Kackorlackorna ökar lavinartat i Stockholm

Kackerlackor är ett ökande problem i Stockholm. Anmälningarna till saneringsföretaget Anticimex har fördubblats i staden på sex år. Från 1 265 anmälningar år 2006 till över 2 800 förra året.

På filmen syns…titta själva, det är svårt att tro att verkligheten är värre än fördomarna.

Filmklipp 

25 thoughts on “Kackorlackorna ökar lavinartat i Stockholm

    • Den går till Svenska dagbladet. Använd adblock. Det blir inga pengar till fulmedia då. Som bonus laddas sidorna snabbare för reklamen laddas inte och registreras således inte som en sidvisning som är vad de tjänar pengarna på. Vill du stödja en sida med reklam, som Fria Tider o Avpixlat t.ex. så kan du sätta sajter du vill stödja ekomomiskt som undantag i reglerna.

  1. Kackerlackor bor och installerar sig med förtjusning i kartonger allra helst i skarvarna, var försiktiga om ni har flyttkartonger som samlastas med andras, särskilt med invandrares, då kan det bli problem. För övrigt som någon skrev de måste ha tillgång till vatten, så inga stillastående vattensamlingar i huset katt och hundskålar med vatten, byt och låt inte stå.
    Vad det beträffar flyttkartonger, i Sverige är det väl ingen stor risk då invandrarna oftast kommer tomhänta.De har ju bokat 5 stjärnigt ”all inclusive”.

  2. År 2004 gjordes 60st saneringar mot vägglöss i sverige och har bara ökat sen dess. Prognosen förra året var mellan 4000-6000 saneringar.
    År 2004 gjordes 156st saneringar av kackerlackor och har bara ökat sen dess. Prognosen för 2012 var 5000-6000 saneringar (källa:http://www.nomor.se/UserFiles/Archive/52/Kackerlackor_Vaggloss_V_8.pdf)

    Plötsligt, på bara 8 år, har svenskarna blivit massimportörer av vägglöss och kackerlackor.

  3. Jag som tycker att alla invandrare skall genomgå en noggrann hälsoundersökning vid gränsen tycker det vore lämpligt tillfälle att samtidigt leta efter medförda husdjur.
    Svenskarna har alltid varit ett resvant folk, långt innan massinvandringen så att skylla på oss är genomskinligt. Dessutom har vi ingen vana att umgås med löss, loppor och kackerlackor så vi reagerar häftigt mot dessa djur.

  4. När ska dom där nollåttorna begripa att man inte ska ta
    husdjuren med från dom länder som dom åker på semester
    till.! För det kan väl inte vara så att ……. ?? Nej det är
    nog Stockholmarna som inte har förstånd att stänga igen
    resväskorna, dom har naturligtvis pimplat för mycket av det goda!

  5. Fan jag håller syrsor zoophobas rosenbaggslarver och all världens vidriga kryp
    TOM cackerlackor ibland (vet inte ens hur det stavas) 😉
    Som föda till mina kameleonter men inte fan har jag blivit invaderad av dessa
    Hur kan det komma sig att vissa får invasion lever de i snusk och skit eller ?
    Låter de resväskan ligga på golvet när de åker på semester till länder de har flytt ifrån
    Mycket märkligt att de ens kan åka tillbaka trodde de hade flytt ifrån terror och tortyr
    Men i många länder äter man sådant så det kan tänkas att nyadeln vill ha sin gamla invanda mat
    För mig är det ofattbart hur krypen överlever
    Visst har jag haft någon enstaka smitare men utan tillgång till vatten så är det kört för dom

    • Kackerlackor är oerhört sega! Man har exempel på ångbåtar som legat upplagda i tre år, och då man sedan satt fyr under pannorna har kackerlackäggen börjat kläckas, och så är det snart fullt igen.

    • aos:
      Du som tycks vara något av specialist på dessa kryp..Trivs dessa smådjur inte hos oss svenskar ?? Eller varför beger de sig direkt över i lägenheterna hos våra nya ”nabor” från MENA ??
      Visserligen har jag vid några tillfällen sett sådana djur,dock ej vägglöss på hotell men inte f-n fick jag för mig,att ta med dem hem till Sverige !!Hur har du fått tag på dina ?

      • Jo men du förstår det är precis som med en hund,
        dom trivs bäst hos ägarna!

  6. Ett mycket enkelt problem att lösa! Stoppa massinvandringen av negrer och muslimer så försvinner också dom andra olägenheterna efterhand.
    Men att sanera en lägenhet och sedan importera 1000 nya familjer fulla med loppor, löss, kackerlackor och annan ohyra skapar bara ännu mer problem!
    Man måste acceptera orsaken innan man kan åtgärda ett problem!
    MVH
    Janne

  7. ”När kackerlackorna blir fler och fler hemma, jag säger till dom…”
    Det låter så fel och så komiskt. Kackerlackor förstår inte svenska.

    • Vad vet vi om det Stefan, kackerlackor kanske lär sig svenska snabbare än värdfamiljerna som tagit hit dom?
      MVH
      Janne

    • Intressant dock att de intervjuade en immigrant annars hade jag förväntat mig att de för en gång skull letat upp en svensk.

      • Tror att man förgäves försökt finna en pursvensk…
        Men hur många sådana tror du det finns,som kan visa upp en vägglus eller Kackelacka !! ??

  8. Pratade med en granne från Afrika. Han tyckte att några stycken kackerlackor var helt normalt, och ingen orsak att kontakta Anticimex.

    • Precis det svar han gav är det största problemet. Har bott i länder med mycket kackerlackor även otäcka spindlar det viktigaste var att utrota de snabbt. Vi blev därför aldrig invaderade av ohyra.

      • Det tog oss två år med ideliga saneringar för att utrota kackerlackor från ett av våra uthus, att de kom och installerade sig var på grund av slarv, en bortglömd soppåse, en gäst som inte hade fattat våra instruktioner utan lagt sopor där de inte skulle placeras.

      • Vi fick aldrig in de i bostadshuset för vi sprutade i förebyggande syfte, samt såg noggrant till att hålla fönster och dörrar stängda plus att vi aldrig lät sopor vara i huset.

Kommentera