Brottsligheten i Sveriges kommuner


Stefan Fölster vid det nybildade Reforminstitutet väckte nyligen stor uppmärksamhet med en undersökning som visar att sociala problem är vanligast i orter med få invandrare. Undersökningen kom som på beställning och fick journalister att gå igång på högsta växel. Men det saknas något i undersökningen. Fölster väljer att helt utelämna brottsligheten när han undersöker sociala problem i kommunerna.

Läs mer på Affes .   Pettersson kan bara som vanligt konstatera att när journalisterna går igång med något som verkar positivt med invandringen så är det felaktigt, så även denna gång. Hur kan man utelämna brottslighet bland de sociala problemen och hur kan Sveriges samlade journalistkår undgå att nämna det?  

samtliga_brott_utlandsk_folkmangd_15_54


4 responses to “Brottsligheten i Sveriges kommuner

 • ISLAMisEVIL

  det skulle vara intressant att se mängden % invandrare i kommunerna för att se hur stor % av invandrare som sysslar med brott.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Imponerande hur småorter som Gnosjö och Åstorp m.fl håller jämna steg med de s.k ”större svenska städerna”..Möjligen skulle man söka utröna vad detta kan bero på !!

  Gilla

 • Law of the land

  Fölster framstår alltmer som en karikatyr och en trångsynt, propagandistisk megafon för masskulturen.
  Att bortse ifrån otrygghet, importerad kriminalitet och alla dess ekonomiska konsekvenser på alla nivåer i samhället, är ett ljudligt men medvetet klavertramp.

  Affes statistik stampar på en väldigt öm tå, men det finns ytterligare en tung, viktig faktor som är svår att beräkna, och därför ej finns med i siffrorna, nämligen den interna rättsskipningen:

  Länspolismästare Carin Götblad om situationen med grov organiserad brottslighet i bl.a. slöddertälje:
  ”Den värsta formen är när egna parallella strukturer byggs upp: egen lagstiftning, egen beskattningsrätt, egen rättsskipning med egen verkställighet av straff, och så vidare.”
  http://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-stoppa-den-grova-brottsligheten-i-sodertalje

  Just för paralellsamhället slöddertäljes del så kan vi med all sannolikhet i realiteten fördubbla brottsstatistiken.

  Gilla

 • mullis

  denna statistik kommer ej att läggas upp hos DN, SvD, AB eller Ex
  det kan vi iaf vara säkra på

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: