Kemvapenattack i Syrien

Minst 30 personer ska ha omkommit i en dödlig attack i Aleppo i norra Syrien. Obekräftade uppgifter pekar på att kemiska vapen användes i attacken. Det är i så fall  för första gången i den tvååriga konflikten.

Attacken ska ha skett på tisdagsmorgonen på landsbygden sydväst om Aleppo. Syrisk statlig television uppger att 31 personer dödats och att 100 skadats i attacken.

Skadade som förts till sjukhus i Aleppo vittnar om en klordoft i luften och om människor med andningssvårigheter.

Regimen och rebellerna anklagar varandra för dådet. I fall kemiska vapen använts är det första gången i konflikten som pågått i två år och hittills krävt 70 000 människors liv.

Syriens informationsminister, Omran al-Zoabi, uppger att en raket med kemiska ämnen avfyrats av rebellerna från Aleppo. Rebellernas befälhavare Qassim Saadeddine nekar till anklagelserna och pekar i stället ut regimtrogna trupper som ansvariga.

Andra uppgifter talar om en attack med ekologiska bekämpningsmedel eftersom kemiska vapen sällan luktar och antalet döda borde ha varit mycket större om kemvapen använts.

Aljaazeera

4 thoughts on “Kemvapenattack i Syrien

  1. Låt dem slå ihjäl varandra, varenda en som dör där är sparade skattepengar för oss i långa loppet.

  2. Kanske en form av ”hjälp”,som CIA ligger bakom !!
    Dessa har ju all erfarenhet man behöver.Tänker då i första hand på deras lärljungar Talibanerna…

  3. Jag tippar på att någon vill ha in USA in i Syrienproblemet som plågar resten av världen. Någon föröker med en Tonkinbuktvariant. USA har ju hotat med att om en endaste kemiskt vapen används mot befolkningen så kan de tänka sig gå in.

Kommentera