Två begärs häktade för upplopp i Husby

Två män begärs i dag häktade för bland annat misstänkt mordbrand och våldsamt upplopp i samband med kravallerna i Husby. Det är två personer, 18 och 19 år gamla, som idag begärs häktade vid Solna tingsrätt. 18-åringen kommer att begäras häktad misstänkt för mordbrand. För 19-åringen gäller brottsmisstankarna våldsamt upplopp, försök till grov misshandel och våld mot tjänsteman.

– I det ena fallet begär jag honom häktad för att jag bedömer att det finns stor risk för att han ska återfalla i brott – han förekommer flitigt i registren. När det gäller den andre handlar det om den nyckelroll han haft i upploppen och risken för att det skulle fortsätta, säger åklagare Andreas Nyberg.

Den misstänkte 19-åringen är inte tidigare straffad. I samband med upploppen misstänks han nu ha haft en ledande roll, och bland annat ha kastat sten mot polisen. 18-åringen är däremot dömd för flera grova brott, bland annat för rån och grov misshandel.

-Pettersson beställde för formens skull namnen som ljugmedia inte vill nämna…

Ahmed Abdullrahman, 18, och Mohamed Mahad Omar, 19,

27 thoughts on “Två begärs häktade för upplopp i Husby

 1. Hur tror ni att det skulle ha gått för de svenska invandrarna till Amerika, om de hade börjat med upplopp och förstört för de som redan hade etablerat sig i de invandringstäta delarna av USA. Jag tror inte att så många hade överlevt ett så dumdristigt försök. Men här går det för att inte polisen får eller vill upprätthålla lag och ordning. Låt nu dessa marodörer få ta reda på allt de har förstört, och ge dem inget understöd, då detta också ska användas för att bygga upp det som har förstörts. Sätt sedan dessa illbattingar i arbetsläger i södra Lappland. Där ska de i minst 10 år beredas hårt och tungt arbete, så kanske de lugnar ner sig. Och Sweinfeldt kunde vara en underordnad nattvakt. Det är ett lämpligt jobb för en som inte duger till statsiminister.

 2. I Finland finns det situation, vi får inte veta, vad som är sanninen… i allmänhet. Våra tidningar, Tv, radio ocv. är blinda. De vill inte (elle kan inte) berättä – hur sakerna är – i realitet. Alla invanrade får UN:s rättighetar – de är bättre människor, och får “allt möjligt” i vårt land. Vad tänker du om det här, – en invåndrade kan få 2,3t euros från staten (per månad) och “original utan arbete” får normalt bara under “en tusenlapp”…

  • Nå män det låter precis som här i Sverige. Bara att vår media nöjer sig inte med att leda andra vilsen, de är själva totalvilsen.

 3. What our unhappy angry immigrant youth go elsewhere vent out their rage?? what a luck, of sorts..

  But seriously..

  You guys took Africans in by a million or so. Even in unification of East and West Germany there was a high price, and those guys were of the same culture only separated by mere 40 years.

  Surely the immigrants can’t be the only one who are unsatisfied. They’ve shown that their way to handle anxiety is very very differently, they EXPLODE. Where as the natives do what? Pop antidepressants? Which is better in the long run?

  Where the immigrants see themselves alienated, I am sure many natives feel themselves victimized somehow aswell, perhaps, single mom’s are resented, tax payers force laboured, young men adabdoned, etc. Everyone is a victim. Everyone needs their dignity.

  What ever happened to idea -everyone is valuable- ? Overruled by sense of competition. There is a high price –in plain money– to pay if value system is not changed… just saying..

  Regards, someone from Finland.

 4. Den enda lösning: Sverige åt svenskarna, Finland åt finnar och somalier tillabaka till Somalien!

  • Japo Japo Japo kryp tillbaks under stenen du kom ifrån! Man ser här att du inte kan så mycket om den Svenska historien! Jag som ICKE SVENSK vet nog mer än dig!

   • Ja men det du vet är enbart från en gammal bok,med sagor kring en pedofil som lär ha bott i en grotta ute i öknen !

