Borlänge är fullt

BORLÄNGE. Borlänge klarar inte av att ta emot alla anhöriginvandrare. Det säger kommunalrådet Kenneth Persson (S). – Det finns inte bostäder. Vi jobbar för att hitta andra lösningar än boende i Borlänge.

”Är det fullt så är det fullt, det finns inte stjärterum”Borlänge fullt

Borlänge kommun förbereder sig på en ökad anhöriginvandring från Somalia. Sedan 10 oktober har 201 anhöriginvandrare anlänt till kommunen – 28 vuxna och 173 barn. Kommunen bedömer att fler kommer under 2013.

– Hur många är osäkert, säger Kenneth Persson. Som menar att kommunen inte klarar att ta emot alla som vill komma till Borlänge. Det finns helt enkelt inte bostäder.

 – Vi jobbar för att hitta andra lösningar än boende i Borlänge. Det finns inte stjärterum för alla, om man säger så. Det är fullt i lägenheterna. Vi måste hitta lösningar utanför kommunen, som kanske är otraditionella. Det är inte rimligt att man bor i knökfulla små lägenheter, säger Kenneth Persson.

Han konstaterar att kommunen inte kan bygga nya bostäder. – Om vi skulle göra det, blir husen i en prisklass som de här människorna i alla fall inte kan bo i. De lägenheter som Tunabyggen färdigställer nu kan man inte bo i, om man inte har ett jobb. Reglerna för stöd tillåter inte den nivån på hyrorna.

Kenneth Persson säger att Växjö tittat på en lösning genom att tillfälligt ställa upp baracker i bostadsområden.

– Det skulle vi kunna göra om kommunen haft råd, men det har vi inte. Det hade inte Växjö heller, projektet lades ned.

-Pettersson anser nog att Borlängeskylten skulle byta ut mot ”Sverige är fullt”

DT.se

 

 

4 thoughts on “Borlänge är fullt

  1. 28 vuxna och 173 barn. Eftersom den ena av föräldrarna redan befinner sig i Borlänge blir det drygt 6 barn per familj. För skattebetalarna blir det blir många munnar att mätta, betala barnbidrag, föräldrapenning, sjukvård, skola och i många fall också att livstidsförsörja.

  2. Finns det ingen som kan slå ner näven i bordet och säga- NEJ!
    Vi vill INTE ha hit fler kulturberikare från Somalia, eller andra länder, inte till Borlänge, inte till Dalarna och inte heller till Sverige! Tala om för alla svenskar som betalar skatt hur mycket detta kostar, så tror jag att opinionen svänger, personligen tycker jag att alla som säger att ”vi har råd med detta” lämnar ut sina bankkonton och betalar, så slipper vi som inte tycker det!!!!!

Kommentera