Södertäljes gudfader gripen på spanska solkusten

Den så kallade Gudfadern – Södertäljenätverkets tidigare ledare, enligt polisen – har gripits misstänkt för smuggling av ett par hundra kilo kokain till Frankrike. Gripandet skedde på spanska bülentsolkusten. Spansk narkotikapolis slog till och grep den så kallade Gudfadern i trakten kring Malaga på solkusten på tisdagseftermiddagen för en vecka sedan.

Där har han bott sedan en tid tillbaka i en hyrd lägenhet belägen i en privat villabostad ägd av en person som är okänd för svensk polis. Gudfadern har varit efterlyst av fransk polis sedan den 21 februari. Då utfärdade en fransk åklagare och undersökningsdomare en internationell arresteringsorder mot honom efter misstanke om grovt narkotikabrott.

Gudfadern misstänks vara en av gärningsmännen bakom insmugglingen av ett parti på över tvåhundra kilo kokain som beslagtogs i franska Dunqerque vid kanalkusten i juli 2011. Båten med narkotikan tros ha lastats i Venezuela. Flera personer i ärendet sitter sedan tidigare i franskt häkte.

– Först lång tid senare har han knutits till beslaget. Nu ska hans roll utredas, säger Bo Eliasson, chef för rikskriminalens aktionsgrupp mot grov organiserad brottslighet.

Utredningen bedrivs i Frankrike men med hjälp av svensk polis i ett nära samarbete. – Svensk polis åker regelbundet till Frankrike sedan ett halvår tillbaka, säger Bo Eliasson.

Den 39-årige Gudfadern finns nu i spansk arrest i avvaktan på att Frankrike ska begära honom utlämnad. Att den 39-årige tidigare ledaren för Södertäljenätverket namnges som Gudfadern beror på att han kallats just så i några av polisens avlyssnade telefonsamtal mellan misstänkta i det så kallade Södertäljenätverket.

Enligt polisen har han sedan mitten av 2000-talet pendlat mellan Colombia, Venezuela, Spanien och Södertälje där han befunnit sig under längre tider. Det är under den tiden som Bernard Khouri, enligt polisen, övertog ledarskapet i det så kallade Södertäljenätverket fram till februari 2011 då Khouri greps på flygplatsen i Paris.

Gudfadern riskerar ett längre fängelsestraff om han fälls för narkotikabeslaget i Dunqerque.

– Ingår man i en kriminell organisation och står för sådana här mängder handlar det om mellan 10 och 30 år i Frankrike. Men det beror på vad domstolen kommer fram till att man spelat för roll, säger Eliasson.

LT 

Den man som gripits i Spanien och kallas gudfadern samt förknippas med grundandet av maffian och det absoluta ledarskiktet är Bülent Aslanoglu (Melkemichel), 39 år, NOVA II-markerad, och den man som polisen anser vara högst rankad. Han kallas Gudfadern av undersåtarna även om andra säger att han dragit sig tillbaka och numera fungerar som rådgivare. Han har varit mycket utomlands på senare år och därför tappat sin maktstatus. Trippelmorden ska sedan ha varit en utlösande faktor som gjorde att han steg åt sidan, menar polisen. I ett avlyssnat samtal till den nu dömde huvudmannen Bernard Khouri var Bülent Aslanoglu urförbannad över de blodiga morden och sa något i stil med ”Ryktet vi byggt upp tio år har ni raserat på ett år”

Som 25-åring ingick Bülent Aslanoglu i “utpressarligan” vilka slängde in ett älghuvud i bilen till ett av utpressningsoffren. År 2002 dömdes han till fem års fängelse för bland annat utpressning, kidnappning och vapenbrott. De sista åren har han befunnit sig en hel del i Colombia. Detta kan kopplas till importen av kokain enligt polisens experter. Man säger att med honom på plats har maffian kunnat styra de svenska knarkaffärerna.

Den nuvarande ledaren är Bernard “Berno” Khouri, 32, som åtalades för anstiftan av mord, människorov, grov utpressning och försök till grov utpressning, mord och försök till mord samt försök till grov utpressning. Han ska även ha beordrat dubbelmordet på bröderna Moussa samt ett mord till på nattklubben Oasen men nekar helt. ”Berno” sitter inlåst dömd till livstid men rättegången ska göra om på grund av jäv.

Berno styrde maffian med järnhand men säger sig vara oskyldigt utpekad “för allt ont som händer i staden”. Bernard har sedan han tog över haft ögonen på allt som hände – stort som mått – och delade ut direktiven. Inom den innersta kretsen går han under smeknamnet “Sabee” – lejonhane på arabiska.

Hans inflytande över de andra och övriga var på sådan nivå att man inte fick nämna hans namn under fel omständigheter. Då straffades den personen hårt. Ingen vågade säga emot eller ifrågasätta Bernard, någonsin. Förutom den lönsamma illegala spelmarknaden sägs Bernard ha dragit in mellan 100 000 och 150 000 kronor per vecka från krogarnas garderober. Han köpte bland annat en lägenhet i Libanon där säljaren begärt 1 miljon dollar. I sin ägo hade Bernard en BMW M5, en Audi SR 6, en Audi S8 och en Mercedes 500 SEL.

Berno startade som torped och indrivare och har sedan klättrat snabbt. Är NOVA II-markerad av Länskriminalen i Stockholm sedan 2008, vilket bland annat innebär uppsatt på listan över de 150 mest brottsaktiva i länet samt att han misstänks dra in ungdomar i brottslighet. Förekommer sedan tidigare under 19 avsnitt i brottsregistret. Har gjort sig skyldig till rån, grov misshandel och våld mot tjänsteman. 2005 började han avtjäna ett fyraårigt fängelsestraff. Blev villkorligt frigiven i december 2007. Han uppfyller de diagnostiska kriterierna för antisocial personlighetsstörning och psykopati.

Tidigare på Petterssons HÄR 

10 thoughts on “Södertäljes gudfader gripen på spanska solkusten

  1. Kommer säkert vilja sitta av sitt straff i Sverige, vilket då blir mindre än 6 månader pga ”att det är synd om honom”

  2. Lena99:
    Bilden är troligen tagen i samband med att han som ”ensamkommande barn”,anlände för ett antal år sedan !!
    Han har säkert växt till sig,efter alla de framgångar han skördat i Absurdistan.

  3. Trevlig prick.
    Hur säger man ”aja-baja” på franska? Jag hoppas: 30 år i en trevlig frans anstalt.

  4. Med en sådan ”intelligent” blick, hur är det möjligt att han har fått diagnosen personlighetsstörning och psykopati ? Hoppas att han blir så ledsen i häktet att han avslutar sin tillvaro för egen hand. Inte helt ovanligt i häkten runt Medelhavet.

Kommentera