Småbarnspappa jagad till döds

Två unga killar 20 och 21 år, den ene pappa till ett litet barn hetsades av polisen så till den grad att de körde ner i Mälaren och dog. Det är medias version.

För detta får nu polisen löpa gatlopp i media, ingen pratar om alternativet. Grabbarna, två kriminella och inga duvungar var i Uppsala och stal bensin, polisen tog upp jakten, pojkarna gasade på och var ibland till och med över på fel sida av vägen.

Polisen öppnade Hjulstabron, där är det massor av blinkande varningsljus, där finns en bom och i vägbanans riktning syns brons järnkonstruktion, dessutom brakade pojkarna förbi en annan bil som sett att bron var öppen och stod still.

Det är tragiskt att människor dör, men varför är en 20-årig småbarnspappa ute på stöldturné på natten? Vad hade hänt om polisen tagit det lugnt och grabbarna kört ihjäl några oskyldiga?

-Pettersson anser att polisen måste jaga och försöka fånga rövare, annars lär sig tjuvarna att det är bara att gasa för då stannar polisen och grabbarna var tillräckligt vuxna för att själva välja – stanna eller riskera sina egna och andras liv. Nu var det så turligt så inga oskyldiga drabbades men media hade skällt på polisen hur de än gjort.

DN 

17 thoughts on “Småbarnspappa jagad till döds

 1. @Markus
  Tack för en nyanserad och välskriven kommentar där Du beskriver din skepsis mot ordningsmakten och beklagar det tragiska ödet för två kriminella.
  Du har tyvärr rätt i att ondskan finns därute, jag har själv sett en del, och det kommer inte att bli bättre i vårt land inom den närmaste framtiden, om det inte händer något riktigt radikalt med den verklighetsfrånvända politiken.

  Du nämner litteratur, är det Jens Lapidus ”Snabba Cash”, ”Aldrig fucka upp”, ”Gängkrig”, ”Livet Deluxe” och ”Heder” Du menar?
  Detta är mediaporr och fiktion och det krävs definitivt mera stake och pondus för att hålla sig utanför gängkriminalitet, än att falla för den gängse massmediala skönmålningen av densamma.

  Som Du säkert sett, så belyser denna blogg orsakerna och konsekvenserna av ett samhälle i upplösning och det är väl mera konstruktivt, än att skönmåla och försvara ett destruktivt beteende som bidrar till förfallet, eller hur?

  Som jag ser det, rent juridiskt, så kan förloppet brytas ned i två delar:
  Stöld (snatteri) av bensin, och en rad grova trafikbrott.
  Att ”köra ifrån snuten” är bara en fjäder i hatten och glorifieringen har sina kalkylerade risker.

  Min teori är att de båda kriminella varit ”ute på turné” under drogrus och i detta uppskruvade tillstånd trott sig vara oövervinnerliga, alltså en verklig fara för både sig själva och omgivningen, inte minst i trafiken.
  Sannolikt fanns föremål som kan kopplas till grov brottslighet med i bilen.
  Av hänsyn till anhöriga lär vi aldrig få veta graden av berusning och påverkan, men att stanna för en broöppning borde väl alla med normal självbevarelsedrift göra?
  Vilka hade media lynchat om broöppningen hade gällt ett fartyg?

  Medias benämning ”småbarnspappa” är ingenting annat än ett billigt sätt att sälja lösnummer.
  Sedan när ger ett faderskapsmedgivande straffimmunitet?

  Att riksenheten inleder förundersökning är en ren formalitet.

  Vi andra normala samhällsmedborgare är tacksamma för att det inte var RIKTIGA, ansvarsfulla småbarnsföräldrar som behövde offra sina liv denna gång.

  • Det var samma sak med de svåra kravallerna som startades i centrala London i Augusti 2011. Där skrev man också om en småbarnspappa, som blivit skjuten av en polis i någon form av självförsvar, när han skulle gripas, och mannen glorifierades av vissa massmedia med rödgröna redaktioner.

   Mannen då, jo han var ju en ledande knarkhandlare, och ledande inom trafficking och människohandel, såväl som med vapenhandel och annan kriminalitet. Av vissa media sattes han dock upp på en piedestal och kallades fyrabarnspappan.

