Turkiet kräver tillbaka adoptivbarn

Adoptivbarn bör inte hamna i en ”främmande kultur”, menar turkiska myndigheter. Landet försöker nu kräva tillbaka barn som placerats hos homosexuella par i europeiska länder och även kristna ses som olämpliga föräldrar åt turkiska barn.

Turkiska barn som adopterats till par i andra Europeiska länder kan komma att krävas tillbaka, om turkiska myndigheter inte godtar adoptivföräldrarna. Turkiet har inlett en kampanj för att barn som hamnat hos kristna par och homosexuella par ska återföras till hemlandet.

Ett pilotfall gäller nu nioåriga Yunus, som adopterats av ett lesbiskt par i Nederländerna. Enligt tidningen Hurriyet har biträdande premiärminister Bekir Bozdağ instruerat landets representanter i Nederländerna att kontakta de lokala myndigheterna för att inleda en process med målet att Yunus ska återföras till födelselandet.

Turkiet ska försöka få adoptionen upphävd i domstol, med argumentet att adoptionen orsakat ”ett brott mot de mänskliga rättigheterna och psykiska skador hos barnet”.

– Vi fördömer inte den kulturen, men barnet har getts till en främmande kultur, en lesbisk familj. Även om ett barn tas från sin familj av goda skäl, bör han eller hon placeras i en familj som är närmare till hans eller hennes kultur, säger han enligt Hurriyet.

World Bulletin rapporterar att biträdande premiärministern på måndagen sade till reportrar att ”alla krafter har mobiliserats” för att hjälpa den turkiska familjen att få tillbaka sin pojke, eller i annat fall att han ska placeras hos föräldrar som familjen godkänner.

Det turkiska parlamentets människorättskommission har fått i uppdrag att genomföra eftersökningar i andra länder och lämna en rapport. Kommissionens ordförande Ayahan Sefer Üstün säger att vårdnaden om ett barn är en ”helig” uppgift.

Enligt nyhetsbyrån ANSA säger Üstün att det handlar om minst 5 000 barn som adopterats till kristna par i Europa. Turkiet legaliserade utomlandsadoptioner 2004.

Biträdande premiärminister Bekir Bozdağ varnade under en parlamentsdebatt i november förra året för följderna av att flera tusen turkiska barn hamnat hos kristna familjer i Europa. Det handlar om en ”assimiliering i stor skala”, varnade han, enligt Fox News.

Samtidigt rapporteras att Marocko ställer krav på att barn som adopteras till utlandet ska garanteras en muslimsk uppväxt. Spanien har accepterat krav från islamistregimen i Marocko att barn som adopteras av spanska familjer måste förbli muslimer både kulturellt och religiöst. Enligt en överenskommelse ska den spanska regeringen tillse att marockanska myndigheter får övervaka barnen tills de fyllt 18 år, för att garantera att de inte konverterat till kristen tro, rapporterar Gatestone Institute.

-Pettersson undrar varför människor inte ser att muslimerna inte vill ha mångkultur, de vill ha monokultur och tänker införa det där de får möjlighet…assimilering är inte att tänka på. Ni vet väl att Turkiets största stad Istanbul tidigare hette Konstantinopel och var kristen i över 1 000 år innan muslimerna erövrade staden med våld och antalet kristna som inte är ihjälslagna eller har tvingats konvertera till islam är lätträknade.

Världen idag 

5 thoughts on “Turkiet kräver tillbaka adoptivbarn

  1. Jag tror jag blir tokig! När jag skrev om barnen från Marocko visste jag inte att Spanien gett efter för islamisternas krav. Tack vare Petterssons tips om Gatestone Institute har jag nu läst på. Såg också där att många barn överges varje dag i Marocko. De beräknar att antalet är 8700 barn per år. Dessa barn växer upp under eländiga förhållanden vilket resulterat i hög kriminalitet. Dessutom är självmordsfrekvensen hög bland barnen. Och nu Turkiet? Har de hittat ännu ett sätt att ”omvända” oss otrogna? Genom barnhandel?

    Tänkte också på betydelsen av arv och miljö för vilken sort människa vi blir. Sverige har under lång tid adopterat barn från många olika länder i världen som resulterat i goda svenska samhällsmedborgare. Min slutsats blir därför att full assimilering är trolig med svensk uppfostran.

    Nu är det inte aktuellt med adoption för mig men jag skulle aldrig reflektera över att adoptera ett barn från ett islamistiskt land. Vete tusan om inte våra politiker också skulle införa Sharia här i Sverige.

    • Den algeriska kuppledaren överste Houari Boumedienne sa i ett tal inför FN:s generalförsamling 1974 ”En dag kommer millioner män att lämna den södra hemisfären och invandra till den norra. Men de kommer inte som vänner. De kommer som erövrare. De erövrar genom sina söner. Våra kvinnors livmödrar skall ge oss segern.”

      Barnvagnar, inte stridsvagnar med andra ord och nu genom femtekolonnare.

  2. Hur var det nu med den turkiska vården av förståndshandikappade barn och ungdomar, som kusingiftena ger så många av. Hur är det med den så kallade vården av dessa. Det har genom BBC avslöjats omänskliga förhållanden, som knappast leder till något annat, än en snabb död. Är Turkiet en rättsstat? Tyvärr är svaret nej, utan minsta tvekan, och Erdogan själv kan räknas in i de förståndshandikappades skara.

    • Varför bryr du dig?, bryr did om de Svenska barn i Sverige som far illa!
      Bla. Svenska barn som i skolan förödmjukas av de fina invandrar barn.
      I många skolor är nordiska barn en minoritet nu för tiden.

Kommentera