Finn felen

Är har vi ett typexempel på PK. Först en artikel av någon som tydligen inte kände till reglerna, sedan en till med några justeringar av samma journalist. Tidningen heter Gefle Dagblad hittar ni felen skriv gärna till redaktionen och fråga hur de kan uppstå.

Gefle Dagblad kl. 15:22GD1

Gefle Dagblad kl. 16:12gd2

Polisen 

9 thoughts on “Finn felen

  • Jag såg det också, att rätt signalement fanns i en faktaruta under artikeln.
   Undrar om den funnits där hela tiden, eller om den är tillagd p g av många protester? Man kanske insåg att det blev lite löjligt annars…

 1. Det här är ju inte klokt? vad är viktigast? att skydda barnen eller att skydda en IQ-befriad MENA parasit?

 2. Att förövaren var ”mörkhyad och hade svart skägg” försvann som genom ett trollslag. Men jag får väl tro att det berodde på att flickorna plus vittnen hade ”sett fel”?
  Just nu är Jerzy Sarnecki, kriminologen på tvåan. Orkar inte titta på den självgode mannen. Hann i alla fall höra lite brottsstatistik. Från andra världskriget fram till 90-talet ökade all brottsstatistik markant. MEN från 90 fram till idag har våldet avtagit och tom minskat. Han talade då om lätt misshandel till mord. Det enda som ökat är bedrägerier.
  Så gott folk, slappna av, det finns ingen risk att bli slagen, våldtagen eller rent av misshandlad! Sånt hände bara på 50- och 60-talen.

 3. Ska man tolka det så att tidningen egentligen inte tycker man ska peka ut någon folkgrupp, det kan vara bättre att peka ut hela svenska folket i stället… Eller har de blivit hotade när de vågade skriva ut det som offren/vittnen faktiskt hade berättat om gärningsmannen?

  Polisen kan nu inte annat än att kontrollera _alla_ långa män 30+ med blå jacka o svarta byxor. Tjena.

Kommentera