Stäng

Billströms pudel oroar

Tobias Billströms pudel efter de förbjudna orden kommer att kosta skattebetalarna stora summor och fr.o.m. nu lär både etniska svenskar och välintegrerade invandrare hamna ännu längre ned på den stege som bara leder nedåt.

Regeringen med Moderaterna i spetsen har stakat ut en politik som man hävdar står för en human och medmänsklig linje, där öppna dörrar till Sverige är en av grundstenarna som bygger detta. Humaniteten och medmänskligheten verkar dock vara lite missriktad, för visst tror man väl att landet Sverige och dess skattebetalande medborgare borde vara första prioritet och måltavlan för Sveriges regerings välfärdspolitik? Nu tror jag inte att Sveriges arbetslösa, sjuka och äldre känner sig särskilt träffade i detta fall. De senaste årens prioriteringar och politiska fokus har och riktas fortfarande åt ett helt annat håll.

När var det senast ni hörde om stora och kostsamma jobbprojekt som riktas till arbetslösa svenskar? Nej, säg nu inte FAS 3 som är ett formidabelt hån mot människor med lång yrkeserfarenhet och utbildning i ryggen. När läste ni senast om svenska ungdomar som erbjuds egna lägenheter, jobb och t.o.m. körkort som vissa kommuner välvilligt håller med? När läste ni senast att gamla människor vårdas och omhuldas på samma sätt som ljugande unga män från fjärran land?

Nej, Europas mest extrema invandringspolitik har sitt fokus på annat håll och inte på de som finansierar den. Därför är orden som Tobias Billström uttalade under riksdagens frågestund den 21/3 och efterföljande intervjuer riktigt oroväckande. Minns ni orden och förstår ni innebörden i dem?  ”Sverige ska fortsätta vara en öppen dörr mot omvärlden” sade Billström som svar på en fråga som ställdes. ”Sverige ska inte minska sin invandring”, var svaret han gav till journalisterna efteråt.

Min rädsla är att svenska skattebetalare nu får stå för notan när Reinfeldt och Billström ska visa övriga partier och den svenska journalistkåren att Moderaterna minsann är ett humant och medmänskligt parti som värnar öppna gränser och människors strävan efter ett bättre liv. Vi kommer alltså att få se nya rekord slås, nya miljarder som pumpas in för att finansiera detta och vilka som får kliva ännu längre ned på stegen tror jag vi alla kan ana oss till.

Tobias Billström och Fredrik Reinfeldt har bägge sagt att Europa måste enas om en gemensam flyktingpolitik. Alla länder ska ta ett lika stort ansvar för de flyktingströmmar som aldrig verkar sina. Till stöd har de flera av riksdagspartierna, en rad lobbyister, tankesmedjor och självklart media. Om någon nu tror att man med detta menar att Sverige ska minska sin flyktingmottagning och närma sig övriga Europas nivåer, så tror ni fel. Nej, grundtanken är att Sverige ska fortsätta på samma nivå som nu och att övriga europeiska regeringar ska öppna sina dörrar på samma vida gavel som Sverige och närma sig oss.

I Sverige har vi en mängd problem som följt i kölvattnet av den extrema flyktingpolitik som svenska politiker dragit på oss. Hög arbetslöshet bland de nyanlända, bostadsbrist, segregation, en skola i förfall, sociala utgifter som slår i taket, kriminalitet och ett land i splittring. Utöver allt detta har Sveriges förut så stolta välfärd krympt ihop till något som gör vardagen allt svårare för både gamla, sjuka och andra som i alla tider trott att världens högsta skatter skulle leda till ett bättre liv. Alla vet om detta, men få verkar bry sig.

Tror någon på fullt allvar att Europas regeringar tittar avundsjukt på det som sker i Sverige? Tror någon på fullt allvar att utländska politiker är omedvetna om de problem som Sveriges flyktingpolitik lett fram till? Tror någon på fullt allvar att Europas skattebetalare saknar kunskap om utvecklingen i vårt land? Glöm det. De enda som verkar tro att Europas regeringar vill ta efter och anamma Sveriges migrationspolitik är svenska politiker och journalister. Politiker och journalister som alla verkar leva i ständig skräck för att verkligheten ska exploateras och ifrågasättas.

När jag hört Tobias Billström uttala sig de senaste månaderna har det vuxit upp ett litet hopp, mycket litet, men ändå. Någonstans har det framkallats en förhoppning om att Sveriges regering äntligen insett att förda politik bara kan leda nedåt på den väg som stakats ut. Tyvärr kan jag bara besviket konstatera att orden ”blond och blåögd” kommer att leda till en politik där gränser öppnas på vid gavel, där lagar sätts ur spel, där välfärden raseras och där Sverige dras in i något som få trodde var möjligt när Alliansen stod som segrare i valet 2006

Sverige är och verkar förbli Europas extrema undantag.

Läsvärt:

Regeringen om asyl och migration

Analys av Sveriges strävan av en solidarisk flyktingpolitik i Europa

1 reaktion på “Billströms pudel oroar

  1. Man trodde man hört det värsta men ikväll har Fredrik & Co. gått ut och sagt att vi måste öka invandringen. Han tog åter upp den allt längre livsåldern som ursäkt samtidigt som han hånade David Camerons uttalande. Märkligt nog redovisade (Novus?) en undersökning som visade att SD får fördubblade sympatier. Visserligen vinklades det till att deras sympatisörer var missnöjda med den etablerade 7-klövern. Orsaken till missnöjet angavs i några media vara jobbpolitiken?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: