Doktorerna kämpar för tvååriga Adelles liv.

Sten genom Bussframruta
Sten genom Bussframruta

Den tvååriga ​​flickan som skadades svårt i en stenattack nära Ariel på torsdag kväll befinner sig i ett kritiskt och mycket allvarligt tillstånd.

Flickan, Adelle Biton, åkte i en bil tillsammans med sin mamma och två äldre systrar, 6-åriga Naama och 4-åriga Avigail. Alla fyra skadades när arabiska män kastade stenar mot en lastbil som åkte i motsatt riktning, vilket orsakade att lastbilen fick gira undan och då träffade deras bil.

Adelle blev mest skadad. Hennes mamma fick måttliga till allvarliga skador och de två andra flickorna fick måttliga skador.

Den tvååriga flickan är i ett kritiskt tillstånd, enligt en läkare på Beilinsons sjukhus. Vi ger inte upp, vi gör allt vi kan för att rädda henne. Vi är optimistiska. ”

Familjen Biton bor i staden Yakir i Samarien.

Bara några minuter före attacken i vilken familjen blev skadade, utförde terrorister en liknande attack riktad mot en bil som kördes av en man från Eli. Den attacken skadade en ettårig pojke. Barnet fick lätta skador och förväntas återhämta sig.

En tidigare hustru till en medlem av Knesset skadades i en tredje stenattack under torsdagen. Aviva Hazan, som bor i Ariel, träffades i ögat av krossat glas när terrorister kastade sten på en buss på väg till Tel Aviv, som slog sönder bussens fönster.

Attackerna under torsdagen ledde till förnyade samtal med armén, om att ta stenkastningen på allvar, och att ändra reglerna för när soldaterna får ingripa genom att skjuta på stenkastarna. IDF har sedan dess gripit 10 misstänkta i en av attackerna.
Arutz Sheva

Sten som vapen
Sten som vapen

Arab terrorist youths threw rocks again, Friday morning  2013-03-15, at the Gitai Avisar Junction, where similar attacks Thursday evening caused a car to crash, leaving a baby girl in critical condition. The baby’s mother and two of her sisters suffered moderate to serious injuries.

No injuries or damage were reported in the Friday morning attack.

Chairman Gershon Mesika of the Samaria (Shomron) Regional Authority reacted to the Friday morning attack by saying, ”We must stop the lawlessness, create deterrence and defeat this terrorism. Throwing stones is terror in every sense of the word.”

By Friday morning soldiers had arrested 10 suspects, all of whom live in the area in which the attack was committed.

De var alltså igång med stenkastningen igen , nu på morgonen, efter att igår skadat flera personer allvarligt, och en liten tvååring enligt läkarna mycket kritiskt.

14 thoughts on “Doktorerna kämpar för tvååriga Adelles liv.

  1. Antons pappa, jag vill bara tala om att jag inte har tagit upp det här fallet för att hylla judar eller israeliter och definitivt inte dessa ultraortodoxa eller deras prästerskap Rabbin, som i vansinne inte ligger så långt efter MB eller Sallafisterna och Wahhabisterna. Nej det är vanligt hederligt folk jag tänker på i det här fallet, precis som många andra gånger. Dessa människor med uppskattning för jordelivet och med i många fall samma värderingar som vi. Ja de flesta har nog ändå en för oss lite väl religiös inställning, men inte alla. Det finns ateister och de som tror lite ibland men inte springer benen av sig för att komma till synagogan. Det är här skillnaden finns till framförallt arabiska muslimer. Sedan ogillar jag araberna mer för deras gnällighet,deras oförsonlighet, deras arrogans, och en massa till. Egentligen kan jag hoppa över allt detta, då jag i det här hittade en av dagens färskaste nyheter. Inte skrivet ett ord i svenska medel och rimligt långt att översätta. Det är ofta sådana skäl jag väger mot varandra, när jag snabbt behöver skriva något. Idag därför att Pettersson troligtvis åkt på influensan. Hur konstigt du kanske tycker dessa skäl vara, så är de åtminstone ibland hos mig det som avgör vad det blir på Bloggen. Speciellt för att jag själv fortfarande har symptom kvar från samma skit och har haft i flera veckor, men ändå orkat ta mina pass. Sedan har ju just det här fallet, ett litet oskyldigt barn som huvudrollsinnehavare, vilket du också har påpekat.Det finns alltså en djup tragik, som påverkar människor. Det är ju ofta sånt som säljer lösnummer.
    Sån är även jag ibland, och jag törs till och med tillstå det, eftersom det är mänskligt. Det jag tycker är tragiskt, tycker nog väldigt många andra också att det är.

  2. Lena 99:
    För din information har idag Netanjahu presenterat en ny regering i Israel.Denna består av hans egna parti,plus Lapid (framtidspartiet) och det nya extrema i Bosättningspartiet…Alltså ingen ljusning i sikte,men personligen tror jag att det kan innebära ökad spänning gentemot Iran och araberna !! Men det är ju min egna tro…

    • Tack för informationen, jag ska avhålla mig från politiska kommentarer för som jag har skrivit tidigare, har inte tillräckliga kunskaper.
      Uppskattar mycket när någon som vet delar med sig såsom du gjorde nu! Är nog en obotlig optimist, idag är det detsamma som naiv.

