Irans president kritiseras för kram

Irans president Mahmoud Ahmadinejad kritiseras av det muslimska prästerskapet i Iran för hur han betedde sig i samband med begravningen av Venezuelas president Hugo Chávez.

Irans president begravning

President Mahmoud Ahmadinejad kramade i samband med begravningen om Hugo Chávez sörjande mamma – en omfamning som fångades på bild och spreds över världen. Och i ett lovtal till den venezuelanske presidenten sade han att denne ”skulle återuppstå tillsammans med Jesus Kristus och Muhammad al-Mahdi”.

– Formuleringarna som Ahmadinejad använde för att beskriva den venezuelanska presidenten är inte passande för oss, säger Ghorbanali Dorri-Najafabadi, andlig ledare och ledamot i Expertrådet, till den iranska nyhetsbyrån Mehr.

Kritiker inom det muslimska prästerskapet anser att presidenten begått en synd som sagt att ”Chávez själ skulle återvända och att han skulle återuppstå efter att imamen (al-Mahdi) återuppstått”.

Parlamentsledamoten Mohammed Dehgan ansluter sig till kritikerna. Han tar inte bara avstånd från presidentens lovtal, utan även att denne kramade om Hugo Chávez mamma i samband med begravningen. Det överensstämer inte med hur en praktiserande muslim borde bete sig anser han, rapporterar den arabiska nyhetskanalen al-Arabiya.

-Pettersson inser att de kanske inte är så tuffa. Hålla på och kramas samtidigt som de hotar med kärnvapenkrig och förintelse…jävla tunnis och vem är den där al-Mahdi som ska återvända? Muhammed var ju den siste profeten.

3 thoughts on “Irans president kritiseras för kram

  1. Det är denne al-Mahdi som är den största skillnaden mellan Skiamuslimer och Sunnimuslimer. Enligt skia så fanns det bland de första muslimerna en imam som hade varit särskilt bra, det var den tolfte efter Muhammed, han skulle återuppstå och bli Messias och när han återuppstod så var det endera domedagen eller hade paradisets dörrar öppnat sig. Fråga Nostradamus, han kan nog detta mycket bättre än jag.
    Hur som helst så går Ahmadinejad omkring och tror att Mahdin ska komma, när han är president i Iran.(Men heter han inte Mehdin)

Kommentera