Israels armé har inlett övningar

Israels armé har plötsligt inlett övningar för reservtrupper vid gränsen till Syrien och Libanon. Tidningen The Times of Israel skriver att det i övningarna deltar totalt 10-20 tusen människor.

Övningarna genomförs mot bakgrund av kriget i Syrien som gränsar till Israel, en drönare från Libanon som förra veckan sköts ned av israelska flygvapen samt politiker och journalisters uttalanden om en konflikt med Iran och en militär operation i Syrien för att kontrollera kemiska vapen.

Ryskt landstigningsfartyg på väg till Haifa. För första gången kommer ett ryskt landstigningsfartyg att besöka Israel. En officiell representant för Rysslands örlogsflotta sade idag att det stora landstigningsfartyget Azov kommer att besöka den israelska hamnen Haifa mellan den 1 och den 3 maj. Besöket äger rum i samband med den 68:e årsdagen sedan segern över Nazityskland.

Det var israeliska veteranorganisationer som initierade besöket i samband med firande av Segerdagen.

Pettersson läser om två separat händelser som ni får tolka hur ni vill…

Rysslands röst  Rysslands röst 

1 thoughts on “Israels armé har inlett övningar

  1. Israel och Ryssland är hoppet för Sverige och Europa. Inte konstigt om de börjar samarbeta. Det är snarare mycket positivt för världen, anser jag.

Kommentera