Pizzabagare misshandlad

En man beställde pizza som dröjde. Han begav sig då till pizzerian tillsammans med några kamrater och misshandlade personalen. På måndagen anhölls pizzaköparen och tre kamrater till honom för grov misshandel. Åtminstone två av de fyra männen är ledande i ett kriminellt stadsdelsgäng.

– Samtliga fyra är kända av polisen sedan tidigare och dömda flera gånger för allvarliga brott, säger kammaråklagare Mats Dahlberg.

Den grova misshandeln skedde tisdagen 14 maj i en pizzeria i Kortedala, varifrån en av männen beställt pizza. När leveransen drog ut på tiden tog han sig till butiken tillsammans med några kompisar. I butiken fanns pizzaleverantören och pizzabagaren. Båda blev misshandlade med hjälp av redskap som fanns i butiken. Båda tvingades söka vård för sina skador, den ene ligger fortfarande kvar på sjukhus.

– Jag vill inte gå in på vilka skador de fått eller vilka redskap som orsakat dem, säger Dahlberg.

De fyra männen, i åldrar mellan 20 och 27 år, identifierades med hjälp av övervakningskameran i pizzabutiken. De anhölls i fredags i sin frånvaro och kunde gripas under måndagsförmiddagen. Utredningen mot dem handläggs av länskriminalens rotel för grov organiserad brottslighet. Under måndagen genomfördes husrannsakningar på flera adresser. Enligt polisen kan flera personer komma att gripas.

-Pettersson säger bara Kortedala…en del av det nya Sverige som 32:an är så stolt över.

GT 

1 thoughts on “Pizzabagare misshandlad

Kommentera