Fatwa med dödsdom mot tysk författare

Hamed Abdel-Samad

Hamed Abdel-Samad

Den egyptisk-tyske forskaren och författaren Hamed Abdel-Samad har dömts till döden som”avfälling” i en fatwa  utfärdad av imam Mahmud Schaaban på Al Azharuniversitetet.

Även president Morsis nära allierade Shejk Assem Abdel Maged i terrororganisationen Al-Gamaa Al-Islamija (som bl. a låg bakom mordet på president Saadat) har mordhotat författaren i TV.

 Hamed Abdel-Samad tillhörde i sin ungdom Muslimska Brödraskapet, men flyttade till Tyskland för att studera och blev där omvänd från islamismen. Han doktorerade vid Institutet för Judisk historia på universitet i München. Sedan dess har han skrivit ett antal böcker som kritiskt granskat islam.

Mest känd blev han genom en TV-serie och en bok tillsammans med den judiske journalisten Henryk M Broder. Under rubriken  Deutschlandsafari följd av Europasafari har de behandlat den känsliga frågan om Europas islamisering.

De intervjuade bl a KurtWestergaard i sitt program Det som utlöste de senaste mordhoten, var en intervju i egyptisk TV där Hamed Abdel-Samad betecknade den härskande islamismen som religiös fascism. Han har nu gått under jorden och förmodas vara på väg till Tyskland.

JIHAD I MALMÖ

Det behövs inte mycket i det islamistiskt styrda Egypten, och för dess störda president Mohammed Mursi, förrän en dödsdom ramlar ned i direktsändning i Egyptisk TV. Hur Egypten någonsin ska uppnå den relativa välfärd och frihet de hade under presidenten Hosni Mubarak, är ett mysterium som man kan grubbla över i 100-tals år, antar jag. Men den religiösa eliten tyckte att de hade för lite makt, och tog allt som fanns att få och lite till./Olli

 

 

 

3 thoughts on “Fatwa med dödsdom mot tysk författare

  1. Har läst och sett mycket av denne Hamed (finns en del på Youtube). Gillar hans lågmälda kunniga uttalanden, som aldrig är hatiska. Jag tror att han lever ihop med en danska och har också varit på dansk TV. När han tar upp saker har han alltid stöd i sin (tidigare) muslimska bakgrund för det han säger. Men att säga sanningen hindrar inte al Azhar eller andra fanatiska organisationer från att utfärda dödsdomar.

  2. Nej det här är smällar man får ta, enligt PK-Sverige och skitjournalisterna.
    Har de nämnt att det var en MILJÖPARTIST SOM KASTADE UT SIN FRU FRÅN BALKONGEN I NORRKÖPING. Nej jag kunde just tro det, hur stor procent av journalisterna är MILJÖPARTISTER, jo mer än 50% så då förstår ni kanske lite bättre varför man inte gjort det. Men inget annat parti i SJUKKLÖVERN SKULLE HELLER HA SKRIVIT ATT DET VAR EN MILJÖPARTIST SOM KASTADE UT SIN FRU FRÅN BALKONGEN I NORRKÖPING OCH ATT HAN VAR ETNISK SVENSK, SOM HAFT LITE FÖR MYCKET KONTAKT MED DE ONÄMNBARA. Närmast hittills vad jag sett är Excessen som skrev före detta politiker. Men det kan ju då vara vem faan som helst, och det vet man ju på Exessen. Ja ibland tror vi att det är det enda de vet hur de ska slingra sig och ljuga. Det gäller såklart hela Ljugmedia.

Kommentera