Invandrare åtalas för extrem brutal brottslighet


GÖTEBORG. Killarna i en ungdomsliga från Hjällbo åtalas för extremt brutal kriminalitet. De sex ställs inför rätta för bland annat mordförsök, människorov, vapenbrott och grova rån.

Ledande i gänget är en 20-årig man, som påstås ha deltagit vid fem av brottsfällena. Han har oftast haft sällskap av en 21-årig kamrat. Övriga fyra misstänkta har medverkat i något mindre omfattning.

I kronologisk ordning beskylls killarna för följande:

 • 25 mars, grovt rån med skarpladdat skjutvapen mot nyöppnade Mediamarkt på Torpavallsgatan. Förövarna plockade med sig elektronik till ett värde av 194 611 kronor.
 • 26 mars, överfall på två oskyldiga män på Saturnusgatan i Bergsjön. Offren utsattes för pistolhot och misshandlades svårt, eftersom de vägrade att skjutsa Hjällboligan till centrala Göteborg.
 • 30 mars, rån mot Bauhaus på Transportgatan på Hisingen. Väktare försökte ingripa men fick en kundvagn över sig och skrämdes därefter bort med en hammare.
 • 2 april, tio skott avlossades mot två bröder (födda 1989 och 1990) på Bredfjällsgatan i Hammarkullen. Fyra av kulorna träffade och skadade de beskjutna männen i ben och armar. Efter skottlossningen hade polisen specialbevakning av området under flera dygn.
 • 4 april, kidnappning av en 22-årig man vid Gunnaredsvallen i Angered. Han knivhöggs fem gånger i låren, blev slagen med en kofot och tvingades avslöja sin bankomatkod – varvid kontot länsades på 6 600 kronor. Mannen dumpades efteråt på Frölunda torg. Där hittade polisen honom kraftigt blödande en stund senare. Via hans vittnesmål kunde merparten av de misstänkta gripas.

-Pettersson noter bara fem namn i åtalet men om de är sex så är väl det sjätte namnet liknande de andra som ljugmedia glömmer.

 • Mohamud Dahir, Ibrahim
 • Ali, Hamsa Suleman
 • Aden, Mohammed Salah
 • Abdulaziz Jama, Abshir
 • Hirsi Ali, Bile

AM-94405-11


3 responses to “Invandrare åtalas för extrem brutal brottslighet

 • Retteketet

  Vill gärna tillägga att de bara blev dömda för det som hände den fjärde april.

  De rånade en kille i Hjällbo dagen innan rånet på mediamarkt. De slog ner honom i garaget, sparkade honom medvetslös och tog hans bil, som de använde som flyttbil efter att ha rånat mediamarkt.

  Det fanns flera vittnen som kände igen killarna på bevakningsvideon från mediamarkt, men tingsrätten ansåg inte att de var helt ‘opartiska’. I andra ord hade en av vittnena jobbat som polis i Hjällbo, visste på det sätt vem de var och att de var kriminella, och därför var hon ‘fördomsfull’.

  Skitsnack, om du frågar mig; det fanns tillräckligt med bevis, och bredvid det gäller det här ett gäng unga kriminella som redan hade en rejäl ‘karriär’ som brottslingare.

  Jag är själv invandrare, flyttade hit i 2011 och bor i Hjällbo sedan dess. Har fast jobb, har lärt mig språket och gör mitt bästa. De killarna som gjorde detta skiter fullständigt i Sverige, Svenskar och skrattar ihjäl sig efter allt detta. De är ute på gatan inom 2 år, bara för att fortsätta med det de gjorde innan.

  Jag är killen de rånade den 24:e mars förresten. Är glad att jag fortfarande kan krama min son på kvällen och tacksam att det inte slutade värre för mig, men framför allt är jag arg. Arg för att de jävla idioter inte blev dömda för allt de gjorde och arg för att det Svenska samhället inte verkar bryr sig om att Sverige håller på att gå åt helvete. Invandring? Ingen problem. Men så fort invandrarna håller på med sånt borde man kasta ut de direkt, tillbaka till Mogadishu.

  Gilla

 • Nisse

  Vill minnas i Finland hade man något man kallade för tukthus naturligtvis hade man inte tillgång till radio tv dator. Dit kunde vi sända 7 klöverns företrädare och muslimbarnen på en lång vistelse förslagsvis ca 20 år!!!!

  Gilla

 • Olli Rein

  Det här var mastigt, det måste man smälta lite innan man kan ge sitt omdöme. Men att det är mer än för djävligt hur vi ska ha det i det här landet, bara för några kommunister vill ha hit de värsta råidioterna i hela Världen för att sänka Sverige. Men det är ju bra att vi vet vilka som ligger bakom, och vilka vi ska inrikta oss på under valåret 2014. Ni får faktiskt skylla er själva, för den situation ni har satt er i, och jag vill gärna påpeka att de som lever som kommunister, inte ska bli förvånade om något händer dem. Så brukar ju självaste statsministern säga, men då gäller det ju andra, inte hans älskade kommunister.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: