Med islam mot medeltiden

sudanesiska myndigheter har nu börjat att hugga händer och fötter av brottslingar igen, man har inte gjort detta på 30 år, men nu vill man tillämpa pedofetens  barbariska metoder från 600 talet.

Man har dock tydligen ”humaniserat” själva stympningen av brottslingen på så sätt att man utför stympningen på på sjukhuset i Khartoum.

Hand och fot

 

Arkivbild från likadan stympning

I tisdags i förra veckan så  amputerade man en hand och fot av en man som dömts för väpnat rån, det första straffet enligt  islamisk lag i Sudan på nästan 30 år.

Detta  kommer efter ett löfte av president Omar Hassan al-Bashir att genomföra en ”100 procent” islamisk konstitution som ett resultat av avskiljande 2011 av i huvudsak icke-muslimska södra Sudan.

Spöstraff är vanligt för sådana förskräckliga brott som att dricka alkohol, men amputationer av höger hand  och vänster fot  har  inte  utmätts sedan mitten av 1980-talet, enligt lokala människorättsaktivister.

Men den 14 februari 2013  så amputerade  läkare vid al-Ribat  sjukhuset i Khartoum  höger hand  och vänster fot 30-årige Adam al-Muthna .

LÄNK

3 thoughts on “Med islam mot medeltiden

 1. Tja , finns det något mer att säga annat än
  att så här går det till bland fullblods idioter,
  och att det är denna sorts lagskipning som
  7 klöverns intelligentsia vill ska råda i Sverige,
  för dom kan väl tyda bilder, och dom brukar ju att
  läsa både här och på andra blogger!

 2. ja men se det var väl fint av dom, att kapa av handen och foten på sjukhus. Kanske till och med med bedövning? Kom inte och säga att islam inte utvecklas….

Kommentera