  3. Antons pappa:
    Du kan din historia,det är bra att du planar av utropstecknen,som många inte har en aning om.Det är just dessa fanatiska sektjudar som hindrar en lösning i området.Sådana sekter har dessutom ett stort stöd,vilket visade sig vid sista valet.Man är på alla sätt priviligerade,bl.a nekar dessa att göra militärtjänst.En stor del av dem kommer från gamla Sovjet,men huvudparten från USA.

    • Hej Lars!
      Tack för komplimangen och jag får väl passa tillbaka och säga att jag tycker att mycket av det du skriver också är väldigt bra. Du har både huvudet och hjärtat på rätt ställe och det känns som att vi tycker rätt så lika i väldigt mycket..Jag tror dock inte att jag egentligen har så mycket mer kunskap än andra. Den stora skillnaden tror jag är att jag har ett öppet sinne och inte har någon sida som jag känner att jag automatiskt måste ta parti för. Jag har inga band till någon sida på något sätt utan mina åsikter är helt baserade på fakta utan någon djupare känslomässig inblandning.
      Då blir det rätt lätt att ha sunda och klarsynta åsikter.

      Runt om i samhället och världen tvingas folk att försvara de mest idiotiska saker bara för att det är några som de ”hejar på” som gjort det. Jag tror att ibland så är det bästa att säga att ”jag tycker det där är fel men i det stora hela så tycker jag fortfarande såhär”.

      Jag tycker t.ex. att man kan se många exempel på det inom politiken hela tiden, där partierna har otroligt liten tolerans för någon som helst avvikande åsikt inom partiet. Det är synd att inom det området i landet där man egentligen borde ha som högst i tak är det nästan som lägst.

      Och precis som du säger att de av judarna i Israel som är mest för expansionspolitiken och krigshetsen är också de som är befriade från värnplikt (Ca 10% är ultraortodoxa och slipper värnplikten). Det är för mig en gåta att de mer sekulariserade judarna inte har några problem med det. Och det är tur att jag inte har några emotionella band till Israel på något sätt för det är en sådan sak som hade gjort mig så upprörd att jag legat sömnlös på nätterna. Ofattbart.

  4. Vet vilket land jag skulle emigrera till om jag hade varit jude. Ska undersöka om de accepterar sådana som jag. Fattar inte att det finns några judar kvar i Europa överhuvudtaget.
    I Israel, vilken effektivitet när dj*len slår till, imponerande. Undrar när istaelernas tålamod ska ta slut ?!

    • Det är ju bara i Israel judarna kan känna sig någotsånär säkra, men inte ens där. Hugo Chavez var bland allt annat skit han höll på med, kokainsmuggling, förföljelse av av oliktänkande, Kubadiktaturen, Iran dito och Vitryssland dito med mycket mera, framförallt i Sydamerika. Men han var också antisemit. Judarna var endast 21 000 när han började av ca 25 miljoner totalt, ingen vet hur många indianer som finns i djungeln. Men judarna hade flyttat ut under Hugo Chavez tid, 2/3 så nu finns endast en spillra av 7 000 kvar. Det är en av de märkligheter han gjort sig skyldig till, och det finns det som är värre. Men det värsta brukar komma ut efter ett maktskifte i politiken.

      • Nu verkar ju inte detta vara i Israel som det här hände. Staden Yakir är ju en av många olagliga bosättningar på Västbanken och där bor ju som vi vet i 99% av fallen ultraortodoxa judar (ni vet sånna som måste plåga ihjäl djuren som de ska äta, precis som islamisterna). Ja ni vet, de tycker också att de har rätt till en massa landområden bara för att det står så i en över 2000år gammal sagobok.

        Det är jäkligt synd när småbarn ska komma i mellan vuxna människors konflikter. Och det är ännu mer onödigt när dessa konflikter beror på några tramsiga religiösa övertygelser.

        Jag hoppas verkligen att lilltjejen klarar sig.

        Det hade varit mer rättvist om det hade varit mamman som legat på sjukan.
        Ironiskt nog är det dock kanske ett värre straff för morsan att hennes tvååring ligger där.

        Men vad sjutton, när jag tänker efter. Hon tillhör ju rätt religion och följer ju den heliga boken och gör bara som herren vill så hon kommer ju till himlen och paradiset sen när livet på jorden är över i alla fall. Så varför ska vi vara ledsna för henne?
        Vad är några futtiga år på jorden i jämförelse med en evighet i paradiset?
        Det är ju värre om alla oss andra som kommer att få brinna för alltid i helvetets eldar… Eller?

        Aja, stackars lilla tjejen….

      • Till Antons pappa : undrar om det inte har ändrat sig i Knesset , det senaste som jag läste var att de har dragit ner antalet platser och då åkte de ortodoxa ut. I allafall skall inte de ortodoxa längre klara sig undan att göra militärtjänst. På tiden att deras privilegier försvinner. Galna religioner, ideologier,politik och deras utövare är verkligen skrämmande. Hittar ingen länk till där jag läste detta, synd.

      • Lena99: Jo det kan kanske stämma. I min text så syftade jag dock på alla bosättare som åker in och bygger hus på ockuperad mark. Det är ju oftast de ultraortodoxa som anser sig ha rätt till områden som inte är deras, bara för att det står så i bibeln.
        Så det är ju de som bor i de där bosättarområdena. Som det där området där den där familjen bodde i bland annat.

Kommentera