Invandrare som får socialbidrag ska tvingas lära sig språket

Invandrare ska inte längre kunna sitta bakom nedrullade gardinerna år efter år utan att mötas av krav från samhället om de ska fortsätta att erhålla socialbidrag.

Detta tillkännagav social- och integrationsminister Karen Haekkerup (S) och arbetsmarknadsminister Mette Frederiksen (S) i en intervju med Politiken.

Tanken är att invandrare som är starkt överrepresenterade i statistiken för kontanthjälp, ska möta krav av samhället innan de får någon hjälp.

”Vi har blundat. Vi har bara betalat dem och så har vi inte ställt några ytterligare krav på dem” säger Karen Haekkerup.

Mette Frederiksen kompletterar: ”De facto är bidraget ett parallellt förtidspensioneringssystem, särskilt när det gäller kvinnor med minoritetsbakgrund.”

Ett av kraven blir att lär dig danska, annars inga pengar. Pettersson tycker det vore bättre om de lärde sig svenska eller vad tycker du Myten?

Tvingas lära språk

Läs också Det är slut med att leva bakom nedrullade gardiner 

6 thoughts on “Invandrare som får socialbidrag ska tvingas lära sig språket

 1. En sen insikt, men bättre sent än aldrig! I Sverige kan vi nog inte hoppas på den insikten bland våra politiker och massmedier – de hävdar ju att ALL invandring är BERIKANDE och detta kan ju inte dementeras, för det vore ju att erkänna att ”rasisterna” haft rätt!

 2. Glöm heller inte att ÄFS är värdebeständigt för dom
  äldre invandrarna,och belastas således inte av någon
  pensionsbroms, däremot följer eventuella höjningar med !

  • Tack och lov 🙂
   ……man är lite oroad annars att pengarna inte räcker.

   Ja precis som det har blivit för oss pensionärer som redan betalt t.ex. ATP..
   .BORTA!!!!!

   Man löser en del problem iaf….alliansen är berikande.

 3. Fattar inte varför de skall kunna få ”pension” om de redan från första stund de kommit hit levt på socialbidrag, ÄFS eller något annat ”konto”. De har ju redan fått ut mer än sin andel av pengar ur statliga och kommunala ”skattefonder” som de aldrig har betalat några löneskatter eller pensionsavgifter till?

  • I sverige har vi avlönade assistenter och andra som hjälper de som inte har tillräckliga språkkunskaper eller kunskaper rörande bidragssystemet…..så krav på språkkunskaper behövs inte….dessutom så är det säkert en extra kostnad……

Kommentera