Darfur


Jag varnar för mycket starka scener i filmen, så de som vet med sig att det inte är bra för dem att se avstår. Samma gäller i princip alla under 18 år och speciellt barn under 15, som ju inte ens ska få se barnförbjudna filmer. Scenerna är mer än starka, i flera fall är de direkt råa. Jag hade själv problem med vissa stycken. Det är dock bara en trailerpå ca 10 minuter, men  på baksidan av videoklippet verkar det som man ska kunna välja ut fler avsnitt att titta på, om man tycker att det är bra att känna till den råa verkligheten i dessa klansamhällen under islam.

Klarspråket skriver, ”jag såg nyss spelfilmen ”Darfur” på DVD. Den var fruktansvärt skrämmande! Darfur är ett område i västra Sudan som varit självständigt till och från genom historien. Befolkningen utgörs av bosatta svarta och arabiska nomader. Alla är muslimer. Det är också ett område känt för sin moderna slavhandel. Men det är alltid araber som förslavar svarta, inte tvärtom! Om någon trodde att muslimer inte är rasistiska så tänk om!

Ett stort folkmord på svarta ägde rum 2012, med minst 250.000 slaktade svarta människor. Filmen skildrar folkmordet. Man får se byinvånarna slaktas av araber, medan vita mäns hjärtan värker av medkänsla. Jo medkänsla är fint! Jag satt själv och hoppade i soffan och ropade till dom vita hur dom borde agera för att skjuta ner slaktarna. Men man måste också förstå vad som utspelas på ett djupare plan, vilket jag här skall försöka utveckla.

Man kan alltid hjälpa individer, förstås även i ett muslimskt samhälle. Men väst kan ALDRIG göra landet friskt! Enda boten är sekularisering, något muslimerna inte är intresserade av. Så alla politiska och internationella åtgärder kan endast hjälpa enskilda individer, men aldrig lösa problemet! Därför bör väst avhålla sig helt från att intervenera i muslimska konflikter! Det resulterar bara i hat och terror mot oss. Muslimska länder eller andra grannländer kan agera, om dom vill, men inte väst!

Någon undrade i filmen varför omvärlden inget gör. Det säger mig bara att man fattar noll när man säger så! Dom allra flesta problem och konflikter i muslimska länder bottnar i islam. Med islam försvinner yttrandefrihet och därmed demokrati och mänskliga rättigheter. Så vad förväntar man sig ska ske i muslimska länder”?

Läs resten på Klarspråket.


9 responses to “Darfur

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: