De intoleranta straffar barn

Insändare från Pica Pica

Marocko  begär att Spanska regeringen vidtar åtgärder för att försäkra att marockanska barn i Spanien inte konverterar till kristendomen.

Marocko vill uppnå en överenskommelse med Spanien som gör det möjligt för myndigheter i det Alaouitiska kungadömet (Marocko kallas så) att övervaka barn som adopterats av familjer i Spanien. Detta meddelande kom fram i en intervju som gjordes av Europa Press med den marockanske utrikesministern Saaedín el Otmani.

Bland andra villkor innebär övervakningen att se till att dessa barn inte konverterar till kristendomen samt  behåller sina för- och efternamn tills de uppnår vuxen ålder. Allt enligt den marockanska lagstiftningen som barnen adopterats bort under.

Adoptionsprocessen av de övergivna marockanska barnen till utländska familjer stannade upp i mars 2012, bara några månader efter den islamistiska regeringens tillträde med Party of Justice and Development. De nya alaouitiska myndigheterna introducerade då flera krav på de utländska adoptivfamiljerna bl a att de nya föräldrarna skulle konvertera till islam och bosätta sig i Marocko.

-Pettersson tackar Pica Pica för denna insändare och undrar vad Marockanerna menar…men kanske vi ska göra likadant här och i de länder som tar emot bistånd, glöm det där med bidrag så länge du inte konverterar till kristendomen.

Europenews 

1 thoughts on “De intoleranta straffar barn

  1. Har försökt finna ut varifrån dessa övergivna barn kommer. Enl Rädda Barnen beräknar man att det finns över 70.000 övergivna barn i Marocko. Orsakerna är många men unga äktenskap har en del i detta. För att förhindra detta höjdes giftasåldern (för flickor) 2004 från 15 – 18 år. I praktiken fungerar inte det för domare har möjlighet att ge tillstånd ner till 13 års åldern.
    Jag upprördes av att ett land som inte kan ta hand om dessa barn som har chansen att få en egen familj i Spanien använder dem till utpressning. Har aldrig hört talas om något liknande från andra länder. Något för personer i adoptionstankar att tänka på.

Kommentera