   När man tar någon underhuggare, skriker alla att man ska gå på de riktigt fula fiskarna. Det var ju det polisen gjorde här och då försökte den rödgröna pressen få polisen åtalad. Upproret flyttade ut i förorterna och resten av landet och vanligt hederligt folk mördades, men dessa skrevs det inte många rader om fast även dom var barnafäder.

   Nej dom fortsatte med att ta ståndpunkt för dem som ledde upploppet och fyrbarnspappan, knarkhandlaren, illegala vapenhandlaren, hallicken och ledare för den människohandel som bedrevs. Alla inblandade som hade varit med dömdes till högre straff än om det hade varit mer normala förhållanden som gällt. På så vis fick de flesta ett kännbart straff, och nu är det ju lugnare.

 2. Markus:
  Det var ett långt och utförligt inlägg,till försvar för två brottslingar.Skulle man följa dina snyftande råd,kan även den ynka rättskänsla som kvarstår i landet skrotas.
  Att som du föreslår införa fullständig anarki,lär knappast gå i uppfyllelse.Hur tårdrypande och behjärtansvärt ditt inlägg än kan uppfattas !

 3. 1.Vad är gott och vad är ont i denna historia? Tror du/ni att dessa två ungdomar var det, då känns det lite som att du/ni borde läsa lite böcker, eller ta dig ut och se verkligheten någon gång. Ondskan finns där ute, och den skulle få dig att vända dig om nätterna. Med största sannolikhet har du/ni inte pondus eller stake för det.

  2.Föds man ond? Ligger det i generna? Sker det gradvis?.. Det kan diskuteras..Men personligen tror jag att utövar man handlingar flera gånger så torde man bli bättre på det i längden. Kontenta: Dessa två kunde gett sig på grövre längre fram, mycket troligt. MEN inte skrivet i sten.

  3. Konsekvensanalys.. Det fanns bara ett par personer som hade den förmågan den aktuella natten, det var POLISEN som är anställda av mig, dig, och alla andra i detta avlånga land. Det är deras att lagföra dessa två, men till vilket pris? Deras KONSEKVENSANALYS var helt åt h*****e, enligt LAGEN, då det finns tydliga riktlinjer för detta!!!!! Dom har inte följts, Brott? Straff för detta?

  4. Om du sätter på dig en polisuniform, bli du då per automatik god? Får du då per automatik ett bättre omdöme? Blir din moral och etik hämtat från ovan? SVARET är NEJ, du är förfarande som oss alla andra. Vi begår misstag på daglig basis, och så ÄVEN poliser.

  5. Nej jag har ingen som helst anknytning till dessa två människor. Men jag har tagit mig från ett liv i kaos en gång i tiden. Det kan bli tufft för folk, men man kan ta sig i nacken och göra om, och göra rätt!
  Jag har sett vad lagens långa arm kan göra, både positivt och negativt. Grova brott som begås även av poliser, saker du/ni inte ens kan föreställa er. Saker som påvisar att vi alla bara är människor, vare sig man är kriminell eller jobbar för rättsväsendet.

  SVAR: Ingenstans i vårt avlånga SVEA RIKE finns det en bro, som är tvärställd 90 grader i förhållande till körbanans riktning!!
  Till och med du/ni kan räkna ut den ekvationen!?
  Den ordern kom från vakthavande befäl så som det ser ut nu. DÖDSFÄLLA!

  Dessa 2 mycket unga individer, varav ena var småbarnsfar DOG.. Konsekvens: Sorg saknad.. Dyrt vart det: Räddningstjänst, Utredningar, ett faderlöst barn till..osv. 300kr..
  Proportionalitetsprincipen..?

  När andra yrkeskategorier gör misstag, får de stå till svars för sina handlingar. Varför inte polisen??

  Jag är inte rädd för för killarna som satt i bilen. Utan det är människor som du/ni ”en ulv i fårakläder” som gör mig bekymrad..

  Markus Sundberg

  • Grabbarna dog, det är tragiskt men tror du inte vi har varit ute i verkligheten tror du fel.

   Polisen kanske hade kunnat göra ett annat val men bara kanske, vad hade hänt om grabbarna kört ihjäl någon eller några oskyldiga.

