Migrationsministern ljuger och bryter vallöften

Det är inte bara ett antal moderata politiker som är kritiska till regeringens migrationspolitiken. De tre städer som tar emot flest invandrare i relation till antalet invånare är Malmö, Södertälje och Borlänge. De tre kommunerna styrs av socialdemokrater.

Malmös starke man Ilmar Reepalu (S) säger – EBO är en styggelse och borde tas bort så fort som möjligt.

Boel Godner (S) kommunalråd i Södertälje säger – Det är helt orimligt att en kommun ska stå för en så stor del av svensk flyktingmottagning. Vi kan inte påverka den, eftersom vi inte har något avtal med migrationsverket. Det är bara EBO som kommer till Södertälje.

Kenneth Persson, Borlänges socialdemokratiske kommunalråd säger – Vi har inte bostäder till de flyktingar som är på väg. Vi kommer att få problem att klara bostadsfrågan. Det blir en trångboddhet eftersom man flyttar in hos anhöriga.

Migrationsminister Tobias Billström har inga planer på att lyssna på kommunpolitikerna och skrot EBO. Efter avslutat asylprocess är man fri att bosätta sig var man vill och jag hör ingen som ifrågasätter den principen säger Billström.

Billström måste vara döv som inte hör socialdemokraterna ovan, men det kan man förstå. Värre är att han inte hör sina egna ord från 16 februari 2009 som dessutom var ett av flera bra förslag som moderaterna gick till val på 2010.

”EBO – principen om eget boende – avskaffas i sin nuvarande form. Möjligheten att välja eget boende finns kvar men leder till lägre ersättning. Den som väljer en överetablerad kommun får ingen ersättning alls. Den som kommer till Sverige bör alltså bosätta sig där det finns möjlighet till arbete och lämplig bostad. Vi vill att fler barn ska få se sina föräldrar gå till jobbet på morgonen och se dem komma hem igen med egna inkomster”

Varför hör du inte dina egna kloka ord Billström?

EBO

 

6 thoughts on “Migrationsministern ljuger och bryter vallöften

 1. Hur kan invandrare som inte har något jobb (lever på soc) få välja var de vill bo? I andra länder får de inte det.
  Här i Norrland har vi flera exempel på orter som lovat ta emot asylsökande. De har satsat extra på skolor och barnomsorg och extra aktiviteter för att de ska få chansen att komma in i samhället. Men så fort de fått sina PUT drar de som en avlöning och där står kommunen med sina satsningar. Kanske i längden bra för dessa kommuner men sen sitter de hopträngda i storstäderna och klagar? Hur länge ska vi ta ansvar för deras handlingar?

 2. Notera att sossetopparna inte är emot regeringens asylpolitik i sig, bara att den drabbar just deras städer.

  Som svar på Peters fårhagor är de nog obefogade. Ett fåtal köper nog den politik som både sossarna och Alliansen lägger fram just nu, men den stora majoriteten av de som övergett 7-klövern vet att mycket handlar om floskler och att locka kvar och locka tillbaka väljare från SD.

  Ingen får glömma bort att vi efter valet 2014 får dras i ytterligare fyra år med partier som innerst inne vill fortsätta på den inslagna vägen.

 3. Låt dem bo var de vill förutsatt att de försörjer sig på hederligt arbete. Annars får de hålla tillgodo med Persons bud; ”Den som är satt i skuld är inte fri”.

  Sedan tycker jag inte att det är kommunernas uppgift att försörja utländska medborgare (om de ska försörjas överhuvudtaget). Anledningen att inte Migrationsverket gör det är antagligen att det skulle bli uppenbart vad det kostar med en samlad redovisning?

 4. Alla partier gör just nu allt för att neutralisera SD. Men jag hoppas att medborgarna i Sverige kan se igenom dimman av floskler. För om man överger SD för att lägga sin röst på S så kommer man att se hur lurad man blivit när S sitter vid makten och öppnar Sverige för ännu flera invandrare. Man ska ha klart för sig att i kärlek och politik är allt tillåtet.

 5. Nej Nej nu kommer storpappa Löven snart och ger Er smisk Ni ska ju vara solidariska med hela världen kosta vad det kosta vill.

 6. MEN nu är jag inte riktigt med på logiken . . som jag tolkar er så kan man i fallet att man väljer eget bond/kommun ”tvingas” betala själv……jättebra…..MEN varför inte applicera detta på alla kommuner dvs man får betala sitt boende själv…enkelt eller hur?

Kommentera