1:a maj för vilka?

Så var socialisternas högtidsdag över, men vilka firar den efter gamla traditioner och vilka är den till för?

I Nyköping anordnades två relativt nya traditioner med först en mc-kortege genom centrala stan, följt av en raggar-dito. Bägge lockade fler deltagare och åskådare än socialisternas tåg genom samma centrala delar. På flertalet byggarbetsplatser i stan sågs män i arbetskläder utnyttja dagen till lite övertid, cafeteriorna var fulla av medborgare som njöt av en kopp kaffe eller öl och i trädgårdarna rådde en febril verksamhet.

Årets 1:a majtåg genom stan anordnades gemensamt av S och V och bilden nedan talar sitt tydliga språk. 1:a maj har spelat ut sin roll som “arbetarrörelsens dag”…

första maj

…eller som damen i SVT Sörmlands inslag uttryckte det.

12 thoughts on “1:a maj för vilka?

 1. Som jag sagt, är det arbetarfötryckarmakten som går och sprätter med bena. De som har byggt upp allt elände vi idag befinner oss i.

  Kolla Löven/Hitler på första sidan i SVD idag.

 2. Det blir otroligt patetiskt när man ser vilka
  högavlönade krösusar som tågar runt och
  uppmanar till kamp emot kvalen. Undrar vad
  deras kval består utav?

 3. Tänk om de folkvalda alla kunde fatta att det som behövs över hela Europa är arbete, närande arbeten inte tärande. Spanien som exempel, ett skrämmande sådant. Arbetslöshet 27,2 %, ungdomsarbetslöshet 57,2 %. Med dessa siffror VEM kan försvara massinvandring eller invandring överhuvudtaget till Europa ? Detta kunde ha talats om på sossedagen.http://missionxp.webblogg.se/2013/april/spanien-272-arbetsloshet-och-572-ungdomsarbetsloshet.html

  • Ja med dom siffror som du visar upp, så kan man undra
   över hur korkade dom människorna är, som tror att
   sosseriet är räddningen på Sveriges problem.

 4. Ärligt talat tror jag inte att vanliga Svenska arbetare längre känner att de har någonting gemensamt med dem som går först i arbetarrörelsens tåg.

  Stefan Löfven (144 000 i månaden) och Katrin ”Bongo-bongo” Stjernfeldt Jammeh (70.000 kronor i månaden) ses mera som giriga, verklighetsfrånvända och populistiska glappkäftar, som för länge sedan har svikit sina ideal och kastat all solidaritet med sina landsmän överbord.

  Att dessutom, via medlemsavgiften, tvingas att betala avgångsvederlag till förra partiledarna Mona “Toblerone” Sahlin och Håkan Juholt (vilka får samma totalsumma som Löfven varje månad) via medlemsavgiften, måste väl också i rimlighetens namn få normala, fritt tänkande människor att vända socialismens dödgrävare ryggen.

 5. Förklaringen är enkel. Många har insett att vi saknar ett sk arbetarparti. Sossarna jobbar febrilt på att lögnen ska leva kvar. Det lär bli svårt med Löhven i täten. Vänstern har blivit ett enfrågeparti förutom att dom tjafsar på om att vi bör ta hand om alla som vill komma hit. I mina öron o ögon framstår dom mer o mer förvirrade.

  • Då kan man ju fråga sig va hålla den tysta majoriteten hus?
   Hur kan det komma sig att en sådan liten klick kan dominera allt.

   Det är för Svenne är för bekvämt van att ANDRA ta hand om skiten åt han.

   • Delvis ja, snarare är det svenskens rädsla att framstå som annorlunda än grannen som är det stora problemet.

Kommentera