Islamistisk terrorist häktad för grovt vapenbrott i Göteborg

mirsad-bektasevic-doemt-til-terror_
mirsad-bektasevic-doemt-til-terror_

Den ökände islamistiske terroristen ”Maximus”, Mirsad Bektasevic , har häktats i Göteborg för grovt vapenbrott. Mirsad Bektasevic, föddes 1987 i en förort till Sarajevo och flyttade 1994 till Kungälv utanför Göteborg med sin mor och yngre bror, och hade sin uppväxt där. Han greps 2005 i Sarajevo för terrorbrott.

Han hade lyckats bygga upp ett omfattande internationellt terroristnätverk. Den blivande självmordsbombaren utbildades i Bellevuemoskéen i Gamlestaden i Göteborg.

Vid razzian mot bosnijakiska jihadister hittade bosniska polisen 18 kilo sprängmedel, ett självmordsbombarbälte och en film där Bektasevic och hans medhjälpare berättade om ett förestående bombdåd. Deras mål var sannolikt en västerländsk ambassad i Sarajevo.

Han dömdes till 15 år och 4 månaders fängelse för terrorbrott. I juni 2009 överfördes han till ett svenskt fängelse och frigavs redan 2011. Gudmundson kommenterar: ”Att han överhuvudtaget kunde friges i förtid är en gåta – inte minst med tanke på att han under sin fängelsevistelse dömdes för skadegörelse efter att ha slagit sönder inredningen på anstalten.”

Bektasevic förekommer därutöver vid flera tillfällen i belastningsregistret. Han har gjort sig skyldig till olovlig körning i april 2012, skadegörelse i oktober 2009, misshandel i april 2003 och övergrepp i rättssak i november 2002.

I det nu aktuella fallet försökte serben Ildis Dacic mörda en man i Kungälv med ett vapen anskaffat av Bektasevic. Den tredje häktade i härvan lär vara Mirsads bror. Vi vet ännu inte om det finns några jihadistiska motiv. Hur faan är då deras mor funtad och hoppas att hon inte fått fler barn och inte heller får några fler. Vilka vidriga människor vi har omhändertagit i vårt land, och det endast på grund av några få personers inkompetens skull.

JIHAD I MALMÖ

Så får invandrarna sina jobb

Ollis funderingar

Olli tycker inte om att det springer omkring dåraktiga terrorister på våra gator i Sverige. Kan fångvården, komma med någon förklaring till varför hans straff minskades, trots att hans uppträdande under tiden på en svensk anstalt  på intet sätt kan betecknas som skötsamt. 15 år och 4 månader sänktes i Sverige till ca 6 års fängelse, och detta trots att han slagit sönder en stor del av inredningen på anstalten 2009 i oktober. Han har alltså fått mer än 9 års sänkning av sitt straff.

Varför ska detta kriminella as tas hem till Sverige, istället för att resten av hans familj själva får avgöra om de vill ha umgänge med terroristen.  Men då givetvis i Bosnien dit dessa familjemedlemmar då får flytta, för att aldrig mer kunna få uppehållstillstånd i Sverige, vilket terroristen Mirsad Bektasevic naturligtvis inte heller skulle ha kunnat få.

De som vill kan ju klicka på länken med hans namn, så kommer ni till en lång artikel om Mirsad, han är född 1987 i Bosnien och hans far dog i en trafikolycka under Mirsads barndom, tillsammans med sin moder och broder kom han till Sverige 1994. Jag antar att de då hade problem med honom i skolan redan, eftersom han har en diger lista på kriminella handlingar, redan innan han tar sig till Sarajevo som 18 -åring och blir svensk i mediabevakningen redan då 2005.

Efter gripandet i Sarajevo, blev Bektasevic också förhörd av den brittiska underrättelsetjänsten MI5, som namngav honom som organisatör för en misstänkt komplott av islamistiska terrorister, som skulle utföra flera självmordsbombningar i Vita huset och Capitolium i Washington DC.

14 thoughts on “Islamistisk terrorist häktad för grovt vapenbrott i Göteborg

  1. En av uppskattningsvis c:a 200 tickande bomber i Sverige !!
    Klart som korvspad,att man söker sig till ett land,där en i stort fullständig straffrihet,och anarki är rådande..

  2. Varför tar man inte dom som en galen hund runt hörnet och avlivar dom. Kostnadseffektiv med en påk? Att rehabilitera dessa individer är är att kasta pengar och mödan i sjön. De ha ställt sig utanför civilisationen och ett civiliserad bemötande. Här måste elden behandlas med eld. Att visa dem humanitet tar de som ett svaghetstecken.

Kommentera