   • Oj chockerande kommentar från en IQ befriad människa!!!! kom fram bakom din data och säg det! Men det vågar ni inte!

 5. han är ju tekniskt sätt inte nån Finsk, utan en invandrare som nån brölapa gett finskt pass till. Anade nog detta

 6. Swedonate:  origin:  Sweden -noun (a former free country) + donate –verb;  (hand over,  lose) -nated,  -nation, 

  verb:  an act of without resistance and at ones own cost handing over one’s house, home and country to an aggressive, illiterate, ungrateful intruder,  to totally, absolutely submit, to prostrate/kowtow. 

  Svedonera: urspr: Sverige –n.  (ett f.d. suveränt land) +  donera –verb;  (överlåta, totalförlora)  -nerad, -nation,

  verb: att utan motstånd och på ens egen bekostnad överlåta ens hus, hem och fädernesland till en aggressiv, otacksam, analfabet inkräktare, att totalt knäfalla,  att krypa.

  Ruotsua: alkup. Ruotsi (ent. itsen. valtio)  + ruostua, sortua, luopua verbi:  -sunut, -suminen,

  verbi: vastarintaa tekemättä ja omalla kustannuksella tehty kodin, konnun ja isänmaan luovuttaminen aggressiiviselle, lukutaidottomalle, kiittämättömälle maahantunkeutujalle,  polvillaan eläminen, matelu.

 7. Jaaa, följ Finlands exempel och utvisa dem tillsammans med deras familjer. De har tydligt visat hur de vill att deras samhälle ska se ut. Vad jag vet finns det åtminstone 57 andra länder som bättre motsvarar deras önskemål.

 8. Hejsan från Finland! Förlåt för oss att det görs igen: EN FINNE IGEN!!!!
  :D:D:D:D Traditionel finske namn….

  • hur i helvete kan locka Ahmed Abdullrahman på en finländare?:DDD Han är neger homofil:)

 9. Hörde just på radion att 18 åringen släppts. Rätten ansåg inte att det är någon risk för återfall. Dessa naiva dumstrutar skulle inte förvåna om detta fanskap är igång på nytt redan ikväll.

  • Givetvis är han i kväll åter aktiv,samhället har ju med detta beslut visat att man accepterar sådan fasoner i landet !!
   Det gick t.o.m fortare än jag kunde ana….

 10. “På vägen hem stannade en bil med ett ungdomsgäng framför dem. Ungdomarna var hotfulla och hennes man, som senare sköts av polisen, gick då hem för att hämta en kniv.
  – De kanske hade hotat henne för han ville i alla fall skydda henne. Han hämtade därför kniven och viftade med den. Han skadade ingen”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16830312.ab

 11. Det hela är enbart en teaterföreställning,från åklagarens sida.
  Dessa berikare kommer att vara på fri fot,fortare än ni kan ana.Kan man släppa loss tre rånare som skjuter rakt i in i folksamlingar som i Ängelholm. Kan jag aldrig föreställa mig,att sådana småbarnslekar som de i Huseby, skall uppfattas annorlunda från “svenskt rättväsen”..

 12. Finsk modell: UTVISA dem utan nåd de ha frånsagt sig rätten att vara i Sverige eller Europa. Jag är trött på alla ursäkterna om utanförskap mm.
  Det ha aldrig satsat så mycket på Etniska svenska ungdomar som man satsar på dessa sub humans.
  Sen var är alla dessa goda muslimer som inte vill kännas vid detta ofog, varför spöa de inte skiten ur dessa huliganer?

  Därför att de är van hemifrån att detta är normalt beteende.

 13. Va, menar du att det inte var “Sven Svensson” och “Peter Johansson”? 🙂
  Nu blev jag chockad, inte kan väl våra arbetsinvandrare hålla på med något sånt här…. *ironi*

  • Jag som en finsk finländare har förstått i våra tidningar att det kanske har varit Pekka Virtanen från Finland som har rest till Stockholm för att möta sina svenska kusiner Sven Svensson och Peter Johansson och de har börjat att bränna bilar och kasta stenar 🙂

Kommentera