsmedelsindustrin ska göra någonting frivilligt och till gagn för någon annan än dem själva är kriminellt naivt.

Kommentera