   De hade flera val, det bästa hade kanske varit att stanna hemma hos mamman och det lilla barnet i stället för att åka till Uppsala för att stjäla bensin för 300 kronor.
   Vad gjorde de mer i Uppsala?

   De hade kunnat stanna för polisen direkt när de blev upptäckta, så hade de sluppit en jakt i hög fart.

   Dessutom trodde polisen kanske att de hade någon form av intelligens och borde inse att när man närmar sig en bro, andra bilar har stannat, det finns varningsskyltar, det blinkar rött, en bom är nedfäld att det är läge att lätta på gasen och se sig för, då hade de också sett den tvärställda vägbanan.

   Tyvärr, det är tragiskt med dödsfall men grabbarna var vuxna och borde ha insett riskerna men chansade och förlorade, det är inte polisens fel.

  • Dessa grabbar hade ett val. De kunde ha stannat och tagit sitt straff. Istället valde de att i hög fart, omdömeslöst fly från polisen. Ja, det är tragiskt att två människor dör, det är även tragiskt att människor väljer den kriminella banan. Dessa två män utgjorde en fara för både sig själva och framförallt för andra. Det kunde varit våra barn de mött under sin flykt från polisen?

  • Dom var troligtvis höga som hus. När polisen tar på sig uniformen, så har Han/hon en lång och bitvis svår utbildning bakom sig. Om man som du Markus, tror att man sätter uniform på vilken lodis och knarkare som helst, så har du ingen verklighetsuppfattning. Det är min uppfattning i vart fall.

 4. Det är alltid den som har rådigheten som svarar för konsekvensen
  Så måste det bara vara
  Håller man i ratten och har full tillgång till bromsen så är det ett solklart fall av bristande omdöme
  Trist att det skulle gå så illa
  Men tänk vad pengar samhället sparat på att slippa rättsvårda dessa filurer resten av deras liv
  Många dagisplatser blir det

 5. Olli:
  Är sådana brohopp vardagsmat i Södertälje,kom kanske de två vinterbadarna från denna invandringshåla ? Instämmer därför helt med Kurt Brüske´s mening i frågan…

 6. Var det kulturberikare eftersom det är ett sånt rabalder om det här. Bron inne i Södertälje har tagit flera liv, på samma sätt ungefär, men inte med jagade brottslingar. Då har inte mycket trycksvärta gått åt. Det har nog inte varit särskilt mycket mer än dödsannonsen, när det varit södertäljebor.

 7. Och som vanligt är det förövaren det är synd om,
  har någon sett att dom kommunist och Miljöpartist
  dominerade Journalisterna ägnat någon sympati
  åt våldtäktsoffer? Nej det är alltid synd om brottslingen!

  • Vad dessa i bilen inte kunde veta, bron öppnades för det fanns kanske en båt som skulle passera. När bommen är nere betyder det att man ska stoppa.

 8. ”Hade glömt att betala bensinnotan”…Det kan ju inträffa för vem som helst,särskilt mitt i natten.Att han sedan hade bråttom hem till sitt lilla barn,och kanske satt och funderade över,att just den natten söka tillverka ännu ett !!
  Personligen sänder jag en blomsterkvast åt de poliser som utförde sitt arbete..Fler av deras sort behöver landet!Men även ett tack till brovakten,som gjorde ett rejält arbete.

 9. Också i detta fall kan man prata om självsanering. De valde att stjäla och de valde själva att köra igenom bommarna! Polisen gjorde sitt arbete.

 10. Det pågår en flammande debatt på Flashback som jag får oro av. Det finns alldeles för många ”urskuldande”; ”Det var ju bara 800 kronor, ska man få dödsstraff för det” osv.

  Javist, det är tragiskt när unga människor dör men det var bilföraren som valde att inte stanna för polisen, ignorera varningarna, köra genom bommarna och ner i vattnet. Anläggningen torde dessutom uppfylla alla trafiksäkerhetskrav. Erfarenhet från bland annat New York visar att nolltolerans mot skitbrott även får ner antalet grova brott. Vilka fler brott än illegala immigranter, guldsmedsrån och bensinstölder ska polisen ignorera?

 11. De har ju ett eget ansvar tycker de att det är värt att riskera livet för att fly från ett snatteribrott så. Skulle inte förvåna om de hade stöldgods och knark i bilen de var ju kända kriminella.

Kommentera