Ej färdigtänkt

Socialdemokraterna vill straffa de kommuner som inte tar emot invandrare.

Samtidigt vill de att invandrare ska få bosätta sig var de vill.

Det innebär så vitt jag begriper att Oxelösund och Trosa, småstäder där invandrare inte gärna bosätter sig ska straffas för att invandrarna vill bosätta sig hos sina vänner och släkt i Katrineholm, Södertälje och Malmö.

-Pettersson undrar om inte Stefan Löfven ska tänka ett varv till innan han lägger det slutliga förslaget…

8 thoughts on “Ej färdigtänkt

  1. Löfvén tycks vara lika okunnig om väljaropinionen som de som skrev Centerns idéprogram! Dödsstöten för (C) – men det begriper tydligen inte (S)tefan L!

  2. Låt mig se.
    Om en liten kommun i Norrlands inland drabbats av det som många kommuner i Norrlands inland gjort, dvs, utflyttning, industrinedläggningar, utflugen service och en allmänt usel ekonomi, ska man alltså lösa problemen genom att tvinga flyktingar att bosätta sig där?
    Visst, det finns säkert bostäder, men det finns inga jobb, ingen service, det kanske är 20 mil till närmsta stad, det är kallt under 9 av årets 12 månader och kolsvart halva året. Varför tror Löfven att flyktingar från Somalia och Syrien vill bosätta sig där?
    Självklart vill de inte det, utan de vill som de flesta bo där andra somalier och syrier bor, dvs, i redan tätbefolkade områden i utkanten av våra städer. Därför vill alltså Stefan Löfven (socialdemokrat) straffa dessa hårt drabbade Norrlandskommuner med böter på x antal miljoner.

  3. Stefan Löfven behöver inte tänka själv, det finns andra (ex. EXPO:iter) som lägger orden i hans mun och i bakgrunden indirekt dikterar villkoren för den Svenska valboskapen som ännu inte har förmågan att tänka själva och inse konsekvenserna av sina handlingar i valbåset:
    http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/content.nsf/aget?openagent&key=aschberg_och_lofven_quot_ga_inte_pa_forsoken_att_skrammas_quot

    Jag hoppas inte att någon fritt tänkande Svensk låter sig manipuleras och okritiskt sväljer 7-klöverns skämda valfläsk, som nu även går ut på att kontaminera de hittills förskonade delar av VÅRT land.

  4. Som Pettersson finns det vissa orter och glesbygd som inte passar de stackars traumatiserade flyktingar vi tar emot. Det är enda hoppet för oss i norrlands glesbygder. Och så länge de inte är tvungna att ta erbjudna jobb och bo där det finns plats så kommer de att välja storstädernas invandrarenklaver. Politikerna har gett dem alla rättigheter. Skyldigheterna överlåter de på skattebetalarna.

  5. Bara jag vet att vi slipper, är jag gärna bered att betala mera i kommunalt skatt under förutsättning att vi slipper muslimer Senti och Romer och liknande kulturtillskott.

  6. Otroligt korkat förslag rena Centerklassen fast bra ännu fler LO Sossar kommer att rösta på SD. Löven är rena väckarklockan.

    • Just därför vore det bra om det går igenom. Det har ju inte blivit någon storm kring detta förslag vilket bara kan betyda att folk inte fattar. Är böterna låga så är det billigare att hosta upp. De andra kommunerna blir knökfulla och de börjar droppa av från mottagarlistan. Blir böterna höga så lär det komma i tidningarna ”vi har inga bostäder eller jobb och behöver alltså ta från vår skola, sjukvård och äldrevården för att betala mottagarkommuner”.

      Tydligare än så kan det inte visas att det ÄR fråga om grupp mot grupp, och har alltid varit så, även om vissa parter försöker få det till att människor kan man inte sätta prislapp på.

Kommentera