Minst 20 döda i upplopp i Burma

Minst 20 människor har mist livet och minst tre moskéer har förstörts under upplopp i centrala Burma, enligt en medlem av oppositionspartiet NLD. Kravallerna beskrivs som de värsta sedan våldsamheterna mellan buddhister och det muslimska rohingya-folket i delstaten Rakhine blossade upp förra året. Upploppen, som startade i går, tog fart igen på morgonen.

— Situationen blir värre. Polisen kan inte kontrollera folket. Det finns grupper av människor på gatorna som är beväpnade med knivar och pinnar, säger en boende i staden Meiktila.

-Pettersson undrar, denna gång verkar muslimer ha råkat mest illa ut men för inte så länge sedan attackerade muslimerna buddister och brände ned buddistiska tempel och bostäder.

Över hela världen ser vi bråk där muslimer mördar och förstör andras egendom samtidigt som de påstår sig vara fredliga.

Muslimer bråkar i Kina, i Ryssland, i Thailand, i Indien, Pakistan, Levanten, Afrika, Södra Europa och på många fler ställen. Muslimer slåss med buddister, hinduer, kristna, ateister, judar och andra muslimer och aldrig, aldrig är det deras eget fel.

Tittar man på FN:s lista över världens konflikter är muslimer inblandade i mellan 80 och 90 %, samma siffror är det i svenska UD:s varningar om länder dit det är olämligt att åka på grund av säkerhetsskäl.

Överallt samma bråk med mellan muslimer och andra, dessutom ökar bråken desto fler muslimer det blir på en plats och det hjälper inte ens när de är 100 % av befolkningen, då börjar de döda varandra.

Felet är ett enda och det stavas I S L A M men oroa er inte vi kommer att få vår del också…

Indianexpress 

4 thoughts on “Minst 20 döda i upplopp i Burma

 1. jag är vittna att det finns int nåt Gud utom Alla och jag är vittna att Mohammed är Gud sändare och sista Profet.
  Islam är mycket stor än ni tror. ni som ice muslimer gillar inte Islam därför Islam är rent religion.
  Vem är kungligt vem är bäst vem är kändis vem är stark vem stor vem har makt? ??? Skriv en bok som Quran och jag vet 100% att ni kan inte .
  Ni prata i Tv och Radio och media med fullt makt prata skit om Islam och vända allt till en dåligt bild till världen . Kom till Islam läs om Islam läs Quran då kommer du få svar på allt som ni önskar . Kom hitta dig själv hos Islam då vet du vem var du då.

 2. Man slipper stava fel om man kallar Burma för Burma, dito med Peking.

  Sedan är Burmas nya namn skapat av militärjuntan omstritt. Oppositionen säger fortfarande Burma.

 3. Jag bara måste få fråga en sak. Vi ska i te säga Peking det heter Bejing, vi ska inte säga Bombay utam Mombay. Men varför i hela friden kallar journalister, nyhetsuppläsare och Pettersson Myammar för Burma? Det är länge sedan landet inte bara bytte namn, man skapade en ny huvudstad.

Kommentera