22 tummen ned

Ordspråket allt är inte guld som glimmar, hör man ganska ofta. Det betyder att allt inte är som det verkar vid första anblicken.

Ett sådant exempel är kommentaren nedan, någon har använt Varg i Veums signatur och en snarlik e-post adress bland kommentarerna på Petterssonsblogg.se. Redaktör Olli upptäckte att allt inte stämde så jag mejlade Varg i Veum och frågade och denna IP-adress är inte Vargens – 199.48.147.36 – någon som känner igen den eller kan spåra den?

Det visade sig vara någon som ”stulit” Vargens identitet för att sprida lite näthat, det kanske till och med inte finns något näthat, det kanske är troll som detta som planterar näthat på olika bloggar i olika personers namn och det plockas upp av olika debattörer och beskrivs som verkligt. Ni minns väl  skräckexemplet HÄR. som PK-media fortfarande inte avslöjat.

Att kommentaren fick 22 tummen ned innan den plockades bort är en heder för alla uppmärksamma bloggläsare och ett nederlag för detta nättroll som tydligen inte kan tänka själv – trollet är nog lika dumt som ”en heder för stan men en skam för mig själv sa han som gick vilse i Åmål” detta utan att vara elak mot Åmål.

Nåväl, Varg i Veum verkar vara en trevlig karl så här är hans blogg Varg i Veum.

varg i veum

11 thoughts on “22 tummen ned

  1. Jag undrade också om inläggets ursprung, nu förstår jag.

    Enklaste sättet är att använda VPN-tunnel, t.ex. privatvpn.se.
    Tor är bra men långsam.

    • Allra enklast är nog att hålla fast vid sin signatur och vara ärlig.

      Minns ni att skittidningen SN anmälde Petterssons blogg för hets mot folkgrupp. SN ger sig inte utan har varit på åklagaren om varför inget händer. Åklagaren svarar att polisens IT-experter inte lyckats hitta oss fast det finns en e-postadress på bloggen de kan använda och SN har namn, telefon och adress till mig.

      Bra att åklagaren struntar att lägga krut på sådant men ännu bättre om han sa till tidningen att skärpa sig och skriva sanningen så vi slipper.

      • Där ser man, kanske det finns en gnutta rättvisa i samhället. En riktigt liten rättvisa i sådant fall, men i alla fall.

        I och för sig ger jag inte mycket för polisens IT-experter, men ändå.

  2. https://www.torproject.org/

    IP 199.48.147.36
    Host tor-exit-router36-readme.formlessnetworking.net
    Country Code US
    Country Name United States
    Region Code CA
    Region Name California
    City San Francisco
    Latitude 37.7587
    Longitude -122.4381
    Postal Code 94114
    Area Code 415
    ISP n/a
    Domain n/a
    Time Zone n/a

      • Detta plugin gör enkelt uttryckt att du surfar genom andras datorer som också har denna plugin. Samtidigt krypteras trafiken. Det blir, vad jag vet hittills, omöjligt att spåra vem som gör vad. Nackdelen är att det går trögt att surfa eller ladda ner nåt, i alla fall när jag provade den för nåt år sen. Kan ju ha förbättrats idag.

    • Jag såg direkt när jag kom in på inlägget, att den kommentaren gör inte Varg i Veum, så jag plockade bort den direkt. Tyvärr verkar det som den stått där ett tag, annars samlar man inte på sig 22 nedåtvända tummar och den enda uppåtvända har han väl satt själv. Om ni ser något skumt anmäl det till valfri skribent, så vi kan ta bort skiten. Vid sådana fall gäller ingen demokrati och yttrandefrihet, och personen själv kan ju knappast anmäla att han sitter med någon annans signatur och kastar skit.

Kommentera