Samtal om stängd Gazagräns

Hamasrörelsen i Gaza förhandlar med Egypten i hopp om att gränsövergången Rafah ska kunna öppnas, rapporterar medier i området. Gazaremsan är sedan i fredags ännu mer isolerad än vanligt, sedan egyptisk gränspolis stängt gränsen i ilska över kidnappningar i Sinai.

Flera egyptiska poliser har förts bort av extrema islamister på Sinaihalvön, och i desperation över den instabila situationen vägrar kollegerna låta någon passera Gazagränsen. För att öppna gränsen kräver poliserna, enligt Reuters, dels att de kidnappade släpps, dels att Egyptens inrikesminister kommer och lyssnar på deras klagan.

Pettersson undrar om ni sett några demonstrationer mot Egypten för blockaden mot Gaza?  

Hur många ton gods förs in lagligt från Egypten jämfört med det som kommer från Israel?

Stockholm TT

2 thoughts on “Samtal om stängd Gazagräns

  1. Palestinier bråka med allt och alla biter den handen som föder dem, först i Jordanien sen i Libanon nu Egypten, lite symptomatisk. Inget land vill ha dem på sin mark utom Sverige så klart.

    • Och hela tiden det fula ansikte av islamister i backgrunden, och de stupida palestinier fatta inte att de utnyttjas av Islamister. Hela Palestina är laglöst land som gjord för skumma aktiviteter som smuggling av knark vapen människor. Allt styrt av kriminella som ta Islam som täckmantel.

Kommentera