Tonåring gick 16 km för anställningsintervju

Tonåringen var gående på väg för en anställningsintervju på en snöig och isig väg om ett jobb som om han fick det skulle ge minimilön 45 kr/timme.

Det var i fredag, när Art Bouvier, innehavaren av Papa Roux, en restaurang i Indianapolis, var ute och saltade framför krogen efter ett snöfall tidigare på morgonen som han kontaktades han av en tonåring som frågade hur långt det var till väg 10 och platsen Sherman.

walking for a job

Bouvier svarade att det är nog åtta-tio km och det är nog bättre du tar en buss, framförallt i det är vädret. Grabben svarade bara ”Okej, tack och fortsatte att gå ”

Senare, när Bouvier med sin fru var på väg till ett kafé blev han förvånad över att hitta samma person, fortfarande gående. De stannade och frågade om han behövde en åktur.

Tonåringen, Jhaqueil Reagan, tackade ja och längs vägen berättade han för paret att han skulle på en anställningsintervju och inte hade pengar till bussresan. Han sade att han redan hade gått fem km innan han nådde Papa Roux.

Bouvier berättar: ”Jag tänker för mig själv, här är en grabb som promenerar nästan 16 km i is och slask och snö i hopp om ett jobb till minimilön, det är den typ av berättelse som mina föräldrar brukade dra”

Bouvier sa till tonåringen, Jhaqueil Reagan, att även om han blev erbjuden jobb på Dairy Queen skulle han dubbla sin lön om han kom för att arbeta åt honom på Papa Roux i stället.

Jhaqueil Reagan accepterade och välkomnades till restaurangen för sin första arbetsdag på måndag.

-Pettersson undrar…ja ni fattar, det är skillnad på ungdomar och ungdomar…

5 thoughts on “Tonåring gick 16 km för anställningsintervju

  1. Ja det kan man jämföra med Lata skäggebarn som inte
    ens gitter att gå två hundra meter utan att ta bussen, som
    man sen eldar upp innan man går ur.

  2. Utan alla tokiga politiker och de som röstar på de, så hade Sverige varit varit ett sunt land. På 70-talet så importerades det arbetskraft till Sverige då svenskar ansåg sig som förmer än att arbeta med ”blue Collar” jobb, nu betalar vi priset. Alla oavsett förmåga skulle ha manschettjobb, går att likna vid Sydstaterna i USA som importerade svarta slavar. Idag i Sverige betalar vi 70-talets snobbism. Kommunisterna hade sin vidriga nomenklatura och sina slavar i kolchoser.

  3. Fin kille och så här kommer det att vara inom kort även i Sverige.” Att skingra agnarna från vetet” har man alltid gjort i stora länder som inte haft /har välfärd , tex USA. Den stora skillnaden mot här är att vi i Sverige har väldens näst högsta skatt. Alltså få har kunnat spara, i det jättestora USA kunde duktiga människor spara. Vi förlorar i alla hörn, vi kommer att ha några helt förlorade generationer, inte minst på grund av alla bidragsparasiter som väller in, det slipper de i USA, där ges det mikroskopiskt lite till de som inte har bidragit.

Kommentera