9 thoughts on “Hästkött

 1. Har kunskaperna i svenska förfallit så till den milda grad att Findus stavar kalops felaktigt eller är kalopps något nysvenskt?

  Täby-Kalopps var ju f ö fyndigt eftersom det har anknytning till hästar, men varför denna upprördhet i ankdammen? Finns det inte viktigare saker att dryfta? Mer relevant är då att få veta vart allt åsnekött tar vägen som ericr45 skriver om. Kanske det används som ingrediens i de pizzor som nysvenskarna bakar?

  • Nostradamus:
   Betr. Åsne och även kängurukött läste jag för flera år sedan att detta användes inom charkuterier.Troligen är väl delar av vår omtyckta hushållsmedvurst och lökkorv,producerade av sådana djur !

 2. Som hästägare kan jag bara tillägga att problemet med hästkött idag är att det ofta är otjänligt som människoföda pga antibiotikaanvändande. i varenda hästs pass som jag känner till finns en stämpel från veterinär att det inte får konsumeras som människoföda. Av den anledningen skullle jag INTE vilja äta hästkött.

 3. Har osså ätit och äterhamburgerkött och kollar att det är från häst….äter också gustavskorv (gruvhäst fd) men hade inte en aning om att det finns fler hästar än kor i landet…..verkligen sant?

 4. Antar att hästkött är billigare än nöt, och att någon tjänat miljoner på detta.
  Innehållsdeklararationen ska naturligtvis vara sann och även berätta om halalslakt använts, så att den ärade konsumenten kan rösta med fötterna.

 5. Nej, det är inget fel på hästkött, jag äter det gärna. Men det finns många hästälskare som nog inte kan tänka sig att göra det. Och innehållsdeklarationen skall stämma!

 6. håller med , jag har inget emot hästkött,
  men det vore bra om dom skrev vad det är i maten,
  åt hästkött hela barndomen, hamburgerkött på mackan var en höjdare

 7. Det känns som om upprördheten angående hästkött är en smula konstruerad av media.
  Det är inget fel på hästkött, ingen har tydligen heller protesterat mot lasagnan att den skulle smak konstigt ellet något sådant..
  Å andra sidan är ju inte ens svensson kompetenta nog att skilja på smak av fläsk och nöt. Otroligt!
  För ett antal år sedan, 2005, läste jag att Sverige importerade 1800 ton, 1.8 miljoner kilo, åsnekött, per år. Har någon här, någonsin, sett något sådant kött till salu i nån butik??.
  Inte? Vafalls? Kan det vara så illa att det säljs eller serveras på restauranger (mest troligt) under annat namn – precis som hästköttet?
  Detta faktum har inte nämnt i media.
  Upprördheten är, som vanligt, bara hyckleri.
  Eller med konspirationradarn på, vad vill man flytta fokus ifrån?

Kommentera